Покупка на комби до 3000 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Покупка на комби до 3000 лв.
Здравейте, като новак в тази сфера искам да попитам по-опитните за избор на комби. Трябва ми здрава и икономична кола, с евтина поддръжка, нямам претенции за дизайн. Мислех си за класиката - Пасат 3 или 4 1995-1999 г. Напоследък гледам че има доста предложения за Форд Фокус, но не знам нищо за тях. За Нисан Примера също съм чувал добри отзиви... Ще се радвам да споделите мнение! 

- bodil4o
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Покупка на комби до 3000 лв.
mengeleto написа:Мислех си за класиката - Пасат 3 или 4 1995-1999 г.
Правилно си се ориентирал. Остави ги тия фокуси и примери.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Фокус комби не е лоша кола, но не знам за тези пари има ли читави екземпляри.
Примера комби е здрава машина, проблем с предни горни носачи, бензиновите се газифицират лесно, бягай далеч от дизела.
Примера комби е здрава машина, проблем с предни горни носачи, бензиновите се газифицират лесно, бягай далеч от дизела.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Б4 е 10 1996г . По-добре бензинов ,че локомотивите ще са на много км. За тежичкото купе - 2л мотор,гледай да е по-късна годинапт края на 1995 и1996г с ADY или AGG двигател .
След 10.1996г е Б5 с 8 те кокала по предницата
.
Ако донадиш още някоя хилядарка може да гледаш за още по-голямо комби.
Имах познат с Примера бензин -писна му и я махна .Сега е с Сеат вагон
След 10.1996г е Б5 с 8 те кокала по предницата

Ако донадиш още някоя хилядарка може да гледаш за още по-голямо комби.
Имах познат с Примера бензин -писна му и я махна .Сега е с Сеат вагон
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Фокус комби е тясна отвътре и няма смисъл. Пасат е твоята кола, а вече дали 3 или 4 зависи на какво ще попаднеш.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Много тясно уе 

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Както е видно карам Б4, имам колежка с фокус (99г.)1.8 бенз. с ГИ, които съм карал доста пъти, а и често се возя, също така карам служебна примера (96г.)1.6 16V на бенз., но е седан.
Фокуса е по-тесничък и от двете други, като на предните места не се усеща толкова, но мястото за краката на седящите от зад е доста ограничено. Цените за Фокус 99 г. са колкото за Пасат 95-96 г. С този мотор върви добре, дори на газ, но не е нищо впечатляващо.
Нисана, като вътрешно пространство се доближава до пасата, без да го достига, но си е прилично широк. Двигателя е доста пъргав и приятен за каране (харесва ми повече от този на форда), конкретно този вариант (за комби не знам) има уникално поведение в завой, по устойчива кола не съм карал, много ме кефи, но си има цена - вози доста твърдо. Цените на частите са малко височки, за пример - предните спирачни маркучета са 37 и 46 лв. (ляво и дясно - не знам защо едното е по скъпо).
Пасата е най-широк и с най-комфортно окачване от трите, (тук динамика няма да сравнявам с горните две по очевидни причини), но при еднакви години, екстри и близки двигатели идва по-скъп като цена за покупка. Като поддръжка и цени за части е съпоставим с форда, поне така си мисля, но не съм напълно сигурен.
Фокуса е по-тесничък и от двете други, като на предните места не се усеща толкова, но мястото за краката на седящите от зад е доста ограничено. Цените за Фокус 99 г. са колкото за Пасат 95-96 г. С този мотор върви добре, дори на газ, но не е нищо впечатляващо.
Нисана, като вътрешно пространство се доближава до пасата, без да го достига, но си е прилично широк. Двигателя е доста пъргав и приятен за каране (харесва ми повече от този на форда), конкретно този вариант (за комби не знам) има уникално поведение в завой, по устойчива кола не съм карал, много ме кефи, но си има цена - вози доста твърдо. Цените на частите са малко височки, за пример - предните спирачни маркучета са 37 и 46 лв. (ляво и дясно - не знам защо едното е по скъпо).
Пасата е най-широк и с най-комфортно окачване от трите, (тук динамика няма да сравнявам с горните две по очевидни причини), но при еднакви години, екстри и близки двигатели идва по-скъп като цена за покупка. Като поддръжка и цени за части е съпоставим с форда, поне така си мисля, но не съм напълно сигурен.
Знам,че ще ми се смеете ама най-доброто комби за тия пари пък и по-принцип за България според мен е Ксантия .... има хубава возия и евтина подръжка.Моята другата кола е такава само,че не комби ! На комбитата задницата е по-здрава (лагерите на носачите са по-големи)и не криви гумите толко лесно ! Ксантията е със 4 литра хидравлично масло от 16 лева литъра не,че не може и друго де като това масло се сменява най-добре 1 път като се купи и след това никога повече,аз лично не съм го сменял никога и нема и да го смена за мен това са пари не вятъра . Има от 6 до 8 поне аз знам сфери които играят ролята на амортисиор и пружина ! Една сфера е 60 лева т.е. 6 сфери 360 лева и не пипаш поне 200 000 км окачване ! Вози като лодка мисля,че нема нужда да го споменавам и е доста подценена кола в Българското общество както и аз я подценявах преди да си купя де ! Това е моето предложение ... ако си заинтересовам мога да ти разкажа всеко едно болтче къде седи на тая кола :D
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Ауди б4 с мотор АВТ или АВК 2.0, много добре вървят с обикновена АГУ, ангренажен ремъм и ролка около 60лв, разхода на газ е: извъградско 8,5-9, градско 14-15 - зависи от трафика, са от 1992 до 1995. Успех с избора!
TiL написа:Купи си ситроен ако искаш да нямаш пари! Не ми говори глупости, колко били здрави ксантиите, защото познавам не малко хора с такива и сите ревът! 60лв ти е турската сфера де ще издържи 200к да ме нямаНе малко коли има със свити предни капаци от това окачване
Доста си прав,но и доста грешиш.Сверите TRW са по 58 лева ,а за капака си прав но само на ксантии преди 1996 година ! След това проблема е оправен.Имам я от 3 години и за тая кола мога да ти кажа абсолютно всичко ... може би и ти си запознат ама нема как да се съглася,че ще останеш без пари ако имаш такава защото тая кола нема дотрошване.Моята сигурно е поне на 500 000 километра ама като я купих пишеше 165 000 ами сега показва 225 000 и съм сменял 4 свери ,шарнири и биалетки и лагери на задните носачи като за това аз съм си виновен щото така я купих и не бех запознат още с тия коли ! По-интаресното е защо на казваш нищо за возията на колата ? Или за проходимоста и ? Или за това,че е широка и удобна хечбека пък за комбито незнам ? Защо каза само лошите неща дето си чувал ? Защо не каза,че Ксантия неможе да изгние и ръжда я не лови ?
Пак не си прав.Калко означава ,че зимата при - 15 ще се скъса маркуч на хидравликата ? Нема такива филми и никъде по тая кола нема маркучи за хидравли има тръбички
Нема как да се откъснат ! По-миналата зима при -26 да не да ми се не е сваляла колата и вдигала . Просто на казанчето за хидравлика имат едни цедки които от време на време требва да се почистват , аз съм ги чистил 2 пъти за 3 години и то е само махаш капака вадиш цедките чистиш и слагаш за не повече от 15 мин работа ! Сверите се отвиват на ръка и се стегат на ръка . Колко по-лесно да бъде
Аааааааа и забравих да кажа,че тая кола колкото и да я товариш винаги си нормализира положението . Комбито държи товар до към 1 тон (1000 килограма) и пак си се изправя и седи равно ! Инатересното е,че колкото повече е натоварена толкова по-гладко вози
Иначе за да съм честен аз на моята и смених доста неща и въпреки това не съм разочарован ... например съединител ..... ама там историята е малко по-така , като я купих и 50км по-късно замина ,върнах я да се оправи ма тия ми смениха само феродовия диск измамниците и 3 години по късно се наложи да си смена комплекта както и да е 240 лева ! Помпата протече ами добре,че е Бош не Лукас та стенд и смяна на всички гумички 150лв. ,Радиатора на парното 40 лева и 1 ден игра пред нас със еврейските звезди само в следобните часове ,че беше жега от ония дни и това е всичко което съм правил по нея ! Мисля,че не е зле !

Аааааааа и забравих да кажа,че тая кола колкото и да я товариш винаги си нормализира положението . Комбито държи товар до към 1 тон (1000 килограма) и пак си се изправя и седи равно ! Инатересното е,че колкото повече е натоварена толкова по-гладко вози

Иначе за да съм честен аз на моята и смених доста неща и въпреки това не съм разочарован ... например съединител ..... ама там историята е малко по-така , като я купих и 50км по-късно замина ,върнах я да се оправи ма тия ми смениха само феродовия диск измамниците и 3 години по късно се наложи да си смена комплекта както и да е 240 лева ! Помпата протече ами добре,че е Бош не Лукас та стенд и смяна на всички гумички 150лв. ,Радиатора на парното 40 лева и 1 ден игра пред нас със еврейските звезди само в следобните часове ,че беше жега от ония дни и това е всичко което съм правил по нея ! Мисля,че не е зле !
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Ще ме светнете ли каква е тая работа с предния капак, че ми стана любопитно, какво общо има с окачването ?
Вместо амортисиори има хидроцилиндри ... та те в горния край (макферсона) не са с болтове хванати за купето ами с тампон хванат за купето и те опират в тампона и като омекне тампона хидроцилиндъра се промушва през него и прави капака на палатка ... ма това само на коли преди 1996 година след това проблема е отсранен
Абе опасна работа ... представи си караш със 100км/ч и хидроцилиндъра се покаже през предния капак ... немаш и време за реакция .. край с теб .... ако е преди 1996 год. колата задължително требва да се сменат тампоните на макферсона ! Аз моите не съм !

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз пък който познавам с такава,или я е продал за смешни пари,или е на отпадъци 

Е така си е
моята я взех за 2200 и сега ги гледам по 1000 лева
Иначе не е лоша кола .

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”