сеат ароса с двигател 1.0

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
spoxx
Автомобил:
Двигател:

сеат ароса с двигател 1.0

Мнениеот spoxx » Сря 11 сеп 2013 21:45

добър вечер на всички , темата ми е малко извън границите на раздела и форума но все пак ... Предстои ми покупка на автомобил сеат ароса с двигател 1.0 и затова пиша в този форум като предполагам тук има хора с подобни двигатели и могат да ми дадът по бърз и адекватен отговор. Колата е доста изгодна като цяло , има си тук таме дребни забележки които не са проблем , но двигателят работи някак си странно , издава звуци сякаш клапаните чукат без масло (не разбирам много , но на такова ми прилича) двигателя не тресе само вади доста странен звук . Погледнах маслото на колата след като я покарах и се беше вдигнало и неможах да преценя дали траката заради недостиг на масло . Та въпросът ми е нормално ли е този двигател да е по шумен , и ако не какъв може да е проблема и какви могат да бъдат последствията .

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Re: 1.0 двигател

Мнениеот ninkotv » Сря 11 сеп 2013 22:04

Ако звукът намалява или изчезва при загрял двигател, то най-вероятно са хидравличните повдигачи на клапаните. Ако са те, не е проблем и може да се кара така доста.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 11 сеп 2013 22:58

Най-добре е да я види човек,който е в час с тези коли и ги познава.Тракнията от мотора могат да идват от няколко места - веригата на маслената помпа, повдигачите на клапаните или лагери...последния вариант е най-гаден,защото ремонта е скъп и не винаги успешен (принципно по спецификациите за този двигател пише,че не подлежи на ремонт ако се стигне до сваляне на коляновия вал)...в най-лошия случай,ще стигнеш до смяна на целия двигател, ама е добре да го знаеш,преди да вземеш колата.
:beer

Потребителски аватар
Wrofeel_VR6
Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
Двигател: AEB

Мнениеот Wrofeel_VR6 » Сря 11 сеп 2013 23:07

Като натиснеш съединителя спира ли тракането?

Stef4osg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stef4osg » Чет 12 сеп 2013 9:23

Здравей колега ,
Предполагам търсиш такъв мотор от гледна точка икономия и те разбирам ... :c020 , но има едно голямо НО за тези мотори - почти еднодневки са , както е казал колегата ZFA - консуматив са ! :no
Има доста теми за тези моторчета , както и за по - новите 1.2 трицилиндрови - до 100000 са ОК , от там нататък не се знае ... , а и щом не ти е харесала значи това не е твоята кола :beer
Успех и късмет !

spoxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoxx » Чет 12 сеп 2013 20:50

благодаря на отзовалите се за бързите отговори , изглежда няма да е тази колата не само заради негативните отзиви от ваша страна , но и с продавача неможах да се свържа днес. След като прочетах последното мнение стигнах до нов въпрос който отива съвсем далеч от раздела , според вас всички ли малолитражки (като цяло) са с краткотраен живот .

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Чет 12 сеп 2013 21:37

Не. Просто трябва да търсиш оптималният вариант. 1.0 не знам защо изобщо го слагат, това е извращение, извинявам се за израза, но е така. Моята е 780кг, с 1.0, в града е ок. По магистрала държи 140, в нанагорнищата 110-120км/ч, което е предоволно за 1.0 мотор, но новите полота 6N, 6n2, 9N3 и тнт. Те са по 900+кг и някак 1.0 е прекалено малко.... Ако искаш колата да е с климатик, 1.4 16V или 1.6, това е. Ако е без климатик, може и 1.4 моно... върви прилично, не се затормозява колата кой знае колко, все пак е малка кола. 1.0 - избягвай.

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пет 13 сеп 2013 20:40

Бягай надалече!
Тия двигатели се пробват по следният начин. Пипаш колектора да си сигурен, че не е палена. Палиш и веднага пускаш всички консуматори на макс, натискаш педала на спирачката и въртиш волана до край, без да даваш газ!
Ако си задържи оборотите ок, ако ли не е ясна работата.
Гледаш дали си вдига оборотите първо и какви са, след, като я запалиш.
После гледаш дали играят оборотите или плуват. Ако трака и тресе пак бягаш, иначе се вкарваш в приключение без край. :mhihi
Има и още подробности, ако наистина искаш подобна кола, мога да ти пиша и на лични. С моята италианка ударих джакпота и научих доста за двигателите и техните проблеми, даже ми предлагат работа в сервиз. :11

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”