Вълнение относно покупка на автомобил с недоказан километраж

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Вълнение относно покупка на автомобил с недоказан километраж

Мнениеот kabura_m » Чет 12 сеп 2013 11:54

Здравейте,

в близката една година ще трябва да си сменя личния автомобил. Към настоящия момент той е Голф мк3,
1.4 бензинов мотор, '92-ра. Имайки предвид колко стар и като прост от към техническа поддръжка автомобил карам от известно време се върти една мисъл в главата ми.

Факт е, че колите, които си купуваме от автокъщите са с върнати километражи. Без да обвинявам никого, просто споделям впечатления. Неведнъж това е доказвано. В случай, че на мен ми се налага да си купя такъв автомобил, бих искал да получа някакво мнение относно моята теза: купувам си такъв автомобил, например г5, 1.9 TDI и предвид изминатите му реални километри, които така или иначе ще излязат на яве :) си правя съответния ремонт
по двигател, не дай си боже скоростна кутия.

Това за мен изглежда поносимо като шофьор на по-горе описания автомобил. Въпросът ми е има ли смисъл да си
взема кой да е автомобил на по-ниска цена и след това да му правя ремонт на така или иначе използвания мотор на много километри?

Благодаря предварително.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Вълнение относно покупка на автомобил с недоказан киломе

Мнениеот myrshavija » Чет 12 сеп 2013 12:02

На така зададения въпрос мога да отговоря с:
Нямаш избор - след като купиш кола на старо и тя се развали я ремонтираш или изхвърляш. Кола с гарантиран пробег е трудно да купиш, а и даже да успееш, няма гаранция, че няма да се наложи ремонт по двигателя или кутията или каквото и да е друго. Те и новите коли се развалят - единствената разлика е кой плаща ремонта по време на гаранционния период.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Чет 12 сеп 2013 12:14

Може да изглежда малко крайно, но показанията на километрите ги забрави. Манипулацията на километражите е нещо като неписано задължително правило при автотърговците. Още повече, изминатите километри не са показател за това колко е здрава колата. Ако една кола е карана прилично и е поддържана, може да е на много километри и да е по-читава от друга на по-малко км, която е тормозена и прецакана. Има писано доста какво да се гледа и кой да го гледа :deal. Ето една примерна статия http://poleznite.wordpress.com/2008/12/01/avtomobil/. Тук късмета играе много голяма роля, за това ти го пожелавам :th_up

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura_m » Чет 12 сеп 2013 12:28

Принципно считам, че автомобили закупени от такива представителства са с реални километри:

http://store.interlease.bg/la-4410-Skoda_Octavia_Elegance_20_TDI_4_1_mesta.html
http://www.weltauto.bg/?go=offer&p=detail&usedcarofferId=2839

Ако търся автомобили от същите марки/модели със същите характеристики по автокъщите ги намирам
за цена близка на посочената в линковете, но с пробег около 100-те хиляди километра. Съгласен съм с теб @plamikcho. Тепърва започвам да чета форума относно съветите по избрани от мен марки/модели. Но лично съм се убедил, че по-добре калпав двигател (защото може да е отремонтира) отколкото гнило купе.

@myrshavija да абсолютно, относно новите автомобили.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Чет 12 сеп 2013 12:49

Абсолютно те подкрепям за купето :th_up . Двигател се ремонтира, че се и сменя. Вземи жена си, като ходиш да оглеждаш. Ще се учудиш колко неща може да види, които ти ще пропуснеш.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 12 сеп 2013 13:03

Това е златно правило, мотор и механика се прави, ръждясали тенекий не (правят се но е много скъпо)!
Въпреки че и тук всичко е според зависи, различни хора, различни приоритети откъм подръжка и състояние на автомобила!
Реално погледнато истинските автомобили на БГ пазара са кът, не заради нещо друго а защото няма кой да плати за тях.
Ходил съм и с 12-15 хил.лева за автомобил, ходил съм и с 2-3 хил.лева за автомобил, ами чесно да ти кажа има един момент в който и с повече пари в джоба пак няма какво да си купиш.
А най мразя да търся кола в диапазона 7-10 хил.лева там трагедията е пълна, 8-10 годишни излъскани кошнищи на които с големи букви е написано " ТИ СИ ИДИОТ " и след няколко месеца вече започваш да си го повтаряш на глас :mhihi
Както се казва в една народна мъдрост " Каквато и рокля да облечеш кака, тоз уй тебе чака "
При този вид сделки винаги прецакания си ти, дори да си мислиш че си ударил супер далавера, този който ти я продава е ударил двойно за твоя сметка :smile

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Чет 12 сеп 2013 13:31

Българинът обича да бъде лъган. Дори и да намериш кола на истински километри, като ги видиш ще кажеш "Ооо това е сдухано от каране. Я виж тази е 110 000 км и не е карана .."

Аз като си докарах Аудито (А4, 1.9TDI) и първоначално като видях 250 000 км и се хванах за главата и се чудих какво да очаквам. Реално сега съм на 320 000 км и я сравнявам постоянно с разни коли на "малко километри". Ако не виждаш цифрите на километража, ще си мислиш, че са карани еднакво.

Жена и кола са на късмет. Скачаш на някоя и се молиш да не те разори.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 12 сеп 2013 13:39

Колегата преди няколко месеца докара една Е-класа 2003 година (англичанка) от остров Ман, на скромните 300 000хил.км а там имат всичко на всичко около 500км. асфалтирани пътища, така я продаде, нито километражи е връщал нито нищо.
От Германия и Италия на колко ли реални км. идват ...особенно автомобилите като А6,Пасат,Е-класа и 5-та серия дизели където ние тука мрем за тях ? :mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 12 сеп 2013 18:34

Колега, я си представи, да намериш читава кола, поне да те излъжат, че е читава, и да я купиш, и да се окаже, че е гнилотия до шия (но шпаклована) и след 1 месец, да се окаже, че двигателя е пред ремонт? И трябва да си направиш Хара хири, и готово!
За чии, ще закопаш 14 бона за кола? Карай си асматика докато може и това е! Като се предаде, взимаш друга за 4 бона и си готов! Кола ако искаш хубава от магазин, и пак не е сигурно, ако нямаш късмет, каквото ти е писано! :c020

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 12 сеп 2013 19:11

Най-добре се проверява колата китосвана ли е :biggrin като чукаш леко с кокалчетата по капак,калници,таван абе навсекъде дето е ламарина . Новите коли са от толко тънка ламарина,че требва да си ТЪП за да не разбереш,че това е китосвано ! Най-важното което лова бас,че 90% никой не го прави - легаш под колата ама направо целия и оглеждаш всеки сантиметър от пред до отзад на праговете и общо взето целото дъно ! Аз като ходих до Италия за Леона мернах един ама направо ненормален Голф 4 черен немога да го опиша даже колко беше направен .... и гледам 3 000 евро .... брееее гледах го ,седах вътре ,палих го и накрая като клекнах под него,че беше на канал :eek :screwy направо мога да се заклея ,че имаше дупка в пода колкото да мина целия и от долу да влезна в купето , а в купето като седах нищо си не личеше ! Такова нещо не съм виждал никога !

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 12 сеп 2013 19:32

Най хубавата ми кола беше Опел Астра 92г. дори и не съм я обслужвал като я купих, две години я карах без да и сменям ни масло ни ремъци ни нищо.Маслото само и го доливах че го изхвърляше, няма по-хубава кола от тази за 1500-2000лв. в която не вкарваш една стотинка за ремонт, караш докато ти писне, продаваш и купуваш следващия леш.
Със седмици стоеше отключена пред вкъщи, никой, нищо, перфектна работа ми вършеше, как да му обесня на някой че си е чисто заробване да се набуташ с кола за 10 и кусур бона.Особенно ако ги нямаш или си ги събирал с години, не дай си Боже със заем от банка.
Верно е че и Асан и той иска да бъде човек, ама понякога радоста от новата кола при сиромаха трае много малко и бързо се превръща в тегло.
Колега не ти знам финансовото състояние, нито искам да те обидя, но съм го гледал този филм и накрая не свършва добре :)

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 12 сеп 2013 20:08

Много си прав .... малииии а кола със заем е най-големата набутвация на света !

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura_m » Съб 21 сеп 2013 13:16

@Svetlix - "Жена и кола са на късмет. Скачаш на някоя и се молиш да не те разори." - така ще да е!
@my heart iS iCe - aз съм от хората, които не разчитат на късмета! :D
@forski - да зная, че дизелите в Европа ги ползват за дълги пътувания, ето защо е ненормално да си мислиш, че кола на 10 години е "само" на 130 - 180 хил. км. :D да колите от 90-те са най-здрави
@bmwww - определено това е най-лошия вариант за закупуване на автомобили.

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Съб 21 сеп 2013 13:38

Намери си човек в чужбина, който да ти я намери от първи собственик и си готов. Поне ще си сигурен за километри и поддръжка. Мойта е купена така, посрещнах автовоза, и я взех преди интервенциите по салоните, километражите и т.н. Наистина изглеждаше ужасно след прехода на автовоза, но сега знам реалните и километри,състояние и т.н.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Съб 21 сеп 2013 17:48

Друг вариант: Намираш си кола със сервизна история. Намираш си човек от фирмения сервиз на марката и му диктуваш номера на рамата. Ако е обслужвана в официален сервиз, веднага ще излезе всичко за нея.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”