Венто или Г3 ?? Големият въпрос
- hegemon
- Автомобил: Golf MK3
- Двигател:
Венто или Г3 ?? Големият въпрос
Здравейте колеги.Незнам от къде да започна и за това май най-добре ще е да започна от начало.Момче на 19 съм от Троян и съм голям фен на тунинга (оптичният ;) ) . Постоянно чета разни теми в форума и ..мечтата ми е един ден да имам направена кола и рамо до рамо с вас да идвам по фестивали,събори и т.н . Но за целта ми трябва на първо време кола,защото в момента карам една доста старичка Лада и съм почнал да заделям пари за кола.Големият въпрос...каква да е тя.Постоянно следя темите за Венто и Г3 и съм на "кантар" коя от тях 2те да избера. Искам да е нещо необикновенно и клоня към Венто,защото както във форума така и тук в Троян на всяка крачка Голфчета 3ки
.Но пък ме е страх,че тези цели които съм си поставил за тунинг на Венто няма да мога да ги постигна защото все пак ми е първа кола :) От малък съм фен на спортните и направени коли и съм си обещал,че един ден ще имам и аз такава със едно голямо антикрило отзад..е голямо голямо нещо тип БМВ от WTCC шампионата. Това е още една причина заради която да клоня към Венто.От друга страна съм се убедил,че на Голф 3 му трябва много малко отвън за да се стигне до желан тунинг вид. Аз не мисля само отвън да си правя колата,естественно ще има музика,спортен волан и всичките джаджи в салона вътре.Просто големият ми въпрос е коя от 2те коли да избера,моля ви помогнете ми Венто или Голф 3 .Някой от вас ще кажат "Добре си тръгнал да правиш кола но с какви пари разполагаш".Значи работя като сервитьор и докарвам 650 лв месечно,ако и това ще ви помогне в избора.Аз съм в средата между 2те коли и за това питам вас,коя да избера--Венто или Голф 3 .Благодаря предварително :)

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Венто или Г3 ?? Големият въпрос
Ако искаш да правиш кола, която има WTCC визия Вентото е по-удачния вариант. Оанче за да постигнеш такава визия идва едни окачвания, раздувки на калниците и праговете, големи джанти и чак на края голямото анти крило.
Това обаче е много тънка материя защото един от детайлите да се претрупа колата от графа "много яка" отива в графа "много смешна".
Това обаче е много тънка материя защото един от детайлите да се претрупа колата от графа "много яка" отива в графа "много смешна".
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
След като си често във форума и четеш за въпросните коли (а писано има много и за 2та модела), би трябвало сам да си отговориш коя предпочиташ. Като за първа кола доста хора биха избрали голф, тъй като е по-малка, вътре си е същото като вентото, а и разхода може би е с една идея по-нисък от венто (все пак е по-малко купето).
ПП: Темата не е за Оптичен тунинг, има си тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=87
ПП: Темата не е за Оптичен тунинг, има си тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=87
- hegemon
- Автомобил: Golf MK3
- Двигател:
Добре кого да помоля да премести темата :)
- dangala
- Автомобил: VW Golf 5_ VW Passat B7
- Двигател: BKD 2004_ CFFB 2011
Колега, която и да избереш внимавай с ръждата, че почти не останаха от тези
15+ год. бараки не нападнати от кафявата чума.
Моят съвет е да сьбереш още малко кеш и да си купиш нещо което няма да
го китосваш всяка година.
Купи си кола за каране, не за правене!
Поздрави
15+ год. бараки не нападнати от кафявата чума.
Моят съвет е да сьбереш още малко кеш и да си купиш нещо което няма да
го китосваш всяка година.
Купи си кола за каране, не за правене!
Поздрави
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
5 години карах венто, и мога да кажа, че си има своите плюсове и минуси, както и всяка една кола. В чисто житейски план, за мен вентото е по-удачния вариант, или по-скоро - по-практичния. По-широка е, има някои неща в повече от голфа, май нещо в окачването беше, наличието на голям багажник. Минавал съм с нея към 1000 км за един ден, без да се уморя кой-знае колко. Двигателят е здрав и непретенциозен /1.8, ABS/, при нормално каране си харчи нормално. Само дето, според мен, не е особено приемлива за градска кола, по обясними причини, и най-вече, заради паркирането!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Вентото как ще е по-широко от голф, при положение, че са еднакви? Единствено багажника.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Не знам,но Вентото гние повече от Голф 3,не че Голфа не гние...
Това съм го забелязал,а и от тенекеджии съм го чул.
Иначе което ти изпадне по-здраво това вземи.
Това съм го забелязал,а и от тенекеджии съм го чул.
Иначе което ти изпадне по-здраво това вземи.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, избире възможно по-нова година кола, и внос от Италия! Избягвай внос-а от Австрия, Германия, и Швейцария! Особено кола на 20 години, малко е трудно да намериш с парафина по нея, но не е невъзможно!
Аз бих избрал 3-ката, пълно е части за нея, докато за Венто, не съм срещал много! Но това е мое виждане!
Желая ти късмет, с мерака който влагаш по този вид автомобил! НО побързай, че вече няма внос на такива 
Аз бих избрал 3-ката, пълно е части за нея, докато за Венто, не съм срещал много! Но това е мое виждане!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Това е доста сериозен проблем. Моля, информирай ни какво решение си взел, за да помогнем и на други изпаднали в такава ситуация 

- agumba
Vlad777 написа:Вентото как ще е по-широко от голф, при положение, че са еднакви? Единствено багажника.
По-широко е, дори и с просто око е видимо, като се качиш вътре! И не са точно еднакви, на една база са, но си имат и разликите! А колкото до частите, имат си всичките, не е вярно, че са дефицит!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
agumba написа:Vlad777 написа:Вентото как ще е по-широко от голф, при положение, че са еднакви? Единствено багажника.
По-широко е, дори и с просто око е видимо, като се качиш вътре!
Интересно как така е по-широко, като след 1993г. на Голф и Венто се монтират еднакви арматурни табла, седалки, конзоли около скоростния лост и т.н.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
По-запазеният екземпляр в момента на търсене според мен, но за бих търсил по-усърдно Венто... 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
stefan4o написа:agumba написа:Vlad777 написа:Вентото как ще е по-широко от голф, при положение, че са еднакви? Единствено багажника.
Интересно как така е по-широко, като след 1993г. на Голф и Венто се монтират еднакви арматурни табла, седалки, конзоли около скоростния лост и т.н.
Явно всичко им е еднакво като размери, но видимо е по-широко.

- agumba
stefan4o написа:agumba написа:Vlad777 написа:Вентото как ще е по-широко от голф, при положение, че са еднакви? Единствено багажника.
Моят екземпляр беше 92г, а иначе, съм имал възможност, да сравня, и затова го казвам, че е така! А как ще си обясниш факта, че даже и голф 3 комби, е по-късо от венто? Нали са на една база? А дали са еднакви таблата и другото оборудване, това не знам!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”