Здравейте,
От известно време си търся голяма кола и оглеждам Шаран и Туаран. Тествайки няколко автомобила ми изникват някой въпроси:
1. Прави ми впечатление, че спирачките са много меки. На 2 Шарана сравнявах. Това нормално ли е? Педала иска усилие и въобще не става твърд, а колата не мога да кажа, че кове.
2. Двигателите на които попадам са 116к.с., ръчни скорости. Това добра комбинация ли е? Като мощност сам в колата ми се стори ок. Харесал съм и един автомат в Плевен, но теърде ниската цена спрямо останалите малко ме притеснява.
3. Много интересно нещо при цените - по-стари Шарани са на цени на по-нови Туарани. Толкова ли държат цени тези ванове?
4. Много неприятен момент всички които гледам са с изтрити копчета, протрити или скъсани седалки, скърцащи чаркове вътре. Иначе не потропват грам, деигателите работят чисто. Нормално ли е това износване на интериора, как е при вас?
И едно сравнение - другия ми фаворит за ван за сега е Опел Зафира, по- новата с ромбоидния фар. Може ли да се сравняват колите като возия, предимства, стойности за поддръжка и т.н. ??
Благодаря ви предварително!
Въпроси за покупка на Шаран след 2001г??
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпроси за покупка на Шаран след 2001г??
зафирата е доста по тясна от щарана не я препоръчвам не е толкова комфортна
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
1. спирачкире не трябва да са така
2. Двигателя е достатъчно мощен но 116+чип или 131кс е по-добре
Избягвай абтоматични скоростни кутий
3.Шарана е по-висок клас и като нов е струвал повече от Туарана (около 80000лв.)
4.Пласмасите са слабост на VW и Ауди след 2000г. но могат да се оправят.
Моята е на 350 000км. и седалките са като нови,- направи си сметка тези на колко са.
Зафирата е доста по-тясна.
2. Двигателя е достатъчно мощен но 116+чип или 131кс е по-добре
Избягвай абтоматични скоростни кутий
3.Шарана е по-висок клас и като нов е струвал повече от Туарана (около 80000лв.)
4.Пласмасите са слабост на VW и Ауди след 2000г. но могат да се оправят.
Моята е на 350 000км. и седалките са като нови,- направи си сметка тези на колко са.
Зафирата е доста по-тясна.
Интересно, карах и Алхамбра 2003г и Шаран 2001 и на двете спирачките бяха меки и колата спираше умерено.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”