Vw Golf 1.9 TDI 90hp 99г.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
nym
Автомобил:
Двигател:

Vw Golf 1.9 TDI 90hp 99г.

Мнениеот nym » Пон 07 окт 2013 15:57

Здравейте! Колеги имам въпрос относно една обява на този вид ГОЛФ http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11377967505936961&f1=details&slink=4e049m. Въпросът ми е такъв струва ли си ? До сега не съм бил обвързан с дизеловите агрегати, и нямам идея какво да гледам по колата. Ако може някой да ме посъветва. Благодаря си предварително!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Vw Golf 1.9 TDI 90hp 99г.

Мнениеот forski » Пон 07 окт 2013 16:26

Ако всичко и е наред си струва, аз имах Г4 с мотор ARG 90hp. и бях доволен от вървеж и разход на гориво!
Бях доволен и че не е помпа доза и турбото не е с променлива геометрия, лесен за поддръжка и не особенно капризен мотор, окаването е здраво и като цяло колата е добра.
Маховика е демпферен но цената им вече е поносима, при мен цената 2008г. беше м/у 1200-1400лв. сега предполагам че ще е под 1000лв. турбото някой по-запознат да каже колко струва в момента!
Помпата мисля че си беше О.К. или поне при мен не е правила проблеми, имат проблема с топлия старт но аз го реших като купих хубав акумулатор, някой колеги им пренастройват софтуера, при мен проблема изчезна след смяна на батерията!
Теми по-въпроса има много, друго което съм сменял беше, тройника на антифриза, хидравличния обтегач на ремъка, стоп машинка и пластмасовите водачи на ел.стъклата!
Първоначално обслужване около 800лв. проблеми с електрониката на автомобила не съм имал!
Успех :smile

Потребителски аватар
nym
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nym » Пон 07 окт 2013 16:35

Благодаря! Надявам се всичко да е наред с Голфчето че съм му навит доста.. това с маховика не ми хареса, но се надявам да няма проблем. Ще взема някой по напреднал в дизеловата сфера и дано го подкарам до края на месеца :)

Потребителски аватар
nym
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nym » Пон 07 окт 2013 18:49

Сега ми казаха че "Италианките" не били за предпочитане вярно ли е това ? И защо ако е така

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 07 окт 2013 19:17

Моята беше внос от Италия, когато я купих колата беше на почти девет години, карах я две години като за този период е дефектирало това което съм ти написал.Продадох я защото следващото по-ред за смяна беше въпросния маховик и не ми се наливаха още 1500лв. в тази кола!
И маховика и турбото са подложени на сериозно натоварване, ако купуваш колата за дългосрочно ползване го имай в предвид.
Не казвам че ще купиш колата и на другия ден ще се наложи да ги сменяш, въпреки че и това е вариант :mhihi казвам го за да си по-скоро финансово подготвен, при мен се наложи след втората година от експлоатацията!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 07 окт 2013 20:21

nym написа:Сега ми казаха.......

Колега не слушай кой какво ти казва! И на мен ми казваха така, но не си мисли, че Германките, и Австрийките са кукла! Ако не правиш двигател, ще правиш купе (ако влагаш пари в колата де). Но за предпочитане е колата да е от Италия, поне с ръжда да си нямаш работа! Двигателя се ще го направиш! Аз имам Австрийка и не ти препоръчвам да ги гледаш, дума да не става да ги купуваш! Сега някой ще ти каже, че има читави коли и там, дето не ръждясват и т.н ! Точно там хвърлят луга, и пада покритието против корозия, и така си ги карат, и в Бъглария идват напудрени гнилочи!
Ако колата е читава технически и е Италянка, не се замисляй да я купиш!
Тази кола, която си посочил изглежда запазена, но как е технически трябва да отидеш с човек, който знае какво да ти намери!
Късмет с избора!

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пон 07 окт 2013 21:59

Ако си намериш човек с отстъпка някъде за 600 и малко лв ще си вземеш маховик.

Потребителски аватар
nym
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nym » Пон 07 окт 2013 23:23

Благодаря ви колеги! Разбира се че ще отида с човек който разбира иначе може да направя някоя глупост. За въпроснит маховик много кофти с тези пари но няма как. Няма да я тормозя много и каквото стане.

Потребителски аватар
chocho1208
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chocho1208 » Сря 09 окт 2013 12:16

Запазена ли????? :eek Салона е ужасен :scare3 и то само от снимките,с гадния гумен волан,тапицерията на корите е отлепена,мокета и т.н. :gruebel :no

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”