помощ при избор на кола Фабиа rs или Голф 5 тди
- christian_cbr
- Автомобил:
- Двигател:
помощ при избор на кола Фабиа rs или Голф 5 тди
Здравейте колеги предстои ми покупка на кола и сам се спрял на фабиа тди 131кс. и голф 5 тди 105кс.Намирам се в германия и тук ценово са горе долу на една и съща цена.Кажете си мнението кое е по добре от към подръжка разход,здравина и т.н
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: помощ при избор на кола Фабиа rs или Голф 5 тди
Фабията ще ти прави по-голям кеф от шофирането - по мощен двигател, по леко купе, фацата е по наточена. Голф с такъв двигател не съм карал и не мога да кажа дали тея 105 коня са достатъчни за това купе. Карал съм 307 HDI с 90 к.с. и като цяло ми хареса вървежа (сравнявам го с моя голф 1.6 СР). Аз лично бих взел по запазената и с повечето екстри. Като цяло обаче и малка кола с голям двигател пак е кофти, щото колата върви, ама като вдигнеш 160-70 и почва да я вдига въздуха.
- christian_cbr
- Автомобил:
- Двигател:
ми да ти кажа везната клони към шкодата че там са ми по познати нещата окачване голф4 двигатела също се е доказъл че е добър,А за голфа си нямам и на идея как стоят нещата
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Първо не са в един клас. Второ тоя двигател не се монтира в Мк4. Там са 100,115,130 и 150 коня.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
За коя Фабия става въпрос?
Фабията като цяло е в класа на Поло и е доста по-тясна от Голф.
А,ако е от първите фабии не мисля,че са по-наточени от Голф 5
Фабията като цяло е в класа на Поло и е доста по-тясна от Голф.
А,ако е от първите фабии не мисля,че са по-наточени от Голф 5

-
- Автомобил:
- Двигател:

Става интересно
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
и двете са тип лагерница,само че едната е по голяма пръчка от другата
голфа по принцип ще е базов модел ,докато при шкодата ще е малко по различно но още не се знае за коя година производство говорим
голфа по принцип ще е базов модел ,докато при шкодата ще е малко по различно но още не се знае за коя година производство говорим

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
За шкодата незная, петицата е с добра возия, с този двг върви и набира сравнително добре, за 100 000 км има сменен акумулатор и съединител с маховик друго абсолютно нищо.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Skoda Fabia vRS е с двигател 1.9 TDI код ASZ - същият като в Голф 4 - 96 kW (на различните места го пишат 130 или 131 к.с.).
При голф този двигател се монтира от края на 2000 г. до 2005 (Голф 4). След 2005 г. в голф 5 го замества 2.0 TDI 140 к.с.
При фабия ASZ мотора се вгражда от 2003 до 2007 г. Фабията също така е със 6-скоростна кутия, което е предимство пред голф-а, който мисля, че във версия 105 к.с. е с 5 скорости.
Колите са много различни. Фабиата е малка и бърза, голфът е малко по-голям и това съвсем не е най-спортният двигател - за сравнение, ускорение от 0-100 - фрапантна разлика:
Фабия vRS - официални данни 9.6 с, но реално около и под 8 сек. (http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Fabia#Fabia_vRS)
Голф 5 105 к.с. - 11.3 с.
Като разход, голфът ще харчи една идея по-малко, стига да не го караш с висока скорост по магистралата. След 130 км/ч разходът става еднакъв, а при 160 вече голфът влиза в много високи обороти и може да даде над литър по-голям разход от Фабията, която е с 6 скорости.
Като цяло двете коли според мен са несравними - различен клас, различни класове двигатели...
При голф този двигател се монтира от края на 2000 г. до 2005 (Голф 4). След 2005 г. в голф 5 го замества 2.0 TDI 140 к.с.
При фабия ASZ мотора се вгражда от 2003 до 2007 г. Фабията също така е със 6-скоростна кутия, което е предимство пред голф-а, който мисля, че във версия 105 к.с. е с 5 скорости.
Колите са много различни. Фабиата е малка и бърза, голфът е малко по-голям и това съвсем не е най-спортният двигател - за сравнение, ускорение от 0-100 - фрапантна разлика:
Фабия vRS - официални данни 9.6 с, но реално около и под 8 сек. (http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Fabia#Fabia_vRS)
Голф 5 105 к.с. - 11.3 с.
Като разход, голфът ще харчи една идея по-малко, стига да не го караш с висока скорост по магистралата. След 130 км/ч разходът става еднакъв, а при 160 вече голфът влиза в много високи обороти и може да даде над литър по-голям разход от Фабията, която е с 6 скорости.
Като цяло двете коли според мен са несравними - различен клас, различни класове двигатели...
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Голф 5 1,9ТДИ освен с 5 скорости, има и с 6 скорости, но са по-рядко срещани.
- christian_cbr
- Автомобил:
- Двигател:
И двете коли са 2006 година и днес ходих да гледам фабиата и останах доста доволен доста запазена е а в сряда отивам голфарата да гледам и после ще се взима голямото решение 

- christian_cbr
- Автомобил:
- Двигател:
здрвейте колеги след гълго чудене се спрях на голфа днес го купих!Колата е просто 10 класи над скодата 2007 година 120 000км Goal изпълнение с климатроник 6 скорости Парктроник Подгрев на седалките темпомат печка и останалите неща които си има попринцип.Надявамсе да ме слуща като тройката която карах до сега 

- christian_cbr
- Автомобил:
- Двигател:
ето го и хубавеца 

- christian_cbr
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Честито, със здраве да си го караш и безаварийно.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”