Здравейте колеги,
от известно време съм решил да си сменям Ескорд-а, с нещо по-ново и съответно по-хубаво.
Но голяма дилема ми е дали да взема passat B5 - комби дизел около 2000 г. (за толкова имам пари) или Peugeot 307 комби дизел.(2002-2003г.)
Това са двата варианта на които съм се спрял.
интересуват ме плюсовете и минусите на двата автомобила.
Ще ви бъда благодарен за изказаните мения
Благодаря предварително
passat B5 или Peugeot 307
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Re: passat B5 или Peugeot 307
Колега, нали не вярваш, че във форума на "Привържениците на Фолксваген", човек ще седне да ти хвали особено френски коли
На мен ми се случва да карам едно 307 от време на време и с ръка на сърцето мога да заявя, че това е най - гадната кола, коато съм управлявал!

Нека все пак да се пишат обективни коментари колкото и да е невъзможно тук, или поне коментари доказани с факти, а не просто, че дадена кола е "гадна". С най-добри чувства... и по темата- това, което аз знам и ми се е случвало с пежо е , че имат кофти електроника и кекава ходова част. (говоря за марката като цяло). Обаче возията е много добра. за пасата нищо незнам 

- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
NORX написа:Нека все пак да се пишат обективни коментари колкото и да е невъзможно тук, или поне коментари доказани с факти, а не просто, че дадена кола е "гадна". С най-добри чувства... и по темата- това, което аз знам и ми се е случвало с пежо е , че имат кофти електроника и кекава ходова част. (говоря за марката като цяло). Обаче возията е много добра. за пасата нищо незнам
Аз чесно да кажа, на мен возията на 307-та въобще не ми харесва. Ужасно дървена е. Старая се да бъда обективен - карал съм и БМВ, и Астра, и Лагуна, но 307-та е колата оставила ми най гадно впечатление. А и отпред каквото и да направиш, не можеш да видиш предницата. Много кофти е скосена - това е нещо, което много ме нерви

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Комби ли ще е 307цата? Пасата ПД ли ще е?
Абе вярно си е дилема
Карам Б5 и се случва да карам и други коли, и започвам да виждам все повече неща в пасата който не ми харесват.
Тежките врати например, скърцането на пластмасите, тъпите микрета, окачването от време на време потропва.
При точно този модел на пежо не мога да съм толкова обективен, но имаше един период в който карах такова (1.6 HDI) и бях доста впечатлен от колата. Слабото окачване на пежо съм го виждал при 406 но пък беше 99та година.
Най добре прегледай техническите раздели за пасат и за 307 и прецени.
Абе вярно си е дилема

Карам Б5 и се случва да карам и други коли, и започвам да виждам все повече неща в пасата който не ми харесват.
Тежките врати например, скърцането на пластмасите, тъпите микрета, окачването от време на време потропва.
При точно този модел на пежо не мога да съм толкова обективен, но имаше един период в който карах такова (1.6 HDI) и бях доста впечатлен от колата. Слабото окачване на пежо съм го виждал при 406 но пък беше 99та година.
Най добре прегледай техническите раздели за пасат и за 307 и прецени.
Колеги благодаря ви за мненията,
аз доста мнения изчетох за двата модела ( Пасат Б5 комби дизел( около 2000г.) и Пежо 307 комби дизел 2002-2003г.) )
Истината е че не мога да придобия реална преценка, на кой от двата варианта да се спра.
Аз лично харесвам повече Пасата, съпругата ми - Пежото.
Като цени са на едно ниво.
Пуснах тема и във форума на Пежо.
Просто се надявам на впечатления от колеги карали и двата вида автомобили.
Обаче ме навеждате на мисълта че за тези пари е много малка вероятността да попадна на запазен автомобил ?!?
Но проблема е че повече не ми се дават, все пак трябва и да имам още малко и за отстраняване на евентуални повреди и т.н.
...Ще видим...не бързам с покупката до месец - два ще си покаже....
аз доста мнения изчетох за двата модела ( Пасат Б5 комби дизел( около 2000г.) и Пежо 307 комби дизел 2002-2003г.) )
Истината е че не мога да придобия реална преценка, на кой от двата варианта да се спра.
Аз лично харесвам повече Пасата, съпругата ми - Пежото.
Като цени са на едно ниво.
Пуснах тема и във форума на Пежо.
Просто се надявам на впечатления от колеги карали и двата вида автомобили.
Обаче ме навеждате на мисълта че за тези пари е много малка вероятността да попадна на запазен автомобил ?!?

Но проблема е че повече не ми се дават, все пак трябва и да имам още малко и за отстраняване на евентуални повреди и т.н.
...Ще видим...не бързам с покупката до месец - два ще си покаже....
Дашо написа:NORX написа:Нека все пак да се пишат обективни коментари колкото и да е невъзможно тук, или поне коментари доказани с факти, а не просто, че дадена кола е "гадна". С най-добри чувства... и по темата- това, което аз знам и ми се е случвало с пежо е , че имат кофти електроника и кекава ходова част. (говоря за марката като цяло). Обаче возията е много добра. за пасата нищо незнам
Аз чесно да кажа, на мен возията на 307-та въобще не ми харесва. Ужасно дървена е. Старая се да бъда обективен - карал съм и БМВ, и Астра, и Лагуна, но 307-та е колата оставила ми най гадно впечатление. А и отпред каквото и да направиш, не можеш да видиш предницата. Много кофти е скосена - това е нещо, което много ме нерви
Е сега возията зависи от много фактори... аз лично това което съм карал ми харесва страшно много като возия.. хах може би, защото съм карал освен пежото две голфчета двойки и сравнено с тях пежото е като облак

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
При правилна поддръжка HDI е много издържлив и пъргав мотор. При 307 не съм сигурен, но мисля че отзад не е на торсен както е при 306. При твоята дилема - Пасата. Обслужването е горе- долу еднакво, с разликата че на Пасата се сваля муцуната за да се обслужи. Но пък найстина ходовата част е доста по здрава за нашите пътища!
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
пасат (2000г тди) и пежо 307 (2003г хди)при сходен километраж от 200000км са по4ти на една цена,като пове4ето пъти пежото е по евтино;замисли се защо
примера е от Франция ,като трябва да се има предвид 4е тук са и националисти спрямо френското автомобилостроене
п.с Пежото е много хубаво за служебна кола,но е с класи по надолу от пасат-остава само да намериш и нещо запазено

примера е от Франция ,като трябва да се има предвид 4е тук са и националисти спрямо френското автомобилостроене
п.с Пежото е много хубаво за служебна кола,но е с класи по надолу от пасат-остава само да намериш и нещо запазено

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
мога да ти кажа колега че шефката има пежо 307 не е комби купувано е чисто ново и след 4 години каране вече е пред разпад и виси постоянно по сервизите!прави си изводите!
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Недейте пак да осирате темите все едно и също осешам
сектаския нюх на ФВ без да се засягате! Да изкажа менение със опит !
Имам 307 ХДИ Във момента карам и пасат Б5 !
Така не говорете глупости ,че бързо се раздръква радръ... се нещо
друго ! Пасата е по висок клас от 307 да си на ясно колега !
Пежто 307 е нещо като голф 4-5 комби !
От лично мнение пежето по подръжка е горе доло на същата цена като пасата !
Разлита е там че пасата ми е 99 е паста ми а пежото е 2003-4
!
Със пежото са минати 200000 км без ремонти по двигател ! Поговоркта е в сила "железен мотор"ХДИ 2.0
По-предницата семених тампони шарнири накраници и ........ и един клапан на хди кото струване
около 300 лева ! Нищо друго
Пасата му налях 2 пъти повече И той е със железен двигател но тия носачи са отврат ! Като сметнем само един носач е 120 лева вече преди беше повече !Но нали е по старичак !
Возията ,Пасат е по луксозен като возия пежто е все едно голф, малко по меко да кажем !
А такива впечетление от сората дървена изкривена е 307-цата или ужас не .....,
отлична е ! Зави какво искаш 307 е перфектна но малка !
Ако ти се кара по голяма кола купи си пасат !
Да не говорим неща който сме гледали по филмите ! Българина има навик да спори
и говори на нещо което никога не го е притежавал , а го знае само и си прави
сам изводи ! Нямал или виждал някаде в някого и дай да плюем. Такива неща няма!
сектаския нюх на ФВ без да се засягате! Да изкажа менение със опит !
Имам 307 ХДИ Във момента карам и пасат Б5 !
Така не говорете глупости ,че бързо се раздръква радръ... се нещо
друго ! Пасата е по висок клас от 307 да си на ясно колега !
Пежто 307 е нещо като голф 4-5 комби !

От лично мнение пежето по подръжка е горе доло на същата цена като пасата !
Разлита е там че пасата ми е 99 е паста ми а пежото е 2003-4

Със пежото са минати 200000 км без ремонти по двигател ! Поговоркта е в сила "железен мотор"ХДИ 2.0
По-предницата семених тампони шарнири накраници и ........ и един клапан на хди кото струване
около 300 лева ! Нищо друго
Пасата му налях 2 пъти повече И той е със железен двигател но тия носачи са отврат ! Като сметнем само един носач е 120 лева вече преди беше повече !Но нали е по старичак !

Возията ,Пасат е по луксозен като возия пежто е все едно голф, малко по меко да кажем !
А такива впечетление от сората дървена изкривена е 307-цата или ужас не .....,
отлична е ! Зави какво искаш 307 е перфектна но малка !
Ако ти се кара по голяма кола купи си пасат !
Да не говорим неща който сме гледали по филмите ! Българина има навик да спори
и говори на нещо което никога не го е притежавал , а го знае само и си прави
сам изводи ! Нямал или виждал някаде в някого и дай да плюем. Такива неща няма!
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
Аз карах изпитите на 307
.Мога да кажа ,че не съм виждал кола с по-кофти возия.Много друса ,а беше ново...
И вътре е скапано.

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
ChronoS написа:Аз карах изпитите на 307.Мога да кажа ,че не съм виждал кола с по-кофти возия.Много друса ,а беше ново...
И вътре е скапано.
на всички требе да е ясно че по убаво от голфу и пасато нема

у пежо форум по убаво от пежака няма

ае приятен избор на автомобил

п.с. с парите в джоба няма да питам никой каква кола да си купя

Аз съм навъртял бая километраж на Пежо 307, 2.0хди и 1.6хди. Като двигатели и двата са по 110коня, вървят прилично, харчат малко и не са давали абсолютно никакви проблеми. На мен лично, 307 ми изглежда по-красива външно. Возията на пасата ще е с класи по-добра, но и с пъти по скъпо окачване. За двигатели, ако попаднеш на добър екземпляр съм сигурен, че ще си доволен и от 2те коли.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
santo_trafficante написа:ChronoS написа:Аз карах изпитите на 307.Мога да кажа ,че не съм виждал кола с по-кофти возия.Много друса ,а беше ново...
И вътре е скапано.
на всички требе да е ясно че по убаво от голфу и пасато нема![]()
у пежо форум по убаво от пежака няма![]()
ае приятен избор на автомобил![]()
п.с. с парите в джоба няма да питам никой каква кола да си купяеле да питам във някой форум и някой дето туко що е изкарал книжка да ми дава акъл
Евала колега златни ти уста точно го каза ! По Убаво от голфа и от паста тука няма

soxy__ написа:Аз съм навъртял бая километраж на Пежо 307, 2.0хди и 1.6хди. Като двигатели и двата са по 110коня, вървят прилично, харчат малко и не са давали абсолютно никакви проблеми. На мен лично, 307 ми изглежда по-красива външно. Возията на пасата ще е с класи по-добра, но и с пъти по скъпо окачване. За двигатели, ако попаднеш на добър екземпляр съм сигурен, че ще си доволен и от 2те коли.
А това е точното пежака е по красив от Б5
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”