Мнениеот Quottzot » Пон 09 апр 2012 7:49
Чудесен избор си направил колега!
Наистина предницата изглежда малко по-голяма за такъв автомобил и малко претруфена, но с времето се свиква, а и си струва да пренебрегнеш това за сметка на качествата на колата. На външен вид е доста малка, но вътре е изненадващо просторна, материалите на изработка и сглобката са на ниво, седалките са удобни и дори след дълго пътуване, кръста не те заболява, отзад също е просторно, благодарение на регулиращите се, единични седалки, които много лесно се разглобяват и отварят голямо пространство за багаж. Есента на миналата година наех едно дизелово Йети 140к.с. 4х4 с DSG за цял ден и го карах около 700-800км, като имаше вече навъртени около 25 000км, но за тези километри, както и трябва, нямаше никакви следи от износване, никакви изнервящи шумове. Въпреки височината на джипчето, се държи много уверено и стегнато в завоите с минимално накланяне, ускорява доста пъргаво, и дори със 150-160км/ч се държи доста уверено, като нямаше никакви шумове, но и да е имало, аз бях усилил стереото, което е прилично добро за такъв тип кола. Комбинацията от DSG и този двигател, в допълнение с 4х4, е много добра, скоростната кутия е изпитана, аз имам на такава вече над 230 000км. Ако ще се кара много градско DSG-то е много полезна опция, но ако предимно ще се пътува на дълги разстояния, по-мощната версия - 170к.с., с механична трансмисия, според мен би била по-удачен избор, като по-ниската му цена ще предостави възможност за допълнителни екстри. Разхода на този двигател не е по-различен от Пасат или Супърб с такъв. За тези километри, които аз изминах, средният разход беше около 5.8-6л/100км, като 100-тина от тях бяха градско. За дефекти или проблеми все още не съм чувал, а и едва ли ще има, защото още от самото начало, Йети излезе като много сполучлива концепция.
Успех в избора, и дано съм ти помогнал!