VW Golf 4 1.4i 16V? Пловдив.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
grovita_2
Автомобил:
Двигател:

VW Golf 4 1.4i 16V? Пловдив.

Мнениеот grovita_2 » Сря 11 дек 2013 1:41

Здравейте колеги.
Аз съм нов във форума и искам да ви попитам 1 въпрос за въпросният голф. (Г4 1.4i 16V)
Имам предложение за такъв голф ,на наистина много изгодна цена,но има 1 проблем,
като се запали двигателя работи не като бензинов ,а като дизелак (имам предвид шума)
,почти недолувимо е при каране ,трябва да си отвън че да го чуеш.Казаха ми че можело да е от повдигача (почти нищо не разбирам от коли :/ ) ,което ще е добрия вариант и най-вероятно било това(според стария собственик),но ми казаха че може да е и от нещо др. в сервиза и сумата стана доста голяма ,а сега пари за ремонт с такава стойност просто нямам ,но за жалост колата ми е мн спешна.
Споменаха че можело да е нещо свързано с главата или нещо такова беше и ако било така мн трудно се намирали втора рака части за тия мотори ,а първата били доста скъпи. Пак да кажа колата е бензин, като се запали трака като дизелов ,също в сервиза оставен на свободна казаха че им се струвало че се губи 1я цилиндър , нз точно какво и е ,знам че не можете да ми кажете ако имате предположения радвам се да ги чуя. Дочух че голф 1.4 4ките били мн несполучливи и т.н. но аз ,ако слушам всеки... то друг ми каза че голф 4 са несполучливи ,обшо взето никаква кола не мога да си взема.

Та главно ви писах да ми кажете мога ли в Пловдив някаде да я закарам да отворят мотора и да кажат от какво е ? Ако е малкия дявол веднага си го взимам ,но ако е големия си е...о майката ,затова искам да го види някои който си разбира ,препоръчайте някой сервиз или някого моля. И да кажа още нещо, споменаха че проблема бил някаде по-отгоре,не надолу.

Гледах мн коли ,но тази ми хареса страшно много, като влезна вътре ми е приятно и отвън не е толкова дървена , казах си това е моята кола. Не ми трябва за ръчкане или за някакви такива ,искам я за нормално каране да ходя на работа с нея 75 коня е ,кубатурата на мотора въобще не ме притеснява колко малка била , интересува ме този проблем точно какъв е и дали е вярно ,че тези мотори били много несполучливи. Имах Алфа 156 2.5 към 200 коня форсирана ,вярно беше много голям изрод ,но аз не можех да стана от лежане под нея и накрая избухна, запали се, аз бях вътре направо ми излезнаха ангелите. Мотора на този голф засега ми е префктен.

Благодря предварително. :wink

П.С По тези теми не успях да се ориентирам какво да правя:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=155106&start=30
http://clubgti-bg.com/viewtopic.php?t=8898&sid=464c8a6edfe04f9cf98ceb17d7af64a3

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Re: VW Golf 4 1.4i 16V? Пловдив.

Мнениеот Volkswangel » Сря 11 дек 2013 14:49

Колега, виждам, че този Голф ти е взел акъла и искаш да го имаш.Тогава точния човек, които може да ти помогне е Жоро от Остромила. Телефона му е:0878792762.Бъди по настоятелен като звъниш.Тои ще ти даде ден и час кога да отидеш.Верваи му!

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Сря 11 дек 2013 15:08

Колега, наистина има такива дето тракат като дизели и 1.4 и 1.6. Аз като търсих кола преди две години на какви ли не съм попадал. Мой познат взе 1.4, а аз 1.6, неговата е все развалена, а аз за 1.5г минах 25 000 без проблеми. Само дето ми гори масло, но 1.4 и те горят. Все пак донякъде е на късмет.
За 1.4 ми бяха казали, че ГИ по-трудно се слагал и бил по-скъп, не зная дали е вярно.
Дали е рентабилно да купуваш и да почваш ремонт по двигателя, като не се знае какво ще излезе. Ако я вземаш за 2000лв може и да е добре, но повече :gruebel .

grovita_2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grovita_2 » Сря 11 дек 2013 22:51

Уредих си час при 1 много добър майстор и утре вечер ще я отворят, и ще видят ,ако всичко е ок и е малкото зло ,оправят я ,взимам я и съм горд собственик на ГОЛФЧЕ :D. Този Жоро касапина ,за който ми споменахте, мисля ако има нещо дори малко да го навестя и редовно да си ходя при него ,защото такива манияци ,които можеш да намериш във форумите са много по-добри от другите,които си мислят че са най-добри на всичко,от опит го знам това.

Мерси за съветите. Пожелайте ми успех :th_up

Ще пиша утре какво се е оказало :).

grovita_2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grovita_2 » Пет 13 дек 2013 1:51

Валовете са износени , какви пари вървят 2ра употреба?

grovita_2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grovita_2 » Пет 13 дек 2013 17:41

Явно няма да го бъде ,казаха че не можело да се оправи , сменили повдигачи ,валове всичко правили ама не можело да спре да трака , д..ба така го исках тоя голф....

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пет 13 дек 2013 21:56

ти луд ли си,бягай далече от тва нещо.и не са занимавай с 1.4 и 1.6 :a045

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Съб 14 дек 2013 23:26

Колега имал съм такъв Голф,и при мен чукаше,оказа се бутало и гореше масло като невиждала.Отворихме мотора,след което смених 4-те бутала(бяха надрани)сегменти,биелни лагери,гумички и гарнитура.Ремонт окло 750 лв ми излезе.Много проблемни отдушници на картерните газове имат,зимата ми замръзна и ми изби маслото през щеката.Тромавичка е,зависи от какво слизаш,но като свикнеш с нея ще ти се струва голям мъртвец :mhihi Като цяло ще ти върши работа,гори 8/9 градско и 5.5/6 извънградско при спокойно каране.Абе ако ме питаш мен,щом гори масло значи е за ремонт,по добре търси нещо друго,не са лоши коли но с тоя харч на масло все едно да си хвърлиш парите на вятара. :beer

Потребителски аватар
wmalevski
Автомобил: Golf Mk5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот wmalevski » Пон 16 дек 2013 9:10

Аз ли съм единствения, който смята, че е по-добре да се вземе счупена кола, с знаен ремонт (да знаеш че е около ХХХ лв) от колкото "перфектна" 15 годишна кола? Аз предпочитам да я взема евтино и да си я оправя, вместо да взема "перфектна" и да си блъскам главата след месец, като излезнат непредвидените ремонти. Ако колата е изгодна - защо не? Особено щом му е допаднала на колегата, ако ремонта е много скъп, да пробва да натисне купувачите за още по-ниска цена.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”