Мнение за конкретен автомобил рено меган 2001 1,9 дтл

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
steri
Автомобил:
Двигател:

Мнение за конкретен автомобил рено меган 2001 1,9 дтл

Мнениеот steri » Пон 06 яну 2014 7:59

Здравейте колеги, доста време вече търсим кола до 3 000 лева мои близък ... След много обикаляне по автопазарите за тези пари излезе едно рено меган 2001 1,9 дтл http://www.cars.bg/c539853
И тук идва голямото питане след многооооо чете във меган форума 2 дни дали си заслужава подобна кола сме тотално объркани - някои пишат , че са здрави . други, че са зле тези автомобили ..?
Проблемът е че до сега съм имал само немски возила и то бензинови :love.vwclub и не знам какво да им гледаме на тези франсета , а искам да помогна на другаря си .. Моят човек не искал немска кола ( голяма грешка естествено ) и понеже знам, че в нашия форум има разбиращи колеги , реших да потърся ПОМООШ :smile по тази конкретна обява .
Направихме оглед на колата с едно майсторче и каза че като цяло е ок- пали ,върви, спира , няма ръжда, но много искам да чуя и Вашите мнение и впечатления ( дано да имат някои такива) за тези мегани .Всякаква информация ,ще ми бъде от полза ...
п.с извинявам се предварително, ако съм попаднал в неправилен раздел :love.vwclub

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: моля дайте мнение за конкретен френски автомобил

Мнениеот forski » Пон 06 яну 2014 8:09

"разликата е ,че търговците ги пишат така - иначе всичките са 98 коня :D :D - поне по каталог

мегана си е като всеки друг меган - слаба ел.част , трошлива предница , проблеми по рейката ( виж дали тече ) ,проблеми с парното/климата ел.блока и т.н дето е изписано и дет може да се сетиш

моторчето го дават доста сполучливо -по автокъщите гледах няколко такива модела( че и аз се бях зарибил да взимам такова ) и всичките бяха намесили маслото и водата - ама не се знае дали е от гарнитура или е пукната главата ( дизелче си е все пак )

та кво да ти кажа - всичко е на късмет "
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Първото мнение на човек от форума на Рено, на същия въпрос като твоя, човека кара същия автомобил... :mhihi
Късмет на твоя човек, ще му е нужен!

valio2686
Автомобил: Audi A4 TDI
Двигател: blb2006

Мнениеот valio2686 » Пон 06 яну 2014 9:26

Като бивш собственик на 3 рена мога да кажа само бягаи далеко от тях.Тази като я гледам е с наи ниското ниво на оборудване,даже и борд комп няма.Инак като двигател DTI е един от наи добрите им мотори с малък данак.Последната ми която я продадох на скори беше сценик DCI 2002г.

Потребителски аватар
steri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steri » Пон 06 яну 2014 9:27

благодаря колегии :love.vwclub

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 06 яну 2014 9:42

Преди време имах за кратко едно Ренде "Къртач" 1.9 ДТи мотор с клима , най-хубавото беше двигателя и обема на купето , при мен нямаше "омесване" масло/вода :rolleyes може да съм случил на мотор .. не беше лоша кола , но вече Рено не ща , много и непрестанни проблеми с ел.хидравликата на геврека ( с ел.помпа е , кой болен мозък го е измислил това :beat_butt2, рециклирах я -стана ) таблото едни леки мизерии , оборотомера не щеше да бачка - оказа се часовника , после имо-то почна едни...ееее писна ми и я продадох.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 06 яну 2014 9:59

samo_pechka написа:.. после имо-то почна едни....

Потвърждавам за имо-то, шамани виках за едно служебно канго да запали.
Прогресивно се скапва "ампулата" в ключа :no

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Пон 06 яну 2014 14:12

Имали сме няколко Рена в семейство ми , всичките са били бензинови. Както са казали колегите имат слаба ходова част и се налагат по чести ремонти по нея. Иначе от към двигатели , ел. инзталация и други по сериозни неща не сме имали ядове.Ремъци , ролки, накладки и другите обичайни неща не ги включвам, защото те са си неизбежни. Даже едното рено си го караме все още и то от доста време.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 06 яну 2014 16:20

Зависи от Рената, моя комшия и той караше едно Рено 19 1,8 90коня бензин и за него по-здрава кола на Света нямаше.
После поради тая причина си купи един дизелов Еспейс 2002г. и сега двигателя му е в багажника и го ползва като склад на двора :mhihi
За тези Мегани всеобщото мнение е че са доста слаби автомобили, и като качество и като всичко, да се надяваме че човека ще е късметлия и няма да има сериозни проблеми, ако го купи :smile

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Пон 06 яну 2014 16:45

Точно рено 19 1.8 само че 75к.с имаме.Абе да ти кажа доволни сме.

Потребителски аватар
jeriko
Автомобил: passat
Двигател: 1.9 TDI ATJ 2000

Мнениеот jeriko » Пон 06 яну 2014 17:16

3 години карах РЕНО не съм имал кой знае какви проблеми здрав мотор,долу горе здрава предница, на мен все ми правеше проблеми дясна полуоска,като цяло МНОГО СЛАБО ЕЛЕКТРООБОРУДВАНЕ.

Потребителски аватар
steri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steri » Вто 07 яну 2014 7:19

благодаря за мненията всички колеги :love.vwclub пожелавам ви успешна година и много безаварийни километри

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Сря 08 яну 2014 19:29

Един познат има Рено 19 наистина желязна кола,но пък една братовчетка имаше меган 1.6 бензин и много се оплакваше от електрониката по колата,скоро го продаде и сега минаха на ауди а4 2004г. дизел разликата е огромна поне според нея :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 08 яну 2014 19:56

Колата изглежда читава на снимки, но буквата "А" на задната броня, трябва да притеснява собсвтвеника, уж майстор я е гледал, ама до 2 години няма да можеш да я познаеш, лугата си е в колата! Но винаги има изключения! Карал съм рено клио, дизел и бензин, не са лоши коли, но шумоизолацията е като на жигули.
Общо взето проблеми като всичко останали коли имат, ако имаш късмет ще караш, ако не.............. :banghead

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Съб 15 фев 2014 13:27

Общо взето за изброениете проблеми досега винаги има теми в този форум обаче никой не пише изхвърляй го тоя голф/поло. Най-удобните седалки на които съм сядал са били само на френски коли.

Последно избутана от steri на Съб 15 фев 2014 13:27.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”