Здравейте
Тъй като не намерих тема за въпросното поло отворих нова.
Решил съм да си взимам въпросния модел , та търся информация за него.
Предполагам тука все ще се намери някой колега с такава кола , да каже какви са му плюсовете и минусите , мнения за двигателчето , колко гори .... въобще заслужава ли си количката.
Предварително благодаря на отзовалите се.
Поздрави
POLO GTi 1.6 16V 2000-2001г. - Плюсове и Минуси
- s16
- Автомобил:
- Двигател:
Re: POLO GTi 1.6 16V 2000-2001г. - Плюсове и Минуси
колега може да намериш точна информация от колегата N1P0 той е с 6н2-ка гти и мисля че ще ти кажи всичко ,което те интересува ,защото е коректен а и такива гти-та са рядкост и ще има повече интерес от негова страна
после ако вземеш нещо такова да се похвалиш 

Минуси.....
- зъдалжително преглед на скоросна кутия за шумове вибрации виене в движение при поддържане на еднаква скорост.
- Както и по мотора сутрешно палене притракване само първите 2 секунди е допустимо не и след това.
- тропане тресене при ускорение от първа до трета.с потегляне и ускорение без въртене на гуми.
- елкон след 3 дни каране за грешки и да ти кажат какво означават.
- шумяща хидравлика - течове по нея.при навиване на волана.
Викни някой който е от форума има поло този модел и е запознат със звуците и шумовете на този автомобил.
Никакви компромиси по двигател и кутия, климатик.
Икономичен мотор - смяна на консумативи като ролки ремаци около 400-450лв с труда стартово за колата.тва за варна.
Като я копуваш не трябва да има зъбележки освен по боята защото другите излизат след втората седмица каране.
Ако автомобила е читав ще си го обикнеш.много пъргав старт
Като цяло колата е перфекна за млад но улегнал младеж и трябва пазене.
- зъдалжително преглед на скоросна кутия за шумове вибрации виене в движение при поддържане на еднаква скорост.
- Както и по мотора сутрешно палене притракване само първите 2 секунди е допустимо не и след това.
- тропане тресене при ускорение от първа до трета.с потегляне и ускорение без въртене на гуми.
- елкон след 3 дни каране за грешки и да ти кажат какво означават.
- шумяща хидравлика - течове по нея.при навиване на волана.
Викни някой който е от форума има поло този модел и е запознат със звуците и шумовете на този автомобил.
Никакви компромиси по двигател и кутия, климатик.
Икономичен мотор - смяна на консумативи като ролки ремаци около 400-450лв с труда стартово за колата.тва за варна.
Като я копуваш не трябва да има зъбележки освен по боята защото другите излизат след втората седмица каране.
Ако автомобила е читав ще си го обикнеш.много пъргав старт
Като цяло колата е перфекна за млад но улегнал младеж и трябва пазене.
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мога да кажа доста неща, но технически повечето не се различават от другите полота.
За мен лично като плюсове на ГТИ сравнено с нормалните полота не може да става и дума освен визуално. Усещането и поведението е съвсем различно. Все пак преди имах 6н поло и в никакъв случай не исках отново поло, но като видях ГТИ-то за първи път разбрах, че е доста различно и за парите си предлага предостатъчно. Екстрите са претъпкани и надали ще имаш нужда от нещо повече. Вървежа му е доста доволен и спокойно може да се заиграваш срещу по мощни коли. Върви почти колкото саксо втс.
Да наблегнеме на минусите защото са важни. Скоростната кутия е същия боклук както при всички само, че с повечко коне
Чупи се лесно в зависимост от стила ти на каране, издържа до 100 000км. Ако ще и даваш газ все някога ще я счупиш (най-вероятно кутията вече е била на сервиз във "VW"). Ако я караш нормално няма да имаш проблеми. Също така по-това при оглед може да съдиш как е карана колата. Не трябва да има шумове и проблеми при вкарване на лоста. Има някои ГТИ с ESP като мойто, които допълнително товарят диференциала и положението е още по тегаво. Не трябва да има шум и от диференциала! Двигателя е здрав и не съм виждал никъде оплаквания и не мога да ти кажа минуси. Карам го с 5w40 масло и не гори нищо. Като разход трябва да е както е по каталог. Градско макс 10л, извънградско със 100км/ч - 6 до 7 литра. Ако не е в тези норми значи нещо не е наред. Най-хубавото е, че цените на частите в 90% са идентични. Малко са консумативите които са специално за него и са скъпи.
Когато колата е пазена то си личи веднага и без майстор. Ако я харесаш и на каране взимаш майстор и я гледате. Другото с проблемите е повече на късмет защото винаги може да изскочат нови.
За мен лично като плюсове на ГТИ сравнено с нормалните полота не може да става и дума освен визуално. Усещането и поведението е съвсем различно. Все пак преди имах 6н поло и в никакъв случай не исках отново поло, но като видях ГТИ-то за първи път разбрах, че е доста различно и за парите си предлага предостатъчно. Екстрите са претъпкани и надали ще имаш нужда от нещо повече. Вървежа му е доста доволен и спокойно може да се заиграваш срещу по мощни коли. Върви почти колкото саксо втс.
Да наблегнеме на минусите защото са важни. Скоростната кутия е същия боклук както при всички само, че с повечко коне

Когато колата е пазена то си личи веднага и без майстор. Ако я харесаш и на каране взимаш майстор и я гледате. Другото с проблемите е повече на късмет защото винаги може да изскочат нови.
аз си взех преди два месеца такова самочe 99г. и съм доволен за сега единственото като забележка което забелязвам на зад ако я настъпиш повечко изплюва скороста...... 
Разхода е според колко те е тежък кръка но не повече от 15/100.

- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
saiman4o написа:аз си взех преди два месеца такова самочe 99г. и съм доволен за сега единственото като забележка което забелязвам на зад ако я настъпиш повечко изплюва скороста......
това не е нормален разход !
Какъв ти е кода на двигателя ?
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Aбе Никс - то твоето май е невъзможно да постигне такъв разход, дори и на постоянна ръчка?
)

- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Koksan написа:Aбе Никс - то твоето май е невъзможно да постигне такъв разход, дори и на постоянна ръчка?)
Не може та, разхода на колата трябва да е колкото е по каталожни данни, това е нормално ...
saiman4o написа:аз си взех преди два месеца такова самочe 99г. и съм доволен за сега единственото като забележка което забелязвам на зад ако я настъпиш повечко изплюва скороста......
Какви 15л колега, това да не е S500 или 740I
- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
под аватара ми пише с каъв мотор съм и смея да твърдя, че аз не мога да докарам такъв разход в града. Стигал съм най-много до 12/13 на 100 ама при доста голяма ръчка и извън града 7,5. Не зная ти от къде го извади този разход ама виж дали нямаш някоя дупка в резервуара 

няма дупка в резервоара!!!
като я настапваш доста, доста и харчи....
ускорението от 0 - 100км/ч за 8 сек. не идва от антифриза!!!
като я настапваш доста, доста и харчи....
ускорението от 0 - 100км/ч за 8 сек. не идва от антифриза!!!
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Последно със 6N GTI ли си или 6N2?!? В крайна сметка и на мен ми се вижда нереално 15/100!
Как ти е ламбда сондата?
Как ти е ламбда сондата?
Последна промяна от Koksan на Нед 12 юни 2011 10:18, променено общо 1 път.
Явно колегата е с 6н1 защото е споделил че е 99година полото 120 коня та относно разхода аз вярвам на колегата че е възможно да достигне 15/100 с наще калпави горива свичко е възможно аз карам 1.6 аее и градско ми прай от 10 до 13 но конете далеч неса 120 

- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gar4a написа:Явно колегата е с 6н1 защото е споделил че е 99година полото 120 коня та относно разхода аз вярвам на колегата че е възможно да достигне 15/100 с наще калпави горива свичко е възможно аз карам 1.6 аее и градско ми прай от 10 до 13 но конете далеч неса 120
Предишното ми поло беше точно АЕЕ и наистина правеше 12л градско което беше пак абсурд. На колегата ГТИ 15л. сигурно ги достига, но това далеч не означава, че е нормално

Мойто 6н2 гти освен, че има доработки по двигателя градско дава 9л нормално. И мога да го докарам до 11 с много зор

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като гледам аватара на сайманчо май кара 6N което далеч не е 120 коня, да не говорим че не ускорява за 8 секунди... 15/100 градско и на мен ми се вижда много. За GTI-то като на NIPO знам за разход от сорта на 9-10 в града
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”