Здравейте! Харесал съм Passat 2.3 V5 4 Motion от Швейцария. Ето линк към обявата - цък.
Пиша тук, защото имам няколко притеснения. Свързах се по e-mail-а с човека, който я продава. Каза ми, че всичко е наред с колата, единствено има странен шум от двигателя. Написа, че е от "guides of the timing chain". Този модел не е с ремък, а е с верига. Звънях в сервиз да попитам колко пари ще струва цялата смяна на веригата, плюс работата, казаха ми около 2000 лв. Въпроса ми е, според Вас дали е по-вероятно този шум да е от веригата или може да е нещо друго (по-евтино) ?
Друго, което ми казаха от сервиза е, че тази верига се сменя на около 300 000 км. В обявата пише, че автомобила е на 170 000.. тук вече идва въпроса дали това са реалните километри. А няма как да разбера дали "Garage Auto Rallye" са някакви турци, албанци и т.н. или си е някакъв местен.
Моля за съвет.

Покупка от Швейцария
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Покупка от Швейцария
Несериозно е да питаш от какво може да шуми двигателят на кола, която се продава в Швейцария.
Конкретен отговор на въпроса ти дали може шумът да не е от веригата: Да, възможно е.
За това дали е местен: http://www.auto-rallye.ch/fr/auto-rallye/florian_vetsch.html
Конкретен отговор на въпроса ти дали може шумът да не е от веригата: Да, възможно е.
За това дали е местен: http://www.auto-rallye.ch/fr/auto-rallye/florian_vetsch.html
Просто питам за някакъв съвет, дали си заслужава да пътувам до там за този автомобил.
Благодаря за линка, би трябвало да е точен продавача.
P.S. А и незнам дали "guides of the timing chain" означава всичко, което е там или нещо, което е по-евтино..
Изглежда ми точен продавач http://www.auto-rallye.ch/fr/auto-occasion/index.htm
P.S. А и незнам дали "guides of the timing chain" означава всичко, което е там или нещо, което е по-евтино..
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Гледайки годината на производство и километража, си мисля, че едва ли километрите са реалните...
Ако приемем, че е 12 годишна сега колата, това прави по 14270 км и 250 м годишно.
След като аз на моя Пасат за 5 години съм навъртял над 80 к км, можеш сам да прецениш, колега.
Ако приемем, че е 12 годишна сега колата, това прави по 14270 км и 250 м годишно.
След като аз на моя Пасат за 5 години съм навъртял над 80 к км, можеш сам да прецениш, колега.
Мисля да я взема. Все пак проблема може да не е толкова сериозен. А колата ми харесва много..
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
На снимки е едно, на живо - друго.
Най-добре ако може твой доверен човек да я погледне преди да тръгваш закъдето и да било.
Ще си спестиш доста главоболия после.
Най-добре ако може твой доверен човек да я погледне преди да тръгваш закъдето и да било.
Ще си спестиш доста главоболия после.
d100ilov написа:Просто питам за някакъв съвет, дали си заслужава да пътувам до там за този автомобил.
Доколкото разбирам става дума за водачите на веригата - щом ти казват това, при цена 2500 франка с предстоящ такъв ремонт не мисля, че си заслужава да се занимаваш. Като си включиш пътя до България(евентуално ако не се скапе) мито и ддс, ремонт, регистрация

Поздрави
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Pet_rov написа:Гледайки годината на производство и километража, си мисля, че едва ли километрите са реалните...
Няма как да си сигурен. Аз август 2012 г. докарах 10 годишен Пасат комби 5.5 1.9 TDI 131 к.с. на 150'000 км. с всички сервизни документи от Германия. След проверка в Порше БГ километрите се потвърдиха.
Относно поста на Hustle, дали някой може да ми даде малко повече информация за това, какви такси трябва да се платят при пристигане в България.
d100ilov написа:Относно поста на Hustle, дали някой може да ми даде малко повече информация за това, какви такси трябва да се платят при пристигане в България.
Трябва ти евросертификат от Швейцария - ако имаш плащаш само ДДС 20% в/у фактурната ст-ст, а ако нямаш - плащаш мито и ддс.
Поздрави
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”