Touareg - проверка на километри?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
TACHO1
Автомобил: VW Touareg 3.2
Двигател:

Touareg - проверка на километри?

Мнениеот TACHO1 » Съб 25 яну 2014 16:42

Здравейте колеги,

Нов съм тук и имам едно въпросче. Оглеждам се за бензинов Туарег и понеже до сега не съм карал VW, искам да попитам при вашата марка коли има ли начин да се проверят колко са реалните километри на автомобила? След като някой естествено е пипнал много здраво. На диагностика в официален сервиз, или пък ако някой колега от форума може да се справи с това? Питам, защото наскоро пробвах един в Кюстендил, тогава показваше 84000 км (естествено не бяха верни, джипът изглеждаше поне на 300к) и скоро след това същия джип се появи в една софийска автокъща на 158000 км. Голяма шашма са му направили. Та не искам този, който взема и той да е на същия хал и бих се радвал ако има начин да се провери реалния пробег.

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Re: Touareg - проверка на километри?

Мнениеот maimo » Съб 25 яну 2014 20:52

взимаш номера на рамата на автомобила отиваш в официален сервиз и става всичко ясно :c020

Потребителски аватар
GALIANO
Автомобил: Cupra 300
Двигател:

Мнениеот GALIANO » Съб 25 яну 2014 21:01

Ако никога не е влизала в оторизиран сервиз на VW ,нищо няма да стане ясно :deal Най-често се среща при колите от Италия :stumm

Ако ми дадеш номера на рамата,мога понеделник да ти кажа на колко км е била при последното си посещение в VW
По някога е хубаво да се отиде и при официален VW сервиз,защото могат да видят и дали има дефектни монтирани части които VW сменя безплатно.То просто като се въведе номера на рамата и ти показва дали този модел е пострадал от дефектна монтирана част. При мен бяха например бобините :a045

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 25 яну 2014 21:26

Поне първите няколко години, докато трае гаранцията не е ли задължително да се посещава официален сервиз? :eek

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Съб 25 яну 2014 23:49

Не... ама ти изгаря гаранцията, ако някой друг я пипне :mhihi А, ако автора иска кола с реални км да се оглежда по оказионите на VW:
http://www.weltauto.bg/?go=offer&p=list&brandId=0&modelId=0&priceTo=0&yearTo=0&fuelId=0&cityId=0&offerNum=&x=87&y=18

TACHO1
Двигател:

Мнениеот TACHO1 » Нед 26 яну 2014 9:31

Благодаря за отговорите.
По VIN в официален сервиз знам, че ще излезнат данни, но само ако и докато джипът е обслужван в такъв. А след това на какъв хал ще е, никой не знае.
С Ваг-Ком не е ли възможно да се погледнат "живите" данни както става при други марки коли? И има ли колега от форума, който разбира от това и се занимава, за да го потърся при нужда?

GALIANO написа:Ако ми дадеш номера на рамата,мога понеделник да ти кажа на колко км е била при последното си посещение в VW
:a045

Този който гледах така или иначе отпада, не бих го взел, но занапред като попадна на нещо интересно, бих те помолил да ми направиш такава справка. Естествено ще почерпя/платя за услугата. :smile

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 26 яну 2014 13:45

На по-новите автомобили се пази пробега на 3 места, но кадърен майстор може всичките да ги модифицира.

TACHO1
Двигател:

Мнениеот TACHO1 » Пон 10 фев 2014 5:35

Да си ъп-на малко темата с друго въпросче. Понеже се оказва трудно да се намери читав бензинов Туарег, май ще започна да се оглеждам и за 3,0 tdi набор 2005-2007г. Та искам да попитам този мотор с верига ли е или с ангренажен ремък?

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 10 фев 2014 11:42

С вериги е

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 12 фев 2014 10:30

Ако искаш дизел виж и прочети за R5. Където и да съм чел лоша дума за този двигател не съм чувал и много хора си го определят, като най-добрия/надеждния дизеляк за Туарег.
Иначе за реални километри никакъв сервиз не ти трябва. Има си хора с кадърни електроники, къде си знаят откъде и как да извадят реалните км. на един автомобил. Има един Иван ли как се казваше в Дружба. Закача колата към електрониката и рънва някакви тестове, диагностики половин час и си изплюва всичко накрая. На едно "читаво" 1.8Т се оказа, че трябва да се сменят основни и биелни лагери и още куп глупости. И тва само с диагностика :eek Не знам каква електроника има, ама оня е факир някакъв. Само дето му нямам координати, но колеги от Дружба ще го знаят със сигурност.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 12 фев 2014 10:34

R5 е много слаб за този джип Този Иван добър трябва да е щом с лаптопа разбира че лагерите са за смяна

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 12 фев 2014 23:06

през ABS модула има как да се активира скритата памет за запис на грешки(пише дата и километри) ,но се гледа с Вас като пак не е стопроцента гаранция за истинските километри ако модула не е записвал нещо през годините като проблем и не е закачан диагностичен тестер през това време.всеки в час със ваг групата и нужните програми знае къде и какво се бута и принципно е слабо вероятно да се хване нещо конкретно свързано с километража
Р5 е подходящ за всичко друго ,но не и за този джип :mhihi

TACHO1
Двигател:

Мнениеот TACHO1 » Съб 15 фев 2014 16:38

GALIANO написа:Ако никога не е влизала в оторизиран сервиз на VW ,нищо няма да стане ясно :deal Най-често се среща при колите от Италия :stumm

Ако ми дадеш номера на рамата,мога понеделник да ти кажа на колко км е била при последното си посещение в VW
По някога е хубаво да се отиде и при официален VW сервиз,защото могат да видят и дали има дефектни монтирани части които VW сменя безплатно.То просто като се въведе номера на рамата и ти показва дали този модел е пострадал от дефектна монтирана част. При мен бяха например бобините :a045

Здравей колега, писах ти ЛС, надявам се си го получил и ще чакам отговор. :th_up

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”