Audi a3 8P или Golf 5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Audi a3 8P или Golf 5

Мнениеот Marto_cafeto » Съб 25 яну 2014 22:08

Здравейте,предстои покупка на автомобил след 2003-та 2004-та.Спряли сме се на тези 2 модела.Дизел не ме интересува.

Audi a3.
2.0 TFSI Quattro или 3.2FSI. Това са моторите които ме интересуват,искам да знам всичко за тях,освен че вървят добре,откъм поддръжка как са.Какви пари е смяната на консумативите. Колко гори.Допитвам се до вас,защото знам,че всичките сте хора които разбират. Лично аз съм навит на 3.2FSI. Повече коне и повече върви,но ще видиме.

Vw Golf 5
2.0 FSI който разполага с 150 коня.Имам много интерес към 2.0GTI но се чудя.Другият мотор който съм харесал е 1.4TSI,но са ми казвали,че тези мотори с малката кубатура и многото коне да ги избяхвам.

Кажете вие какво мислите за всеки един от моторите. Колата е за племенник. Има 2 години и половина зад волана.Няма нито едно ПТП и затова ще се купува по мощен и по нов автомобил.Ще съм много благодарен за всяко едно мнение по темата. :th_up :love.vwclub

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Re: Audi a3 8P или Golf 5

Мнениеот Aprilia » Съб 25 яну 2014 22:50

3.2фси е с проблемни вериги, р32 мотора от 5цата има писано, дори колега от форума имаше дертове с тия вериги при р32 мотор на 4-ката, иначе мотора е чук, не се понасят много добре с газовите (горят клапани)

1.4тфси пак заводски проблем с веригите, доказно и документирано, късат вериги като конци и ремонта е страшни цифри, да се избягва и този

2.0тфси 200коня бил хубав мотор нямам преки впечатления, гори много и върви, чувал съм че върви на страх и не мисля че би бил подходящ с човек с опит 2 години....

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Нед 26 яну 2014 0:02

E харесал съм едно Audi,в момента е в Италия. С този мотор,200 кончета.Принципно возили са ме в голф 5-ца с такъв двигател след 110-115 му идва силата на двигателя. Повече клоня към а3-ката но хем искам нещо по-мощно да върви.На колата ще бъде сложена газ. Ще видиме,след точно месец му е рождения ден и мисля да го зарадваме от семейството. Все пак на 20 се става 1 път :th_up .Априлия благодаря за обяснението,ще имам в предвид да те питам,ако нещо не ми е ясно.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 26 яну 2014 6:22

Аз лично,ако имах парите бих взел Аудито.Независимо от мотора..
Просто изглежда много по-добре и вън и вътре, пък мисля че и всички са с куатро.
Голфа някак си винаги ще си е голф.Нали хубав е ,ама е голф.Отвън един ритнат..отзад мяза на Алфа с тоя багажник.

Не смятам,че някоя от колите е подходяща за млад 20 годишен човек.Особенно 200+коня кола.
За мен това е най-лошият възможен подарък.Разбира се,това си е мое мнение.Да го кара със здраве и акъл,който и да купиш :flag_bulgaria

Потребителски аватар
de4o07
Автомобил: VW Golf 5 GTI
Двигател: BWA 2006

Мнениеот de4o07 » Нед 26 яну 2014 6:35

2.0 ТФСИ е много луда кола,имал съм 6 коли лични,карал съм доста модели,от около 20 дни съм собственик на голф 5 гти и с чиста съвест го казвам това си е една луда кола,както е казал колегата едва ли е подходяща за младеж.

Потребителски аватар
de4o07

Мнениеот de4o07 » Нед 26 яну 2014 6:40

Голфа някак си винаги ще си е голф.Нали хубав е ,ама е голф.Отвън един ритнат..отзад мяза на Алфа с тоя багажник.

Голф 5 гти е една много красива кола,мяза си на нея си имам приятел с А3 и да ти кажа като спра голфа до него и все едно го няма там браттттттт само мойта гледат.

На колата ще бъде сложена газ.

Има тук във форума тема за фси-газ не е зле да я погледнеш.

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Нед 26 яну 2014 13:20

Какъв разход ти дава ?
Е принципно той не се прави на гъзар като има примерно момичета или приятели в колата.Кара си нормално,когато го водих преди време в кат и си чакаме за номерата и сме седнали и гледаме на монитора катастрофите как стават.Нещо като обица на ухото му е. Като го возя с по-висока скорост веднага ми казва да намаля.Не е тъпанар който кара като луд :th_up :th_up

Колеги какво мислите за бензиновите мотори на Хонда Сикив след 2004-та ?

Последна промяна от IvanMan на Нед 26 яну 2014 17:58, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 26 яну 2014 14:52

Нищо лично колега, ама като не кара бързо, за какво му е мощна кола? :gruebel А отделно и разхода е голям, по-добре му вземи еда малолитражка 105 коня и да си шета по гаджета :c020
А относно по темата, имам познат със Сивик след 2004 година бензиновия мотор, 140 коня мисля, че беше! Такава спряла кола, не бях виждал! На 3-та зорлем 130км/ч на горник. Но явно само неговата може да е такава!
А относно газ-та на 2.0 фси, замисли се колко струва инжекциона! По-добре едно дизелче 1.9 и обслужване, вместо да даваш пари за газови, ще стегнеш дизела! Но това е мое мнение! Според мен, оставете младежа да си избере кола, все пак той ще си я кара! :c020

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 26 яну 2014 15:16

Marto_cafeto написа:
de4o07 написа:Колеги какво мислите за бензиновите мотори на Хонда Сикив след 2004-та ?

До сега не съм срещал човек който да се оплаче от бензиновите мотори на Хонда, като здравина и надеждност :smile

Потребителски аватар
Alex_Heat
Автомобил: Audi TT
Двигател: 1.8T

Мнениеот Alex_Heat » Нед 26 яну 2014 15:19

Аз бих препоръчал автора да изчете хубаво тази тема. Тук едно момче тръгна за А4 и се спря на А3 2.0 ТФСИ. Разискваше се и доста 3,2 мотора, както и скоростните кутии. Мисля че ще е полезно да се хвърли едно око. http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=155063

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 26 яну 2014 16:59

forski написа:
Marto_cafeto написа:
de4o07 написа:Колеги какво мислите за бензиновите мотори на Хонда Сикив след 2004-та ?

До сега не съм срещал човек който да се оплаче от бензиновите мотори на Хонда, като здравина и надеждност :smile

Лапа много и върви малко, да не говорим че стъкления сивик (от 2005+)ламарините са му буквално от станиол !!! Колата като дизайн е изпреварила много времето си и дори и сега изглежда леко футуристична, много е красива и мотора е здрав обаче дотам, гори много и всичко и е МНОГО скъпо, купувахме врата за такава скоро и под 300 лева предна дясна врата нямаше :horror А и Япония я е виждало само на картичка :scare3
Ако ще е японска по-добре май мицу, ама в тоя ценови клас трудно.. пък и младежите в Европа като цяло не са много фенове на японското (в този ценов клас, иначе импреси и лансъри всеки харесва)

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Нед 26 яну 2014 17:27

Абе да ти кажа,аз ако го питам какво иска той ще каже a8-ца 4,2 :mrgreen :mrgreen :mrgreen Все пак той е събрал 3 бона и аз да му додам още. Той каза,че тези мотори го интересуват.Дизел не иска.За мене дизелът на Peugeot и на Vw (както и на Audi) е най-добрия.Върви много,харчи малко. Колата трябва да е по-мощна защото през 3 дни се взима пътя София - Сидирокастро ( В Гърция,близко до границата около 30 мин ). Все пак знаете,че не целия път Е 79 е магистрала и се налага да се изпреварва и трябва кола която като се настъпи да изпревари без проблем 2,3,4 коли.

Сивика отпада.Четох и в Хонда форума ( там си го хвалят ) но казват,че не е икономично и скъпо за поддръжка.

3.2 мотора отпада. Данъка не е проблем,но като се сметнат колите които се продават в България с такъв мотор,цената е малко по-висока. 2.0 мотора засега остава и се мисли какво ще се вземе.Ауди или Голф.Благодаря колеги,ако имам спънки по избора вас ще питам ! И пак се доказва,че форума си е СИЛА. Питаш нещо, и 10 човека ти отговарят ! :love.vwclub :love.vwclub

Потребителски аватар
de4o07

Мнениеот de4o07 » Пон 27 яну 2014 7:21

Голфа гори 12-14 градско(аз не карам нормално :twisted ) ръчкам си я, извънградско 9-10-11(аз пак не карам нормално :icon_lol ) но съм пробвал и нормално да я карам гори под десет, предната ми кола беше vw-polo 1.4 бензин купувах я 2007 от магазина това беше най здравата кола която съм карал гореше малко само градско като пътувах с нея след 130 започваше да си гори и то не малко,горенето зависи как ще я кара,щом това си е харесал набелязвайте няколко коли и взимайте по здравата.Току що го изкарах на снега голям стъбиляга се оказа,имам и Мицукоши оутлендър 4wd ми то голфа много по сигурно и яко се усеща от джипа да го е. Моето мнение за избора е ако е с 2 врати голф 5 гти ако е с 5 а3 спортбек и задалжително кожа или производните и.
Прикачени файлове
1389699984477.jpg
Много е як кожен платняните са ми едни такива.
1389699984477.jpg (15.49 KиБ) Видяна 10173 пъти
1389422407598.jpg

Потребителски аватар
wmalevski
Автомобил: Golf Mk5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот wmalevski » Пон 27 яну 2014 13:08

Важните неща тука са, че на тфси-то газта му е около 5 000 лв, защото е само течна фаза или компромис (да гори газ и бензин но на 30%) с ГИ.
ГТИ-то няма 4х4, за това, ако има нужда от него, по-добре да избере ауди-то със същия мотор. 3.2-ката не се усеща като ГТИ-то (преди карах ГТИ, сега имам Р32-ка), доста по-плавна е, но за мене лично е по-приятна. Не разбираш кога ускоряваш, ако не гледаш километража. А3-ката (защото гледах и А3-ки с 3.2) е доста по-скучна от Р32-ката. За мене лично от всичко изброено, визуално най ми допада ГТИ-то, но и аз смятам, че колата не е подходяща за 20 годишен младеж.

2.0тфси се кара с 98 октанов ПОНЕ (според ръководството и капачката му де, всеки сам си преценява после). При мене разхода извънграда с ДСГ беше към 9/100, но аз и си я понастъпвах. Средния беше около 10.5 (градското е в София, по доста километри на ден).

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Пон 27 яну 2014 13:43

Не е истина как от една кола харесваш съвсем друга. Днес ходихме до Копитото с племенника с едно Subaro Forester 98-ма година,колата е с Турбо и е 170 коня. Изключихме всякакви аудита или голфове. Търси се Subaro. След около седмица,ще докарват автовоз от Италия при баща ми и на автовоза ще има такова Субаро,с този мотор,с Зелено/Жълтата гама. Колата е кожа,има ГАЗ която е сложена в Италия и може би,ако не харесаме Ауди или Голф ще вземем Субарото.

Благодаря колеги,за отделеното време,мисля темата да се заключи,като купим кола,само ще кажеме каква е.
ФОРУМА СИ Е СИЛА,благодаря ! :love.vwclub

:lock

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”