Добър вечер,
Намерих случайно този форум и мисля че по-подходящо място от тук няма да ми дадете съвет. Решил съм да си купувам Golf 4. Понеже съм студент още и искам да ми е по-икономична (просто да ме кара от точка А до точка Б) и се чудя дали да е дизелова или на бензин/газ? Спрял съм се на TDI 90hp 1.6 или 1.6 газ, че не искам да я бутам по баира :) .

Помощ при покупка на GOLF 4
- hollow92
- Автомобил: GOLF MK3 GOLF MK3
- Двигател: AEE 1993 AAA 1996
Re: Помощ при покупка на GOLF 4
има много написано за тези мотори

Еиии, много трудно беше да сложиш един линк.... Ама виж да клепнеш тая простотия за търсачката е лесно...
http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=87
http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=87
- nmilkov
- Автомобил:
- Двигател:
Ами и аз четох, но темите са доста стари и заради това публикувах по-нова за да чуя и по-нови наблюдения.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
ТДИ 90 ИЛИ 110к.с това се е доказало с годините!
Карам 110-ка 6години и съм доволен.Писано е много и тези мотори са описвани подробно.

Карам 110-ка 6години и съм доволен.Писано е много и тези мотори са описвани подробно.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Ако искаш икономична, със сигурност дизел, със сигурност 110 коня. 1.6 Бензин пък ще ти е евтина поддръжката. То по него са малко скъпите неща, които изобщо могат да се развалят. Аз карах такава 2 години и половина, случих на калпава, първия собственик май не беше сменял масло - никога
Това естествено го разбрах след първата смяна на маслото. За 550 лева ми смениха сегментите и всичко необходимо около тях и от тогава никакви грижи, сменил съм 1 шарнир - 26 лева + още толкова труд и другото е обслужване. Много добра кола. Но... градско особенно в София е ламя. Каквото и да правиш, под 10 на сто не можеш да свалиш. Зимата 11-12 ...Извънградско е поносима, ако не се я юркаш много 6-6.5 не са проблем за постигане. Динамиката и е добра, но на дизеловата би трябвало да е по - добра.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”