Съвет при покупката на автомобил - Немски/Японски до 7000лв

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
isho
Автомобил:
Двигател:

Съвет при покупката на автомобил - Немски/Японски до 7000лв

Мнениеот isho » Нед 29 дек 2013 22:49

Здравейте колеги ! :smile

След 2 години без кола дойде време да си купя отново возило :smile
Имах Голф 4 1.6 бензин 99-та, но преди 2 години го продадох поради причината, че почти не го ползвах. Сега обаче ми трябва автомобил.
Не карам много километри годишно, та предпочитам да е бензин (засега нямам намерение да слагам газ). Ще я карам основно в града и по-рядко извънградско.

Основните ми изисквания са:
Бензин - 90-110 коня
Хечбек - 4(5) Врати
Климатик
Приличен разход в града (9л/100км)
ABS,ESP,Airbag, (Удобни седалки :biggrin)
Не скъпа поддръжка
Цена до 7000лв (може и малко отгоре)

Засега съм се насочил към няколко различни марки/модели:

Honda Civic - след фейслифта от 2004г.
примерно http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11376050883131100&f1=details&slink=57eqkd

Toyota Corolla - след 2003г.
примерно http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11373460362852059&f1=details&slink=57et3b

VW Golf V - малко ми е скъп, но с напрягане мога да се пласирам в някоя от първите години.
примерно http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11358160165979393&f1=details&slink=57eo5q

Opel Astra H - след 2004г
примерно http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11377540702695319&f1=details&slink=57ev91

Всички обяви са примерни. :smile

Голф 4 много ми харесват и донякъде съжалявам, че си продадох моя, но сега да взема пак 4-ка ще е малко глупаво...

Всяка една кола си има силни и слаби страни, според вас към коя марка/модел да се насоча, може и различна от изброените по-горе ? :smile

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Re: Съвет при покупката на автомобил - Немски/Японски до 700

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 29 дек 2013 23:20

Много прегледна обява,рядко се срещат такива вече!Харесва ми,че знаеш какво искаш,а не да седиш и да хленчиш за съвети и да ти се вадят думите с кука :th_up ...Тази Корола е японския Голф,или друго яче казано-много добър избор за този клас.Технически е много добре сглобена,може би по-рядко да има проблем и смущения с електрооборудването.Рядко има омаслени скоростни кутии и мотори,добре е че не си се спрял на дизелова версия на тази Корола.Най-добрия бензинов агрегат за мен е 1,6 110 коня (тъкмо се вместваш в диапазона на kw)той е 16 клапанов и е много добре балансиран и здрав.Реално смесеният разход според мен ще е около 7-9 литра,но това за разхода е тема,която е доста специфична.Голф 5 не го коментирам,има доста писано за него,за тази Хонда Сивик-и тя има мотор като този на Тойотата-1,6 110 коня.Принципно моторите на тези две японки са надеждни и с приличен разход и динамика,но не се сещам конкретно нещо за този екземпяр на Хонда.Има още една Хонда,която е добър вариант-Jass.За Опела,бих се спрял на ЕкоТек мотора -имаше една такава със самозадавила се Астра със собствената си охладителна течност-нямаше 200 000 км.Като заключение бих казъл,че ако бях на твое място бих взел Тойотата.Все пак ако ти хареса още нещо,избора ти ще е доста по-труден :th_up ,но каквото и да избереш ти желая успех :beer

пп.Само за вметка - обмислям следващата ми кола да е такава : http://www.cars.bg/c414556 ...Ако имаш интерес,мога да ти дам актуални цени за обслужване на такава-имам опит с 3-4 такива Елантри-1,6 и 2,0 ,2,0-US версия.Невероятно здрава ходова част,мотор,РЪЧНИ скорости и тн....!!!Гледам,че отговаря на всичките изисквания ,описани малко по-горе :mhihi

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 29 дек 2013 23:43

Хечбека на Сивик 7 се прави в Англия, седана в Япония, няма някакви кой знае какви драми около този факт, заклетите фенове на японските автомобили винаги биха ти препоръчали седана защото е Made in Japan.
Няма някакви или по-скоро никакви сериозни оплаквания от въпросната Хонда, технически е здрав и надежден автомобил, двигател, скорости, електроника всичко и е ОК от всякъде.
Има оплаквания от не много добра шумоизолация на купето, тоест при по-висока скорост над 120-130км. се чува въздушната струя, както и контакта на гумите с асфалта, проблема се решава като си усилиш радиото с няколко деления нагоре :mhihi
1.6 е VTEC 1.4 не е, препоръчително е да търсиш автомобил с двигател 1,6vtec, разхода и е нормален няма никакви драми, с повишено внимание и проверка на шумове, тропане, скърцане или каквото и да било около кормилната рейка и каретата!
Слабо място, кормилна рейка, да се провери задължително, казват че ремонта не е скъп НО все пак ... :smile
Това е ...
Хонда или Тойота няма грешно и двете са екстра!
Опела...нямам мнение, за бензиновия Голф 5 по-запознатите да доложат :smile
В твоя случей аз бих избрал Хонда Сивик с двигател 1.6VTEC
Успех :th_up

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 30 дек 2013 9:14

Което и да вземеш - няма да съжаляваш!
Хубави коли и модели си нарочил за следващ автомобил, така че не ограничавай търсенето до един конкретен модел :c020
Качи се и покарай и Хондата, и Тойотата, и Опела - така сам ще почувстваш в коя от всичките се чувстваш най-комфортно. И вече търсиш максимално нова и максимално запазената кола.
Успех.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 30 дек 2013 10:15

"Японците" ми харесаха много, и тип купета , и моторизацията им . Нямам мнение за Опел-а . За Голф-а отсега знам ,че ще е най-комфортния от тези четири коли, но не ми допада при него мотора . Успех в намирането на добра кола :th_up
П.п. само да попитам колегата
stoqn_g60 написа:...добре е че не си се спрял на дизелова версия на тази Корола....

От какви съображения е "предпазването" от дизел? Имат някакъв сериозен проблем ли?

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Пон 30 дек 2013 11:43

Вземай смело Тойотата , няма да сбъркаш !

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 30 дек 2013 11:50

samo_pechka написа:От какви съображения е "предпазването" от дизел? Имат някакъв сериозен проблем ли?

И на мен ще ми е интересно да разбера, точно за Тойота, какъв чак толкова голям проблем имат с дизеловите си двигатели ? :smile

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 30 дек 2013 12:45

Не от гледна точка на здравина или харч,а от късите интервали за смяна на масло и дрезгавост-особено на 2,0 116 коня D-4D Комънрейл.Като цяло всеки дизел си е по-скъп и по-капризен в сравнение с бензинов мотор.Тойота си пионери при дизелите и винаги са имали голяма традиция там,както и солидна надежност.Единствения "проблем" е,че Д4Д са доста чувствителни към горивото,както 90%от всички съвременни дизели :neutral

Ето това не е лошо : http://obiavi.automedia.investor.bg/pcgi/automedia.cgi?act=5&adv=11388391263591585&pic=8 :arrow

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 30 дек 2013 13:09

Еее то това го знаем за тях, а и въобще за съвр.дизели , аз си мислех ,че нещо специфично има,което не го знам, "скрити" проблеми и т.н. За себе си , ако ще е КР мотор дизел , съм се спрял категорично на Тойота и нищо друго, никакви ПД и КР ФауВе-та :redface след АЕЛ-а и АФН/АХФ ( т.е. моторите с роторни ГНП имах в предвид), дизел моторите на любимата ни марка са провал :stumm аз и в други теми съм го споменавал това де.. Не знам , но ако имаше някаква кръстоска от рода: купе на Голф6 и мотор Д4Д на Тойота , щеше да е дъ бест..но няма и няма да има :neutral

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Мнениеот Eunos » Пон 30 дек 2013 17:23

На тези Короли аз бих избягвал 1.4 дизел. Не мога да спомена никакви конкретни проблеми, но там където работя има няколко такива служебни и всичките доста често ходят по сервизи за някакви проблеми, докато Авенсисите и бензин и дизел 2000см3 ходят само за обслужване. Всичките се карат еднакво и не се жалят, но Королите излизат проблемни.

MMM1
Автомобил:
Двигател: Petrol

Мнениеот MMM1 » Пон 30 дек 2013 20:56

isho написа:Здравейте колеги ! :smile
Основните ми изисквания са:
Бензин - 90-110 коня
Хечбек - 4(5) Врати
Климатик
Приличен разход в града (9л/100км)
ABS,ESP,Airbag, (Удобни седалки :biggrin)
Не скъпа поддръжка
Цена до 7000лв (може и малко отгоре)
Всяка една кола си има силни и слаби страни, според вас към коя марка/модел да се насоча, може и различна от изброените по-горе ? :smile

Търси Голф V с двигател 1,6 BSE(102к.с.)(ако мислиш да подържаш FSI се насочи към 2.0л. мотор) или Форд Фокус 2 с 1.6л. (100к.с). Вариант е и БМВ Е46 с 1.8л двигател.
Опел Астра Н го изключи изцяло, Тойота Корола има здрава ходова част, всичко останало вкл. двигателя е добро само докато е ново, Хонда Сивик от тази генерация е безподобно трошлив автомобил, който си остава вечно твой.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пон 30 дек 2013 22:10

Тука има мнения за много автомобили, можеш да търсиш по марка, модел и година. Успех !!!
http://avtomobili.info/reviews/

Потребителски аватар
isho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот isho » Съб 04 яну 2014 21:35

Благодаря на всички за мненията ! :smile
Понеже кола ще ми трябва за лятото не съм притиснат от времето и ще имам достатъчно дни да разгледам различните варианти на живо и да преценя на място кое в дадения модел ми допада и кое не. Защото на картинка е едно, на живо съвсем друго (примерно в Golf и Astra съм се качвал, но в Corolla и Civic не съм).
Към момента съм се насочил към Corolla, но като напиша в mobile-то Корола, бензин, 4/5 врати, София... и ми излизат прекалено малко обяви, т.е. или търсенето е голямо и читавите бързо се купуват или предлагането на въпросната е слабо... скоро ще разбера. :smile

dino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dino » Нед 09 фев 2014 23:32

Здравей колега, ако се интересуваш от японска машина мога да ти предложа следната: http://www.cars.bg/c576146
Колата е чудесна, регистрирана и готова за каране.
Има всички екстри за модела. Няма ръжда. С газов инжекцион.
Ако имаш интерес - пиши тук или на лични или по телефона.
Позрави и успех:)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”