Здравейте колеги,
Имам намерение до няколко месеца да си купувам кола(втора употреба). Мисля да ползвам колата предимно да ходя на работа с нея и от време на време да се прибирам в България (живея в Гърция). Всеки ден пътувам 25 км. до работа и обратно като минавам през 16 светофара но, пътя позволява да се поддържа 70-80 км/ч. между тях. Искам колата да е икономична и малка по размери, но в същото време и достатъчно мощна за да мога да се прибирам спокойно до България и да изпитвам удоволствие от шофирането. Другите ми изисквания са да е дизел (защото тук дизела е по-евтин), след 2007 год. може и по нова и с хубав дизайн и екстри(желание на жена ми ). Готов съм да дам 10000 лева и повече ако си заслужава. И така фаворитите ми са VW Golf, VW Polo, Toyota Yaris, Auris , Peugeot 307, 308, Seat Ibiza. Бих бил много благодарен ако ми помогнете с мненията си и предварително Ви благодаря.

Golf, Polo, Yaris, Auris, 307, 308 или Ibiza след 2007г.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Покупка на кола
Ми от така поставените условия на ваше място бих заложил на Голф, инъче удоволствие от шофирането и Поло, Ярис и Ибиза нещо не ми се връзват в едно изречение
Аурис и Голф там бих размишлявал ако трябваше аз да избирам от това което сте номинирали, много претенденти намалете ги малко за да ви е по-лесен избора

Аурис и Голф там бих размишлявал ако трябваше аз да избирам от това което сте номинирали, много претенденти намалете ги малко за да ви е по-лесен избора

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Re: Golf, Polo, Yaris, Auris, 307, 308 или Ibiza след 2007г.
Peugeot 307, 308; Toyota Auris; VW Golf
Re: Покупка на кола
forski написа:Ми от така поставените условия на ваше място бих заложил на Голф,
И аз бих заложил на голфа ,ама 10к са малко за неговите изисквания.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Тези пари стигат единствено за Поло
Малко да конкретизирам :) Надявам се че живот и здраве ще мога да си позволя по-скъпа кола може би до 14-15 хил. въпроса е хем да е компактна (защото ще я използвам предимно в градски условия) хем да е достатъяно мощна и стабилна на пътя за да се прибирам спокойно в България дори и през зимата. Фаворити ми са Пежата и Тойотите,но най-големия ми фаворит определено е Голфа. Относно удоволствието от шофирането сега карам Деу Тико :), така че представете си ако се кача на някоя от изброените по-горе....
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ето, колегата ти предлага чисто нов автомобил излязал от шоурума преди няколко месеца на цената на 7-8 годишно Пежо или Поло 

Супер е количката ама много малка, аз такава имам :)Благодаря все пак за предложението
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Женати иска пежо а ти не?
ако търсиш икономичност пежото е за тебе
ако търсиш икономичност пежото е за тебе
- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Golf,307,308. Стил,красота и всичко нужно ! Бих предпочел Peugeot 307 2.0 HDI. 136 коня.Градско на мен ми дава ( спокойно каране ) 5,8 - 6,3 . А като го понастъпвам около 7-чка . Също и 110 коньовия мотор е чуден. Не харчи много,върви доволно,но 2.0 HDI разполага със 6 скорости,но това теб не ти трябва защото имаш много светофари и няма смисъл от 6-те скорости 

-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
2002-2009 Polo 9N / 9N3 1.9TDI PD 101/130hp Speedline ако намериш запазено 
130hp е със 6 скорости
дърпа яко, и харчи 5-6 на 100, идеална е за градско и в същия момент удобна и бърза за извънградско
почват от 5х, а много добри екземпляри би трябвало да вървят за 10-15х лв

130hp е със 6 скорости
дърпа яко, и харчи 5-6 на 100, идеална е за градско и в същия момент удобна и бърза за извънградско
почват от 5х, а много добри екземпляри би трябвало да вървят за 10-15х лв
А колега мислил ли си за KIA Pro ceed хем е хубава хем не е много голяма (седан) ! Личното ми мнение е ,че е по красива от тия дето си избройл пък и за тия пари по-нова година ще намериш !
- vasko_bulgaria
- Автомобил: VW Passat B8 Variant_Polo 6R
- Двигател:
Здравей колега!
Аз бих ги класирал така:
1.Голф
2.Поло
3.Аурис или 308.
Мога да изкажа лични впечатления от Пежо 308 SW - 1.6 HDI(110 коня) и 1.6 еHDI(115 коня).
1.6 HDI(110 коня) имаме 2 бр. служебни. Закупени са нови от София Франс Ауто проблемите и при двете са идентични. Омасляване около тръбата на турбото, запекли задни спирачни апарати, слаби биалетки, съединитела бързо заминава На единия автомобил съединителя замина за 50000км другия е на 85000км и все още няма проблем - доста скъпа смяна. На двата запекоха задните спирачните апарати и започнаха да свирят зверски - решението смяна на накладки и профилактика на задните спирачни апарати. Биалетките при градско каране бързо заминават, но са евтини. Таблото е приятно, возията, вървежа също. Разход градски от 6.8-9 л/100км, извънградски 6-7.5 л/100км.
Сега сменихме това на по-малко км
новото е на 3000км система старт стоп другите екстри са същите. Впечатленията за момента са по-нисък разход около 6л/100км градско и 5.5л/100км извнградско при 140км/ч на темпомат София-Пловдив-София. Тропащи пластмаси
независимо,че е на 2 месеца.
Поло имаше близък приятел 1.4-80 коня бензин 2007 година. Разхода доста зависеше от крака. Приятна количка без никакви проблеми. Редовна смяна на масло и консумативи и без дребните болежки изброени по-горе с Пежото. Обслужването доста по-евтино.
Аз бих ги класирал така:
1.Голф
2.Поло
3.Аурис или 308.
Мога да изкажа лични впечатления от Пежо 308 SW - 1.6 HDI(110 коня) и 1.6 еHDI(115 коня).
1.6 HDI(110 коня) имаме 2 бр. служебни. Закупени са нови от София Франс Ауто проблемите и при двете са идентични. Омасляване около тръбата на турбото, запекли задни спирачни апарати, слаби биалетки, съединитела бързо заминава На единия автомобил съединителя замина за 50000км другия е на 85000км и все още няма проблем - доста скъпа смяна. На двата запекоха задните спирачните апарати и започнаха да свирят зверски - решението смяна на накладки и профилактика на задните спирачни апарати. Биалетките при градско каране бързо заминават, но са евтини. Таблото е приятно, возията, вървежа също. Разход градски от 6.8-9 л/100км, извънградски 6-7.5 л/100км.
Сега сменихме това на по-малко км

Поло имаше близък приятел 1.4-80 коня бензин 2007 година. Разхода доста зависеше от крака. Приятна количка без никакви проблеми. Редовна смяна на масло и консумативи и без дребните болежки изброени по-горе с Пежото. Обслужването доста по-евтино.
st_peter написа:Супер е количката ама много малка, аз такава имам :)Благодаря все пак за предложението
Значи автоматично ти отпадат Полото и Яриса.Немеца е леко по широк отвътре а японката е по малка и тясна....Пежото..хм....Просто трябва да се позамисли човек защо се наводни пазара със коли на по 6-7г на сносни цени от тази марка.Лоша сглобка...некачествени материали..бензиновите се славят със не дотам добър разход.Дизелите им не съм чел но сигурно са със демпферен маховик а и ако са със ДПФ филтър трябва да си подготвен за допълнителни разходи четирицифрени общо.Единствен избор според мен остава Голфа от тези които си изброил.Една запазена бензинка да и боднеш газ.Но пък ще доста надолу като години от това което търсиш...При всички случаи трябва доста внимателно да избереш защото пътуваш често до България и ти трябва наистина качествена и подържана кола.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”