Въпрос за двигатели на Passat B3

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
pac_
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за двигатели на Passat B3

Мнениеот pac_ » Нед 23 фев 2014 16:07

Здравейте колеги!Искам да купя Passat B3 комби.Прочетох темата за избор на автомобил.Имам въпроси относно двигателите.Интересуват ме: дизелите 1.9 TD (75 Hp), 1.9 TDI (90 Hp) и бензин 1.8 (90 Hp).Моля за малко повече инфо по въпроса.Най-точните мнения дават хората които имат на колите си от споменатите двигатели.Ще съм благодарен на всеки който помогне с мнение или съвет не само за двигателя а и за самия автомобил. :th_up Благодаря на всички предварително!

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Re: Випрос за двигатели на Passat B3

Мнениеот plamen-roni » Нед 23 фев 2014 17:15

Има много писано по темата :use_search ! Иначе пасата не е лош , но си е на преклонни години вече което не е за подценяване. Предполагам го искаш за работа , затова се ориентирай към 1.8 ABS 90 к.с и няма да сгрешиш. Този мотор търпи идеално газта и е лесен за поддръжка и ремонт. Карал съм този двигател на голф 3 години и мога да ти кажа , че бях много доволен.

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Нед 23 фев 2014 17:28

И аз подкрепям с две ръце 1.8, 90 кончета. От моя скромен опит с колите 2 години карах Сеат толедо 1.8 90 коня без да барна нищо по двигателя, само на газ зима на -20 пали на газ без проблем, лятото няма смисъл да коментирам. Сега карам пасат б3 комби 93 година, същото 1.8 90 кончета моторче и съм голям фен на тези двигатели - нито прекалено мъдни нито пък супер бързи но са доволно пъргави с товар и без товар еднакво добре наемат на баир и така нататък. Късмет с покупката на пасата и да пишеш как е след като се сдобиеш с него :wink

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Нед 23 фев 2014 18:41

На пасат б3 1.9TDI май няма.
От 7 години имам пасат б3 с мотор 1.6TD+I код SB 82к.с.
Мотора досега не е пипан , и пали и върви перфектно.

pac_
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за двигатели на Passat B3

Мнениеот pac_ » Пон 24 фев 2014 2:02

Автомобила ми трябва за работа и за пътуване с повече хора и багаж.Ако не е "онова лошото нещо" наречено ръжда,нямаше да търся кола на толкова години,но Пасата се е доказал в това отношение,че поне не гние толкова лесно.Малко от старите коли имат слава ,че не гният:AUDI 80,Passat B3 ,Peugeot 405.От извесно време търся и гледам из NET-а.В повечето обяви за Пасат,продавача едвали не се кълне,че всичко е сменено.;-).Т.е. отиваш,плащаш и тръгваш да караш.Да ама не!Много хубаво е да е вярно.А и по цената не винаги можеш да се ориентираш.Затова пиша тук и ще приема всякакви мнения.Благодаря на колегите които се отзоваха!Може би повече клоня към 1,8mi(90Hp).Търсенето продължава.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Пон 24 фев 2014 10:36

Скоро в раздел продава бях гледал пасат B3 само , че е седан ! На мен лично ми хареса , ако имаш интерес се поразрови и ще го намериш !

Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Пон 24 фев 2014 11:46

1.8 e Мотора аз съм с такъв карам го на Сеат Ибиза карам го вече близо 4 години и единствено една гарнитура на глава сам сменил но за сметка на това не го жаля,не притенциозен мотор с евтини части и много икономичен с 22 литра 298-300 км!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 26 фев 2014 6:55

Аз съм с 1,8 90кс.,само че седан.
Автомобилът,конкретно като модификация е доказан през годините.
Предимства:
евтини части/втора употреба/,много масов модел,имаш шанс да си го ъпгрейдваш с екстри почти без пари.Много проста надеждна и дълговечна електроника-там където я има.
Можеш почти всичко да правиш по нея сам,има много информация,болежките отдавна са локализирани, и има конкретна и систематизирана информация за отстраняването им,особено във форума тук.
Вози относително поносимо,почти вечна корозионна защита ,освен ако не е удрян някъде.
Окачването е много просто,ремонтно пригодно и...не особено комфортно заради предходните две.
Ако се потдържа редовно и не се изоставя е почти вечен.
Недостатъци:
Стар е,и няма фиксирана крайна цена,нито ориентировъчна ,която да ти подскаже кой, какво и с колко качествено е сменяно.
На пръсти се броят хората които потдържат в много добро състояние точно този модел ,и горещо те съветвам да се ориентираш към форумен такъв,тук хората са фенове и си обичат колите,а когато човек обича,харчи пари.
Мога да те насоча към един такъв:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=411234
Късмет,добре си се насочил.

pac_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pac_ » Пет 07 мар 2014 22:19

Харесах два Passat-a .Утре отивам да ги видя.Единия е бензин/газ,климатик,теглич.На 218000км.Малко е мърляв салона(по снимките).Другият е с доста по-запазен салон.Няма газ,няма теглич,няма климатик.Но е каран само на бензин и е на 164000км.Мой колега ходи на оглед на двата и мненията клонят към втория.Мой съученик има сервиз и разгледа снимките и хареса и той втория.Мнението му съвпадна с човека ходил,видял и пробвал колите.Утре живот и здраве ще отида и аз най-после да ги видя.Па каквото сабя покаже и честа майко юнашка.Очаквайте новини. :flag_bulgaria

pac_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pac_ » Нед 09 мар 2014 13:10

Здравейте колеги.Ходих вчера да видя колите.Определено втората ми хареса доста повече.Карана само на бензин,добра возия,стегната ходова част.Пробвах я с още един приятел и изкачи доста стръмно нагорнище на 5-та предавка.Има дребни забележки но не може без такива.Стиснахме ръцете и сега чакам собственика да оправи документите(данък,преглед,застраховка).Централното работи когато се отключва от предна дясна врата,а от страната на шофьора се отключва само предна лява врата.На таблото не работи часовника(не знам счупен ли е или повреден) показват се само няколко сегмента.Имам въпрос:
-може ли да се смени само този уред който показва температурата,горивото и часовника или трябва да се смени цялото табло?Благодаря предварително. :th_up

Последна промяна от pac_ на Пон 10 мар 2014 2:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Нед 09 мар 2014 15:57

Таблото се намира за 10-15лв и се сменя за 5 мин :th_up

pac_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pac_ » Съб 15 мар 2014 3:22

Здравейте колеги!Направо съм бесен!!! :banghead :banghead Утре щях да ходя да купувам единия PASSAT,който си харесах миналатяа седмица.Забавиха ме ,понеже не бяха оправени документите му( платен данък,ГО и не беше минал ГТП).Обадих се днес да се разбера с човека ,утре кога да отиваме за автомобила и ...греда!Той взе да мънка,че нямало да стане утре,защото изникнал един проблем и колата не е в движение.Питам: Какво стана? и получавам отговор-"Скъсахме "онзи ремък,дето е в пластмасовата кутия(агренажния ремък) и сега не може да запали"?!Аз му оставих колата в движение.Даже той каза-"Ако искаш вземи си ключа, на мене не ми трябва". Как да го взема,като трябваше да я кара на преглед.Щели да карат колата в сервиз и да поемат ремонта.Щял да се обади по-късно за резултат.Сега като размисля се сещам как са скъсали ремъка-Акумулаторът е стар и не може да държи много ток.Той беше споменал,че са палили колата като са я бутали и на скорост...От коя планета са тези хора??? :dummy Кой пали кола с агренажен ремък ,като я бута и на скорост???И после се чудим как тъй се скъса "онова нещо под пластмасовия капак"?Просто нямам думи! :banghead .А колата си струва да се вземе. Освен утре отивам с моя приятел от сервиза,давам половината пари,закачам я и в техния сервиз.Плащат ремонта(дано е ремък,ролка и нещо по-дребно а не и клапни и друго)-каквото е ?После ако остане разлика му я плащам и "Адиос". Имам чувството,че тази кола не е в безопастност при тях. :rolleyes .Това да върви колата,мотора работи стабилно и ти да си я навреш в г**а!? Никак не е лесно да искаш да продадеш нещо и вместо да изкараш някакви пари да платиш преди това ремонт.Това за мене е чист Мазохизъм!Извинете ме за тона ама наистина съм бесен!!!Ще видя утре какво ще стане.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 20 мар 2014 15:36

Да ти кажа извадил си късмет, като чета горните ти постове, оставам с впечатление, че колата не е карана, а и обслужвана от известно време, включително и по отношение смяна на ремъци. При бензиновите коли, ако ремъка си е в "срок на годност", да го наречем така, не се къса току така от едно палене с бутане (все пак няма компресията на дизелите). По скоро не е сменен на време и добре, че се е скъсал при тях (вероятно при опит да идат до пункт за ГТП), защото е бил на косъм и е можел да думне малко след като я купиш (още преди да си стигнал до сервиза за обслужване) и тогава ремонта щеше да е за твоя сметка. Нали се сещаш какво става при скъсване в движение.

pac_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pac_ » Вто 25 мар 2014 22:12

oie_2521238N2Fb9ywW.jpg
Най-после се сдобих и аз с Passat! :bgflag Намерих го в Хасково.Човека е много точен и си е гледал колата.
Прикачени файлове
oie_25211651K8TDrjfQ.jpg
oie_25212057XOeLbALF.jpg

Последна промяна от pac_ на Вто 25 мар 2014 22:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 25 мар 2014 22:16

Поздравления колега за избора - добри машини са стига наистина да са гледани :th_up . Много безаварийни километри и дай снимки де :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”