PASSAT B6 с какъв двигател ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
stoko77
Автомобил:
Двигател:

PASSAT B6 с какъв двигател ?

Мнениеот stoko77 » Пет 28 фев 2014 12:56

Здравейте, колеги! Искам да Ви попитам кой двигател е за предпочитане при покупка на Пасат В6! От бензиновите кой е добър и от дизелите кой е с по-малко ядове? Споделяйте мнения ,че искам да си купувам - да знам все пак какво да търся!
Благодаря Ви предварително!

Потребителски аватар
Tsapo
Автомобил:
Двигател:

Re: PASSAT B6 с какъв двигател ?

Мнениеот Tsapo » Пет 28 фев 2014 14:59

Пазара е заринат с 2.0TDI. Поради тази причина избора ти няма да е много голям.
Дизелови - 1.9TDI и 2.0TDI.
Карал съм 1.9TDI и бях останал приятно изненадат от вървежа на този двигател въпреки малкото коне. Въпросния двигател е доста по малко проблемен от двулитровия дизел. Единственото, което не ми харесва при 1.9TDI е, че е с 5 скорости ( срещат се и изключения )
2.0TDI е известен с доста проблеми като дюзи, глава и т.н. Преди в работата карахме такъв и ни създаваше постоянни главоболия. Но ако уцелиш на запазен екземпляр, който продължиш да поддържаш няма да съжаляваш.

При бензиновите има 1.6 102к.с., който е пълен мъртвец. Карал съм Golf 5 с такъв двигател и беше жива трагедия. Единствения плюс на този двигател е, че му се слага газ без проблеми.
Има 1.6FSI и 2.0FSI но за тях не мога да кажа нищо. Само знам, че газ се слага по трудно и след това горят смесено газ и бензин, което на мен лично не ми допада.
Мисля, че има и 3.2 бензин но не съм много сигурен.

Има доста изписано във форума, използвай търсачката.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пет 28 фев 2014 15:27

Ето няколко теми за този модел от форума:

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=369750
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=350359&hilit=%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0

И една статия от руснаците:
http://autosteam.ru/obzory-avtomobilej/254-ekspluatatsiya-volkswagen-passat-b6-neispravnosti-i-nedostatki

Модела има доста слаби места и е много важно да е в сравнително добро състояние. Аз лично с бензинов мотор не бих купил (нямам преки наблюдения, но от чуто, прочетено и т.н. почти няма хора, които да ги препоръчват). 2.0 TDI ако ще е, най-добре след 2008 г. и да е комън рейл.

stoko77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoko77 » Пет 28 фев 2014 15:39

Доста слаби места в смисъл двигател ,окачване ,електроника или купе?

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Пет 28 фев 2014 15:45

Няма лоши мотори... въпроса е преди тебе как е подържан... аз подкрепям дизел.
Карах 5 години В5,5 дизел 1,9 ... никакви грижи...
Сега съм съм с 2,0 ... да видим!
Късмет и Успех!

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пет 28 фев 2014 16:18

Доста слаби места в смисъл двигател ,окачване ,електроника или купе?

От всичко по малко :mrgreen Прочети какво пише в линковете, които съм дал. Има и още информация - търсачката! Проблеми на 2.0 TDI - горящи пиезо дюзи, пукане на глава, шестограм.

От личен опит с колата от профила ми:
- мотор и окачване след 22 000 км - няма проблеми.
- DPF филтъра - голям проблем за стара кола, шанса да не е задръстен е минимален. А дори и да има ресурс, пак е кофти и създава неудобства. Може да повреди турбото заради високите температури, които са необходими за изгарянето на саждите. Ако попаднеш на кола с такъв - махай го.
- климатроника. Има един мотор, който се чупи и започва да трака. Задължително пробвай при огледа - ако се чува само леко тиктакане като стенен часовник, само се обажда, че ще почва да се чупи. При мен тиктакаше леко, 2 г по-късно тиктака по-силно и вече набива грешки.
- Могат да изгорят част от светодиодите в стоповете (или мигачите). Ремонт - нов или направи си сам с рязане, смяна на диодите и лепене после.
- Некачествени фарове Hella - горят рефлекторите и помътняват лупите. Не е болка за умиране, но е неудобство и пари.
- (дреболия е, но все пак неудобство + пари)Онзи ден за малко да си загубя лявото огледало. Забелязах, че ми трепери като карам и като го проверих, ми остана в ръцете. Същото и с дясното огледало. :censored2

А, още нещо. Гледай да има 2 ключа, защото само тъпия ключ струва 250 лв без обучаването :twisted .

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Пон 03 мар 2014 14:58

DPF'a да повреди турбото? Това никъде не съм го чул/видял. По-скоро ще се подпали колата :icon_lol Не се бъзикам... това при положение, че някой си експериментира с принудителната регенерация. След това, ако си харесаш някоя бройка - звънкай на VW да питаш дали има някоя активна акция. Примерно за смяна на дюзи. 2.0 имат 2 вида двигатели и те ще ти кажат. Другото е диагностика и проверка на маховика. И стандартните неща за гледане - удар и т.н.

skromnia1970
Автомобил: PASSAT B 6 Variant
Двигател: BMR 11.2006 DSG

Мнениеот skromnia1970 » Нед 16 мар 2014 16:47

Здравейте,може да не пиша в правилния раздел,но се надявам да получа точния отговор.От скоро съм собственик на Пасат Б 6 2.0 TDI 170 к.с. DSG.Моторът е ,,ВМР,,2006 г.комби.Приличен,без видими и конкретни забележки.Регулярно и читаво подържан.Доста работи са му сменени,имам цялата история от 4 г назад.Скъпите консумативи,като турбо,дюзи,маховик,шестограм-въпросния,дебитомер,глава и пр.За учудване обаче не ми дадоха сведение,кога е сменян ,,ремонтния комплект,,/ролки,ремъци,водна помпа,филтри/.Та решавам да сторя това.Мисля да го направя в сервиза,където до сега е обслужван автомобила.Казаха ми цена за всичко + труд 490 лв/влизат 20 %оттстъпка/,но без филтри и маслото.Не зная защо,но съм скептично настроен към въпросния сервиз.Не мога да им се доверя на 100% въпреки,че досега там е бил обслужван.Мисля да ревизирам и маслото на скорстната кутия/DSG/,но на по-късен етап.Въпросът ми е дали сумарната цена е поносима и реална.Частите ще са качествени,гарантират ми.Благодаря предварително.

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Нед 16 мар 2014 20:50

За официален сервиз ли говорим? Ако е така, довери им се. Ако не... даже не им вярвай на сервизната история. НЕ е ли е официален - празна работа. То и за това там цените са космически...

pavlos
Автомобил: VW Passat 2.0tdi
Двигател: BKP 2006

Мнениеот pavlos » Нед 16 мар 2014 23:50

skromnia1970 написа:Здравейте,може да не пиша в правилния раздел,но се надявам да получа точния отговор.От скоро съм собственик на Пасат Б 6 2.0 TDI 170 к.с. DSG.Моторът е ,,ВМР,,2006 г.комби.Приличен,без видими и конкретни забележки.Регулярно и читаво подържан.Доста работи са му сменени,имам цялата история от 4 г назад.Скъпите консумативи,като турбо,дюзи,маховик,шестограм-въпросния,дебитомер,глава и пр.За учудване обаче не ми дадоха сведение,кога е сменян ,,ремонтния комплект,,/ролки,ремъци,водна помпа,филтри/.Та решавам да сторя това.Мисля да го направя в сервиза,където до сега е обслужван автомобила.Казаха ми цена за всичко + труд 490 лв/влизат 20 %оттстъпка/,но без филтри и маслото.Не зная защо,но съм скептично настроен към въпросния сервиз.Не мога да им се доверя на 100% въпреки,че досега там е бил обслужван.Мисля да ревизирам и маслото на скорстната кутия/DSG/,но на по-късен етап.Въпросът ми е дали сумарната цена е поносима и реална.Частите ще са качествени,гарантират ми.Благодаря предварително.

Цената нещо ми се вижда съмнително ниска !!!

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Пон 17 мар 2014 9:54

Цената не е толкова съмнителна. Зависи какви са частите. За тая кола е нормално 500-600 лв. за смяна на ангренажен комплект. Все пак не е B5 или B 5.5, че да се сваля цялата предница.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”