Здравейте, колеги. Предстои ми купуване на по-нова кола. Пасат или Ауди А4. Парите, които мога да дам са 5000-6000 лв. Колебая се между 2 варианта:
1) Колата на брат ми - Ауди A4 TDI 110 коня. 99 година. Кода на двигателя мисля, че е AFN. Ще я взема за 4000 лв. В момента колата е в много добро състояние. Между смените на маслата долива не повече от 200-300 грама. Карана е от него вече 2 години и я е поддържал. Акумулатора е сменен преди година. Комплект зимни и летни гуми, които са също на 2 години. Нещата изглеждат добре, но ме притесняват годините на колата. Може да тръгнат доста неща - съединител, турбо и т.н. За турбото прочетох, че се ремонтира/рециклира и цената е около 700лв. За окачването знам.
2) Да взема по-нов бензинов автомобил и да му сложа газов инжекцион. Поддръжката би трябвало да е по-лека. Тук остава въпроса дали се газифицира добре бензиновия мотор 1.8, който е 125 коня.
Вече втора седмица се чудя. Според мен правилния вариант би бил да взема дизела. Не ламтя за нова на години кола. Те като че ли дават повече дефекти, а и данъка е по-голям. Карам основно градско. На година правя 15000км. Съвети са добре дошли.

Съвет за покупка на А4 TDI 110 коня
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Съвет за покупка на А4 TDI 110 коня
Вариант 1
просто си я виждал и знаеш колата , имаш наблюдение в/у поддръжка и др. Никаква гаранция няма за нищо на този свят . Да не мислиш ,че ако си купиш по-"нова" и бензинова кола , няма се издруса кинт по нея. Успех с покупката 

- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Вариант 1 без да се замисляш 

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
+1 за вариант 1
Благодара ви за менията. Аз също предпочитам да съм на едно гориво (тоест дизела). В момента карам на газ. Като изляза извънградско все ми е била проблем малката бутилка. Ако сложа голяма пък багажника намалява много. Цената мисля също, че е нормална. Колата си има всичко - климатроник, ел. стъкла (предни), ел. огледала, АБС, централно, винетка за 2014.
-
- Автомобил: Seat
- Двигател: ALH
Рядко пиша,
но вземай ня брат ти и не се вманиячавай.Всеки ремонтира и това е нормално за колите които караме. А и колкото е по- нова по- голям боклук. Дизела си радва а този двигател е много корав.
но вземай ня брат ти и не се вманиячавай.Всеки ремонтира и това е нормално за колите които караме. А и колкото е по- нова по- голям боклук. Дизела си радва а този двигател е много корав.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Изобщо няма смисъл да се чудиш. Вземай на брат си колата. 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Новия внос е като прасе в чувал,не се знае какъв късмет ще извадиш.
Ауди-то поне знаеш каква му е историята.
И аз бях пред подобна дилема,пак кола на близък,поддържана,но си останах с Пасата,засега!

Ауди-то поне знаеш каква му е историята.
И аз бях пред подобна дилема,пак кола на близък,поддържана,но си останах с Пасата,засега!

- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Първи вариант без да се замисляш, вземаш кола с история. Иначе 125-цата е перфектна за газ, малко муден в ниските обороти, във високите е пъргав. Хронични болежки са дросела, който в повечето случаи се оправя с почистване, и обтегача на веригата на валовете, който може да се окаже с електрониката. AFN-а е зверски здрав мотор, трябва му само навременна поддръжка и нафта. Драсни после кой вариант си избрал. 

Благодаря на всички за мненията! Аз също клонях към аудито, но исках дето се вика "да си сверя часовника". Когато изберем баничарка за брат ми, аз ще взема аудито. Хем няма да се занимавам с екотакси, регистрации и т.н.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”