Здравейте колеги,
Предстои ми избор и покупка на нова семейна кола. След търсене и много мислене през последните няколко седмици съм се спрял на няколко конкретни автомобила:
1. http://www.cars.bg/c667194
2. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11386667579029277&f1=details&slink=675yxv
3. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11394904382857327&f1=details&slink=675yxv
Търся съвет доколко цената за тези автомобили, с така посочените показатели, е адакватна, както и на какво да обърна някакво специално внимание при огледа им. Ще поискам да закарам колата и в оторизиран сервиз, но ще съм изключително благодарен и признателен на всякакви мнения, съвети и предложения както за конретните автомобили, така и като цяло за Passat B6.

Passat B6 - мнение за конкретен автомобил
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat B6 - мнение за конкретен автомобил
От трите обяви тази от Карс.бг ми направи най-добро впечатление. При всички положения трябва да се гледа обстойно. Искай документи, доказващи, че това което се твърди наистина е сменено. Задължителна диагностика в сервиз или от човек, който е наясно. Следи за нехарактерни износвания в купето. Прочети темите за избор на употребяван автомобил - има много съвети, които ще ти помогнат в първоначалния оглед. Внимавай как превключва скоростната кутия.
На мен пък третия пасат ми направи най-голямо впечатление, Цената обаче ми се вижда доста ниска за такъв автомобил и може да има някакъв проблем или много километри, а може и да няма, Аз бих заложил на него но огледа на място не може да се замени със нищо, защото снимките може да нямат нищо общо със колата като отидеш да я видиш
- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
3-тия най-хваща окото ;)
Благодаря за мненията и съветите. От трите автомобила се насочих към последния. Бях се приготвил предварително – бях изчел много от темите за Пасат В6, както и тези отнасящи се за оглед на автомобил втора ръка (които между другото са много изчерпателни). Отидохме с жена ми днес (неделя) на оглед, на този последния автомобил, с намерението да усетим как е колата в движение. Да, ама не. Както разглеждаме колата и и се радваме, че и „на живо” изглежда добре, аз правя неприличното предложение към продавача: „Хайде да направим едно пробно каране. Ще платя колкото кажете за гориво. Ако не искате аз да карам, карайте вие. Просто искаме да усетим колата в движение.” Сякаш му поисках пари на заем. Последва категоричен отказ и поредица от безумни реплики от негова страна – „Как ще изкараме колата!.. То ако през това време мине потенциален купувач и не я види?..Тука знаеш ли какво ще почнат да говорят колегите?-Че колата е изкарана на пробно каране и са я върнали без да я харесат...Аз да не съм такси!...Ако искаш тест драйв, ходи в Порше”. А аз бях запазил час за оглед в сервиз за утре (понеделник) преди обед в Порше юг, въобще не мислехме с жена ми да се пазарим много за цената, а и колата си ни хареса. Само искахме eдно пробно каране колкото да не е без хич. И му го казвам на продавача – „Идея си нямаш за какво дребно нещо няма да направим сделка. Утре имам запазен час в Порше юг и ако всичко по колата е наред както твърдиш, утре следобед може да успеем да минем в КАТ, ако не най-късно във вторник. До вторник най-късно си я продал колата”. А той – Не, това явно не е вашата кола. Ами като не е нашата кола – Чао. И така, явно търсенето ще продължи, но няма да е сега. Нещо сблъсакът с горублянската действителност ми дойде в повече. Започвам да се замислям за лизингова кола на много малко години и километри или да си постегна сегашната кола и след година –две направо нова.
Последна промяна от Gunnar на Вто 15 апр 2014 5:49, променено общо 1 път.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нищо ново под слънцето. Аз затова (почти) винаги предпочитам да купя автомобил от човек, който го е карал в БГ.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Прав си но само ако е купена НОВА от БГ и е до макс 5г 

Последна промяна от gr_kanev на Пон 14 апр 2014 13:13, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, в случая все пак става въпрос за сравнително нови автомобили, макар първите от тези вече да клонят към десет годинки. (баси как лети времето!)
Gunnar написа:Благодаря за мненията и съветите. От трите автомобила се насочих към последния. Бях се приготвил предварително – бях изчел много от темите за Пасат В6, както и тези отнасящи се за оглед на автомобил втора ръка (които между другото са много изчерпателни). Отидохме с жена ми днес (неделя) на оглед, на този последния автомобил, с намерението да усетим как е колата в движение. Да, ама не. Както разглеждаме колата и и се радваме, че и „на живо” изглежда добре, аз правя неприличното предложение към продавача: „Хайде да направим едно пробно каране. Ще платя колкото кажете за гориво. Ако не искате аз да карам, карайте вие. Просто искаме да усетим колата в движение.” Сякаш му поисках пари на заем. Последва категоричен отказ и поредица от безумни реплики от негова страна – „Как ще изкараме колата!.. То ако през това време мине потенциален купувач и не я види?..Тука знаеш ли какво ще почнат да говорят колегите?-Че колата е изкарана на пробно каране и са я върнали без да я харесат...Аз да не съм такси!...Ако искаш тест драйв, ходи в Порше”. А аз бях запазил час за оглед в сервиз за утре (понеделник) преди обед в Порше юг, въобще не мислехме с жена ми да се пазарим много за цената, а и колата си ни хареса. Само искахме идно пробно каране колкото да не е без хич. И му го казвам на продавача – „Идея си нямаш за какво дребно нещо няма да направим сделка. Утре имам запазен час в Порше юг и ако всичко по колата е наред както твърдиш, утре следобед може да успеем да минем в КАТ, ако не най-късно във вторник. До вторник най-късно си я продал колата”. А той – Не, това явно не е вашата кола. Ами като не е нашата кола – Чао. И така, явно търсенето ще продължи, но няма да е сега. Нещо сблъсакът с горублянската действителност ми дойде в повече. Започвам да се замислям за лизингова кола на много малко години и километри или да си постегна сегашната кола и след година –две направо нова.
Приятел сервиз не съм ти отказал,предложих ти да я караш до "Порше" утре и ще я усетиш.Кажи си цялата истина.След като ще я проверяваш в Порше не видях смисъл да я караме в момента и това е.Такъв ми е принципа на работа след като искаш сервиз нека те да я оценят колата и да си направиш изводите.СЕРВИЗ НЕ СЪМ ОТКАЗВАЛ,казвам го с големи букви.Успех с търсената от теб кола.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Да де,отказал си кръгче за 5лв.То ако иде на сервиз и се върне кво ли ще кажат колегите....А потенциалния купувач дето ще мине във въпросните 10 минути как ли ще се почувства като разбере,че не може да кара автомобила предварително?Ами ако той не смята да я води в сервиз?
Iezekil написа:Да де,отказал си кръгче за 5лв.То ако иде на сервиз и се върне кво ли ще кажат колегите....А потенциалния купувач дето ще мине във въпросните 10 минути как ли ще се почувства като разбере,че не може да кара автомобила предварително?Ами ако той не смята да я води в сервиз?
Виж какво колата си е моя аз решавам на кой,кога къде и как ще я кара,пак повтарям това ми е принцип на работа тест драйв правя когато потенциалният купувач е решил да я купува и остава само да види дали е добре технически колата.А за да види как е колата и дали Б6 е неговата кола като модел може да се обърне към представителство на фолксваген,въпросният случай с този клиент беше такъв.Нищо лично към клиента,но при условие че му казах да я кара в деня когато ще я кара в сервиз не виждам проблем.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
remixer написа:тест драйв правя когато потенциалният купувач е решил да я купува и остава само да види дали е добре технически колата.
Gunnar написа: въобще не мислехме с жена ми да се пазарим много за цената, а и колата си ни хареса. Само искахме идно пробно каране колкото да не е без хич.
Явно продавач-купувач си говорят на различни езици.
Gunnar написа:Благодаря за мненията и съветите. От трите автомобила се насочих към последния. Бях се приготвил предварително – бях изчел много от темите за Пасат В6, както и тези отнасящи се за оглед на автомобил втора ръка (които между другото са много изчерпателни). Отидохме с жена ми днес (неделя) на оглед, на този последния автомобил, с намерението да усетим как е колата в движение. Да, ама не. Както разглеждаме колата и и се радваме, че и „на живо” изглежда добре, аз правя неприличното предложение към продавача: „Хайде да направим едно пробно каране. Ще платя колкото кажете за гориво. Ако не искате аз да карам, карайте вие. Просто искаме да усетим колата в движение.” Сякаш му поисках пари на заем. Последва категоричен отказ и поредица от безумни реплики от негова страна – „Как ще изкараме колата!.. То ако през това време мине потенциален купувач и не я види?..Тука знаеш ли какво ще почнат да говорят колегите?-Че колата е изкарана на пробно каране и са я върнали без да я харесат...Аз да не съм такси!...Ако искаш тест драйв, ходи в Порше”. А аз бях запазил час за оглед в сервиз за утре (понеделник) преди обед в Порше юг, въобще не мислехме с жена ми да се пазарим много за цената, а и колата си ни хареса. Само искахме идно пробно каране колкото да не е без хич. И му го казвам на продавача – „Идея си нямаш за какво дребно нещо няма да направим сделка. Утре имам запазен час в Порше юг и ако всичко по колата е наред както твърдиш, утре следобед може да успеем да минем в КАТ, ако не най-късно във вторник. До вторник най-късно си я продал колата”. А той – Не, това явно не е вашата кола. Ами като не е нашата кола – Чао. И така, явно търсенето ще продължи, но няма да е сега. Нещо сблъсакът с горублянската действителност ми дойде в повече. Започвам да се замислям за лизингова кола на много малко години и километри или да си постегна сегашната кола и след година –две направо нова.
Колега, мисля че един огромен процент от хората тук ще са на същото мнение - стой далече от горубляне .. там са само ей такива тарикати и измамници.
Кола за 20 бона без мулти волан не ти трябва.
..Убеден съм че щеше да има оправдание да не ходи във Порше колата на преглед.

Явно наистина си говорим на различни езици с продавача. Имам се за интелигентен и възпитан човек, но в случая нямам никакво намерение да се обяснявам и изяснявам. Ако някой смята, че семейство на средна възраст в неделя, на Цветница, от скука и за разнообразие са решили ей така да се повозят в произволно избрана кола от Горубляне, много бърка. Когато някой е готов да ти даде една торба с пари и ти не си готов и не знаеш как да си ги вземеш, може би трябва да се замислиш дали някъде не бъркаш и дали не трябва да коригираш нещо. Темата за мен е приключена. Извинявам се за спама в темата и моля другите също да я считат за приключена.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”