Покупка на Golf 4, 1.9 TDI, 90 hp - мнение, съвет

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
peho_boy
Автомобил:
Двигател:

Покупка на Golf 4, 1.9 TDI, 90 hp - мнение, съвет

Мнениеот peho_boy » Пет 01 мар 2013 16:45

Помагайте приятели!!!

Още в началото на темата ще се опитам да дам изчерпателна информация за всичко, което би могло да бъде от ползва, за да получа желаните отговори.
В момента карам Голф 3, 1.6 mi, 75 hp, 1994 г., бензинка с монтирана газова. Колата ми служи вярно цели 5 години, но дойде време за смяна. Решил съм да мина в дизеловия отбор, като за целта съм се спрял на модел Golf 4, 1.9 TDI, 90 hp. Не съм състезател, нито съм на 18 години, че да се фукам пред гаджетата и считам, че този мотор, като мощност и динамика ми е съвсем добре /карал съм такава няколко пъти/. Още повече, че генералната идея е след 1-2 години тази да остане на жената, а пък да си купим нещо по-голямо, като втора кола. Колата ще се кара и градско и извънградско - да речем горе долу по равно. На година, приблизително правя по 25 000 км. пробег. Извън града повече от 130-140 км рядко вдигам, като не ме вълнува дали съм ги достигнал за 9 с. или 16 с. Критериите, по които избирам колата са следните: /първите по ред не са първи и по-важност/
1. Нисък данък
2. Приличен разход на гориво и в двата цикъла на каране
3. Относително по-опростен двигател в сравнение с по-новите дизелови мотори
4. По-малко разходи за техническа поддръжка
5. Здравина - мотор и купе
Казано с по-прости думи - кола, която да се кара без много, много да и мисля и като се строши нещо да не се чудя колко време да съм на диета, че да и платя ремонта.
Ще съм благодарен на всеки, който сподели конкретното си мнение. Моля споделете и ако сте запознати с някакъв кардинален проблем с модела - двигател, скоростна кутия, съединител, ел. система, окачване и т.н. Ако също така някой има доводи за по-добър двигател от избрания, които да докаже с аргументи съгласно горенаписаното също ще съм благодарен. Няма да е зле някой да сподели цените на основните по-скъпоструващи ремонти и части - смяна на съединител например.
Моля ви не пишете отговори от рода на "AFN е мотора за Голф 4". Дори да е така ме вълнува по-скоро защо?

Благодаря на всички предварително

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Re: Покупка на Golf 4, 1.9 TDI, 90 hp - мнение, съвет

Мнениеот aliyatin.com » Нед 03 мар 2013 11:36

Здравей колега!Гледам че никой не ти е отговорил по простата причина че има много теми по твоя въпрос.Влез в търсачката-там има огромна информация!Тъй като карам ПД немога да ти дам информация за двигателя на който си се спрял.Но то и няма друг който да отговаря на твоя критерий за нисък данък освен този с 90кс.Не съм чувал лоши отзиви за него.Предното окачване е добро според мен.За 3години съм сменил един маншон и един вътрешен накрайник.Накрайника беше около 25лв.Купето има гаранция против ръжда 12год.Имат дребни проблеми по ел.част като-микроключета по брави идр.За съединителя ако вземеш колата с такъв-читав ще те изкара доста години.Важна е първоначалната инвестиция при закупуването на автомобила.Колкото е по обгрижвана толкова по малко ремонти ще имаш за напред!Това е от мен успех с покупката и да се похвалиш! :th_up

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Пет 16 май 2014 23:07

Набързо и накрадко от мен (има доста писано), 90 hp двигател AGR. Двигателя е издръжлив, икономичен и ще ти върши работа за градките условия. Турбото не е променливо, което ще ти е от полза градско - няма да се зацапва!
П.С. Ще си доста по доволен от 3-ката която караш сега (ако вземеш читава колица)
УСПЕХ!

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Съб 17 май 2014 7:26

Заради именно този двигател станах фен на ВАГ като цяло.
Впечатленията ми са от Октавия 97-ма година с AGR, разход от 4-4,5л/100км извънградско, може да падне и още, но трябват железни нерви. Градско колата почти не се караше, та не знам там разхода как е, но едва ли е ще е повече от 6л/100км без задръствания. Имай в предвид, че колата дойде на около 200 000км реални и си отиде на над 450 000км, а беше едва 10-годишна когато я предадохме нататък по линията. Колата беше карана в България през целия си жизнен цикъл, та европееца да си купи такава и за 15г да я кара 150 000км си правете изводи дали е възможно. За първия половин милион километри не създава никакви проблеми - само масло и нафта, после не знам, именно и затова, когато си купувах сегашната кола, избягвах дизела, защото има много евентуални проблеми.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 17 май 2014 8:08

основния кардинален проблем е едно тресене което навярно се дължи на маховик,гнп,омекнали пружини на клапани или софтуер много трудно се намира причината и се отстранява се ако въобще се отстрани коства много пари и нерви

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 17 май 2014 11:41

Колега, добре си се насочил към дизела с 90 коня! Спокойно можеш да си го чипосаш, и да стане около 100 коня! Карал съм дизели, но сегашната не е дизел поради финансови недостатъци! Най-скъпите неща по дизела, са турбо, съединител с маховик и общо взето това е! Гледай да е внос от Италия за да нямаш проблем с кърпене! Останалото е горе доло на късмет! Но как ще разбереш, че дадена кола е гледана и подържана не знам. До ден днешен си задавам тоя върпос, и не мога да си отговора на него! "Има колеги, само по снимките познават на колко км е колата" аз 2 часа я гледам и нищо не мога да позная!
С две думи, качваш се и караш! Ако има нещо ще го чуеш, а има неща които няма да се обадят, и може да се наложи след покупката да се изръсиш! С две думи, след покупката на колата трябва да имаш поне 1 бона за консумативи и регистрация, и да се молиш след това да не излезе нещо! Ама от там насетне късмета работи!
Ако имаш някаква кола, набелязана пусни обявата да я видим! Късмет при избора!

п.п Не се лъжи, че бензинките не се карат, няма такова нещо! Никой не купува кола, да ходи на кафе с нея, както правим ние Българите :mhihi

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Съб 17 май 2014 12:40

Моята кола е внос от Австрия и няма ръжда тръгнала от само себе си. Има на 2-3 места чукнато/одраскано и само там и ма едва-едва започваща ръжда. Веждите на калниците са ми като нови. Не слушай глупости, че всички са ръждиви кофи, това не Астри Ф и Вектри А.

П.П. Кажи си бюджета, та да те ориентираме дали може да се намери що-годе добър дизел за парите, с които разполагаш. На мен не ми стигаха парите за хубав дизел, затова се спрях на бензин.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Съб 17 май 2014 16:06

Що лъжеш човека ? Това , че ти си попаднал си е 1 на 1 000 000 . Колкото и коли да съм гледал от Австрия всички са били леш и добре прикрити от към ръжда .

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 17 май 2014 16:40

Няма какво да се лъжем, всичко си е на късмет! За да огледаш цялата кола "От" "до" ти трябва минимум 6 часа! Като почнеш от купе, та до двигател! И пак ще излезе, че не си видял нещо и айде на сервиз после!
Ръжда и двигател, се прикриват лесно! И малко хора могат да го хванат! Двигателите ги тъпчат с ново масло и добавки, ръждата я китосват, и чак след 1 година рътила цялата! Това е истината! Трябва да се гледа и внимава! А истинската кола, е най-сигурно, че няма да ти го сложи, четвартит с контра гайка! Но такива не се продават, всеки си ги кара!

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 19 май 2014 11:42

Моето скромно мнение е караи си АБУ то :wink и събираи за другата кола :wink

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”