Здравейте колеги,
обмислям купуването на кола
1. VW Jetta - 2008-2009 година - ръчна скоростна кутия - бензинова.
2. Corolla X (E140, E150) - 2008-2009 година - ръчна скоростна кутия - бензинова.
Карам по 15 х.км (50% градско и 50% извънградско) на година. Искам да карам колата 6-8 години и за това мисля да взема бензин на който да монтирам газ.
Трябва ми кола която да не се разваля и да не е със скъпа поддръжка.
Колата ще се ползва за основна и единствена семейна кола :) Трябва ми да има багажник и климатик :)
В момента карам VW Vento - 1,8 - 90Hp - 1998г., колата съм е купих на 8год и 100 х.км, ползвал съм е 8 години и 140х.км, през този период не съм имам сериозни ремонти и проблеми с нея. Смяната на маслото ми е 120лв. с труд, водна помпа - 70лв. с труд, гърнета - 100лв. с труд. Гумите ми са по 100лв. на гума. За този период да кажем на 10 х.км разходи от 300лв. ( Вярно е че през първите години ремонтите бяха по скъпи, но пък тогава само сменях масло) Винаги когато съм коментирал с колеги и приятели за ремонтите по колата винаги се оказва че е са ми излезли сравнително евтино.
Сега търся един достоен заместник на тази кола и моля за съвети и препоръки.
VW Jetta или Toyota Corolla - 2008-2009 - съвет
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Re: VW Jetta или Toyota Corolla - 2008-2009 - съвет
Джетите мен личчно много ми допадат, лошото е, че много трудно се намират. Аз лично като търсих кола, преди да си взема голфа се опитвах да намеря и читава джета 2006-8 - а, ама не би. Още повече бензинови, които да не са 2.5, а незнам дали искаш чак такъв мотор, са си чиста проба екзотика. Немога да разбера защо не се внасят по - масово, а за качествени екземпляри да не говорим 

Аз имам такава Корола, само че 1,4 дизел. Здрава кола е. Не мога да я
сравня с Джета. Знам, че бензиновите двигатели не се погаждат много с газта,
но то това е обща болка на повечето нови двигатели.
Gandalf написа:Аз имам такава Корола, само че 1,4 дизел. Здрава кола е. Не мога да я
Аз четох че по-стария модел не се разбират с газта, но се надявах тук нещата да са се променили.
Ти твоята Корола чисто нова ли я купи. От колко време е позваш, колко е караш, колко ти е разхода за гориво, разходите ти за масла консумативи, нещо друго сменял ли си и и чувал ли си за проблеми с този автомобил за които трябва да се подготвим :)
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Аз от Тойота не съм се интересувал, но гледам че Авенсисът върви като цена наравно с Королата, не вярвам облужването да е много по-скъпо (все пак е малко по-висок клас).
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Слагал съм газ на такава корола,и собственика беше повече от доволен.Като цяло колата не е нищо особено.По-скоро семпла.Хубавото е,че става с най-обикновен газов инжекцион без проблем.
Джетата е по-избарана и от вън и от вътре и определено повече лови окото,но с тия фси-та ще се вкараш във филм с газовата.
Королата е твоята кола
Джетата е по-избарана и от вън и от вътре и определено повече лови окото,но с тия фси-та ще се вкараш във филм с газовата.

Королата е твоята кола

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Бензиновите мотори на Тойота не се погаждат много с газта, същото важи и за тези на Хонда. От по-новите японски машини със сигурност 2.0 на Мазда е безпроблемен на газ, предполагам и 2,3. За съжаление истината е, че сегашната ти машина е много по-кола от каквото и по-ново да вземеш.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Щом ще се слага газ, най-удачният избор при Джета ще е 1.6MPi 102к.с., но пък избора при тях е много ограничен.
Ако не е твърдо решено, че ще е Джета или Корола, аз бих препоръчал да се гледа и Октавия, пак с този двигател - има повече такива. Сеат Ексео също не е лош вариант има го и с 1.6MPi 102к.с. и с 1.8Т 150к.с., като и двата двигателя са подходящи за газ.
Ако не е твърдо решено, че ще е Джета или Корола, аз бих препоръчал да се гледа и Октавия, пак с този двигател - има повече такива. Сеат Ексео също не е лош вариант има го и с 1.6MPi 102к.с. и с 1.8Т 150к.с., като и двата двигателя са подходящи за газ.
DundyTheCroc написа:Бензиновите мотори на Тойота не се погаждат много с газта, същото важи и за тези на Хонда. От по-новите японски машини със сигурност 2.0 на Мазда е безпроблемен на газ, предполагам и 2,3. За съжаление истината е, че сегашната ти машина е много по-кола от каквото и по-ново да вземеш.
хе хе много благодаря за хубавите думи за сегашната ми кола, но тя вече е на 16 години, мисля че вече ми е време да се замисля за нещо ново. Колата както казах е семейна и пътуваме поне веднъж или два пъти в месеца на извънградско (от едната страна на българия до другата), често в едната посока пътуваме привечер или вечер. Ако е карах само градско вероятно бих е карал докато откаже, знащото съм си я стегнал, знам че няма проблеми и подводни камъни.
Сега ми трябва достоен заместител.
Dagestan написа:Щом ще се слага газ, най-удачният избор при Джета ще е 1.6MPi 102к.с., но пък избора при тях е много ограничен.
Решението ми за Джета или Корола не е твърдо, насочил съм се към тях защото мисля че са подобен клас на сегашня ми автомобил. Те са малки коли с багажник. Може и да греша, но мисля че потдръжката им е по-ефтина точно заради това, че са малки. Голямите им братя Пасат и Авенсис и други голями коли мисля че са конструирани с по здрви части които са по скъпи поради големите им мощности и предполагаемите им голями товари които трянва да возят. Харесвам ги и тях, но търся практично решение.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Не искам да те убеждавам да си вземеш друга марка и модел, но Октавия 2 е 1:1 като техника с Джетата, но има повече екземпляри с 1.6MPi на пазара в момента, та и избора няма да е толкова ограничен.
За Тойотата нямам какво да кажа - за мен Октавията и Джетата имат в пъти по-красиви интериори.
За Тойотата нямам какво да кажа - за мен Октавията и Джетата имат в пъти по-красиви интериори.
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
http://www.youtube.com/watch?v=IWzAEPZ760k
Човека от клипа мисля че има право :) Джетата е много повече кола от королата. Още повече, че си карал Венто, логичния преход би бил да си търсиш джета, това е твоя автомобил
Човека от клипа мисля че има право :) Джетата е много повече кола от королата. Още повече, че си карал Венто, логичния преход би бил да си търсиш джета, това е твоя автомобил
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Uneek написа:http://www.youtube.com/watch?v=IWzAEPZ760k
Човека от клипа мисля че има право :)
То оставаше и дилъра на VW да ти каже че Королата е по-добрия от двата автомобила ...

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Е това сега са, както се казва подробности