Здравейте колеги,харесах си кола която може би ще купя.Автомобилът е внос от Холандия,но е внесен в България от частно лице.Не е автосалон.Понеже човека в момента пътуваше и ми каза къде е оставил колата ,аз отидох да я огледам само външно.Колата е без номера,като вътре в нея виждам че са метнати някакви чужди номера най-вероятно холандски.
Въпросът ми е каква е процедурата с регистрацията на колата.До момента все съм купувал коли от автосалони на фактура или от частни лица но вече регистрирани коли.На тази предполагам ,че трябва да и платя и екотаксата.Как да я закарам до кат без номера.Какви документи на колата трябва да ми представи продавача.Изобщо каквото и да се сетите би ми било от полза.Има ли подводни камъни които биха ме припънали при регистрацията и .
Очаквам вашите коментари.
Покупка и регистрация на кола от Холандия
Re: Покупка и регистрация на кола от Холандия
Колеги,поне някой да каже какви документи трябва да ми представи продавача...
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Покупка и регистрация на кола от Холандия

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=178956&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0
Special mk3 написа:При регистрация на автомобил.
Договор или колата ако сте си я докарали вие ви трябва договор от собственика.
Еко такса.
Документите на автомобила:
Ако е от Австрия трябва да имате TYPENSHEIN с 2броя жълти картончета,Ако колата е с едно другото е взето и колата не може да се регистрира.
Ако е от Германия 2та талона Brief и договор.
Ако е от Италия трябва да имате 2та талона с хомологация PRA и колата да е отчислена.
Ако е от Швейцария талона на автомобила фактура и платено Мито.
Ако е от Словения ви трябва талона е като старите български и колата да е отчислена.
Съответно изправна спирачна система(Добри Спирачки)
Да нямате изгорели крушки и всички светлини да ви работят.
Предното стъкло да не е спукано или с пукнатина.
Колата да е в приличен вид.
Аптечка
Триъгълен Знак
Жилетка
Пожарогасител.