Мнение за Honda CR-V 3 генерация
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Мнение за Honda CR-V 3 генерация
Здравейте, колеги!
Започнах да се оглеждам и аз за някакъв SUV и въпросната Honda ми събра очите. Като новак в тази област бих искал да попитам дали някой от вас е карал такова "животно", от какво страдат, колко горят и до колко са удобни?
Нарочно задавам въпроса си тук, а не в Хонда форума например, защото бих искал безпристрастно мнение. А ако ме питате защо не съм избрал VW - няма запазени такива, които да отговарят на моите изисквания. А те са: SUV след 2006, с 4х4 задължително, да е сравнително здрав, разхода да не е главозамайващ (за джип), да е удобен, по възможност с колкото се може повече екстри, да е поне Евро 4 стандарт, да е под 100 000 км и до 20 000 лв.
Мерси на всички, които ще се отзоват. И за да не се чудите коя е тази 3 генерация, прикачвам снимки:
Започнах да се оглеждам и аз за някакъв SUV и въпросната Honda ми събра очите. Като новак в тази област бих искал да попитам дали някой от вас е карал такова "животно", от какво страдат, колко горят и до колко са удобни?
Нарочно задавам въпроса си тук, а не в Хонда форума например, защото бих искал безпристрастно мнение. А ако ме питате защо не съм избрал VW - няма запазени такива, които да отговарят на моите изисквания. А те са: SUV след 2006, с 4х4 задължително, да е сравнително здрав, разхода да не е главозамайващ (за джип), да е удобен, по възможност с колкото се може повече екстри, да е поне Евро 4 стандарт, да е под 100 000 км и до 20 000 лв.
Мерси на всички, които ще се отзоват. И за да не се чудите коя е тази 3 генерация, прикачвам снимки:
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: Мнение за Honda CR-V 3 генерация
ако ще гледаш разхода сравнение с калинката в града е направо ламя имам познати с такива под 13-14 бензин в града е просто мираж извън града също си похапва все се оплава че не може да стигне до софия от варна с един резервоар 2000;150 коня бензин автоматик за дизела не знам 

- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега,
Honda CR-V c код на двигателя RD8 2,0 150 конски сили се произвежда от март 2002 до октомври 2006
Honda CR-V c код на двигателя RD9 2,2 i-CTDI 140 конски сили се произвежда от септември 2004 до октомври 2006
Honda CR-V c код на двигателя RE5 2,0 150 конски сили се произвежда от януари 2007 до октомври 2012
Honda CR-V c код на двигателя RE6 2,2 i-CTDI 140 конски сили се произвежда от от януари 2007 до октомври 2012
Сглобяват се в Англия в Суиндън, автоматичната скоростна кутия е морално остаряла, 4x4 им е като VW 4motion, постоянни проблеми с климатичната система, събира се вода под прозореца на шофьорската врата, кабелът за ключа на фаровете не дава добър контакт, много се крадат за руския пазар (за части)
Honda CR-V c код на двигателя RD8 2,0 150 конски сили се произвежда от март 2002 до октомври 2006
Honda CR-V c код на двигателя RD9 2,2 i-CTDI 140 конски сили се произвежда от септември 2004 до октомври 2006
Honda CR-V c код на двигателя RE5 2,0 150 конски сили се произвежда от януари 2007 до октомври 2012
Honda CR-V c код на двигателя RE6 2,2 i-CTDI 140 конски сили се произвежда от от януари 2007 до октомври 2012
Сглобяват се в Англия в Суиндън, автоматичната скоростна кутия е морално остаряла, 4x4 им е като VW 4motion, постоянни проблеми с климатичната система, събира се вода под прозореца на шофьорската врата, кабелът за ключа на фаровете не дава добър контакт, много се крадат за руския пазар (за части)

- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
В оф-роуд форума има доста теми за сравняване на хонда цр-в с други подобни возила. Имам такава, само че 1 генерация. Познавам хора със 2 ген., но от 3-та (като от снимката) нямам впечатления. От това което съм чел за 3-та много здрав и икономичен (за класа си).
- qm_parket
maimo написа:ако ще гледаш разхода сравнение с калинката в града е направо ламя имам познати с такива под 13-14 бензин в града е просто мираж извън града също си похапва все се оплава че не може да стигне до софия от варна с един резервоар 2000;150 коня бензин автоматик за дизела не знам
Съгласих се, но за бензиновите мотори. Какъвто и SUV да си взема (ако си взема де), ще е дизел. А иначе доколкото знам дизеловия мотор на Хонда 2.2 е печелил първо място за мотор на годината, преди да се появят Eco Boost двигателите на Форд.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Много стилно изглежда ,Хонда са ми любим производител на коли ,особено бензиновите , за дизелите- нямам наблюдение ( освен на 1.7 моторите - излязоха калпави , но и те не са на Хонда) . За 2.2 само съм чел и гледал на картинки
Успех с покупката .

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ето тука малко инфо за 2,2cdti на Хонда, инфото е от форума на Мицубиши и тъй като за да се прегледа темата иска регистрация ще постна по-интересните абзаци от нея
Тук става въпрос за Акорд с 2,2 дизелов двигател, но той мотора си е един и същ, така че инфото е актуално и за жипката CR-V
Историята: 168000 километра.
До преди репортажа дадени 2800 лева за сервизно обслужване.
Колата влиза във сервиз за смяна на съединител, ангренажна верига, маховик (не че не тропаше, като нова).
Цена в Бултрако с труда 10 хиляди лева без ДДС.
След многократна профилактика на уникално сложните и не ефективни спирачни апарати Лукас, пълна подмяна на един с цена 780 лева без ДДС!
Установява се и повреда в турбината + още нещо си не знам си там какво - цена 4800 лева Без ДДС. Всичко = 15580 лева без ДДС.
Алтернативни източници на ремонт - в някой не оторизиран сервиз за половината сума.
Крайна цена за за смяна на съединител, ангренажна верига, маховик - 6300 лева.
Рециклиране на турбина 1800 лева + спирачен апарат 160 лева = Всичко 8260 лева без ДДС.
Цялата тема : http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=28118
И така да започваме:

Тук става въпрос за Акорд с 2,2 дизелов двигател, но той мотора си е един и същ, така че инфото е актуално и за жипката CR-V
Историята: 168000 километра.
До преди репортажа дадени 2800 лева за сервизно обслужване.
Колата влиза във сервиз за смяна на съединител, ангренажна верига, маховик (не че не тропаше, като нова).
Цена в Бултрако с труда 10 хиляди лева без ДДС.
След многократна профилактика на уникално сложните и не ефективни спирачни апарати Лукас, пълна подмяна на един с цена 780 лева без ДДС!
Установява се и повреда в турбината + още нещо си не знам си там какво - цена 4800 лева Без ДДС. Всичко = 15580 лева без ДДС.
Алтернативни източници на ремонт - в някой не оторизиран сервиз за половината сума.
Крайна цена за за смяна на съединител, ангренажна верига, маховик - 6300 лева.
Рециклиране на турбина 1800 лева + спирачен апарат 160 лева = Всичко 8260 лева без ДДС.
Цялата тема : http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=28118
И така да започваме:
- Прикачени файлове
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

- qm_parket
Виждал съм това мнение, четох го. Но като цяло не очаквам да си взема кола и да не инвестирам в нея. Това просто няма как да стане. Между другото много зависи къде е сглобена Хондата, в кой завод. Не съм се отказъл от VW марката, но просто в този ценови диапазон това е най-доброто, което мога да взема според мен.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
samo_pechka написа::eek Отрезвяващо ми подейства
Колата е купувана чисто нова, и случката се развива на истински 170хил.км. тук не говорим за някой милионник нов внос от Италия ... на "реални" 130хил.км.

Така че умната с екзотичните дизели

п.п. Колега qm_parket, то е ясно че ще се наложи да инвестираш тук-там некой лев, ама да я платиш още веднъж е малко прекалено!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
В Хонда форума имаше подобна тема за купувана нова кола с 2.2 дизел, извода беше да се кара мах до 200к и да се сменя, че почва цифроманията. Предвид посочените по-горе цени и факта, че на пазара едва ли има дизели под 200к аз лично бих пасувал.
- qm_parket
Да възродя малко темата. Дето се вика почти съм я купил, въпроса е коя ... Дали по-евтините са достатъчно качествени. Има и по 15 000 лв, има и по 30 000 лв. Въпроса е дали много ще съжалявам, ако си купя някоя за около 20 000 лв?! Никой ли няма лични впечатления от тази кола?
qm_parket написа:Въпроса е дали много ще съжалявам, ако си купя някоя за около 20 000 лв?!
Защо след като си задаваш такъв въпрос, все още желаеш да си купиш такава кола?
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Защо да съжаляваш бе колега, кола като кола,събери възможно най много информация, иди огледай на живо, покарай и ако ти хареса купувай
Във форума на VW няма да намериш това което търсиш за Honda CR-V 3, потърси инфо и от друго място...попитай и във форума на Хонда, там поне ги карат и ги подържат та все ще има какво да кажат по-въпроса!

Във форума на VW няма да намериш това което търсиш за Honda CR-V 3, потърси инфо и от друго място...попитай и във форума на Хонда, там поне ги карат и ги подържат та все ще има какво да кажат по-въпроса!
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Какво очакваш да ти кажат в форума на VW за Хонда CR-V 3
. Отиди , огледай , покарай ако ти хареса през някой добър сервиз и ако всичко е ок се прибираш с Хонда . Попитай в форума на Хонда за Vw Touareg и ще видиш какво ще ти кажат .

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”