Избор на кола до 2500 лв

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Избор на кола до 2500 лв

Мнениеот eng » Нед 01 юни 2014 7:06

Здравейте колеги, приятел си търси кола до въпросния бюджет, да няма ръжди и да има климатик да е бензин.Проблема , е че всеки ден ще минава средно между 80-100км извънградско и се гледа максимално комфортното за тази цена при ниски цени за обслужване и поддръжка.Моя съвет към него е за Голф 3 с газ 1,8 моно, но му бил малък.Другото за което се сещам е Мазда 626 но добрите екземпляри (сравнително) за без регистрация и отделно ще трябва да им се монтира ГИ, което са си още 1500 лв. отгоре.Основно се гледат немски и японски коли.Напоследък чувам добри отзиви за Фиат Мареа 1,6 мотора 103 к.с. но там незнам въобще как са като качество и стават ли въобще да разчиташ на тях за всеки ден.
Дизела не го долюбва, така че само газ/бензин/метан.
P.S.Бях препоръчал Ауди Б4 - за тия пари има пукалки , че и с климатроник - били стари.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Избор на кола до 2500 лв

Мнениеот stefan4o » Нед 01 юни 2014 7:10

Голф 3 малък, Ауди Б4 - старо... :mhihi Труден ще е изборът на твоя приятел ако иска немска кола. Може да опита с Форд - ще си намери по-нова година със сигурност. :mhihi

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 01 юни 2014 7:21

И аз съм на това мнение, но.............хора различни.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Нед 01 юни 2014 7:49

Огледай те се и за друго освен немско и японско , за тези пари е доста трудно . Наскоро един колега взе за баща си Пежо 406 с 1.8 с ГИ ( в гаранция още ) за 2500 лв. Колата е 98 год. с работещ климатик , ел. стъкла . Не съм се качвал да я карам , но на външен вид интериор ми хареса . За парите си колата е супер има добра возия и евтина поддръжка .

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 01 юни 2014 8:04

За возията съм съгласен, въпреки, че на мен лично ми е малко лигава.Незнам обаче как стои въпроса с цените на частите, преди време биалета за Пежо 305 на Мууг беше с 12 лева по скъпа от биалета за Ауди Б4 пак на същата фирма, а разликата между двете коли е от земята до небето.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 01 юни 2014 8:07

Цените на частите според мен не са нещото, което би отказало човек от тая кола. Можеш да провериш в drive.bg цените. Аз лично не ги харесвам, като цяло френските автомобили са ми в последните позиции. Ако попиташ някой който кара 406 ще ти каже - хубава возия, хубав дизел и т.н. Качвах се в такова, не беше ХДИ, нито возията ми се видя прекрасна, нито купето е обезшумено добре, нито дизелът му е кой знае какво - орехотрошачка отвсякъде :mhihi За бензините нямам мнение - никога не съм се качвал на бензинова. Отзад са с независимо (нямат торсион като предшественика си 405) - което значи носачи от двете страни със съответните тампони.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 01 юни 2014 8:10

stefan4o написа:Цените на частите според мен не са нещото, което би отказало човек от тая кола. Можеш да провериш в drive.bg цените. Аз лично не ги харесвам, като цяло френските автомобили са ми в последните позиции

Лично и аз ги подминавам франсетата, но пък идеята на колегата по-горе е добра и ще погледна във въпросния сайт за какво иде реч.
Ако взимах аз за тия пари директно Б4 с климатроник и АГУ - е няма да има возията на Пежото, но е доказана кола.
P.S Сега погледнах и Волво С40 държат много ниска цена, някой знае ли как са там бензиновите двигатели и дали не са на Рено случайно?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 01 юни 2014 8:13

Като ще скача в калта - най-малкото зло сякаш е Рено Лагуна. Много масови коли са. Казват, че имали хубава возия (надявам се не като при Пежо 406, не съм се возил в Лагуна досега), на ниска цена са като цяло - може и под 2 бона да се вземе кола с клима. Инжекциите им са с метален всмукателен колектор, имам познат с такова на обикновена газова и е доволен като цяло. Отзад са с торсион обаче - който иска обгрижване и отстраняване на износванията навреме, щото после си е занимавка търсенето на читав мост :th_up За тоя модел може да ти даде най-много инфо zfa159 от нашия форум. Той е запознат, дето се казва, с ремонт и поддръжка на тая марка като цяло :th_up

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 01 юни 2014 8:20

stefan4o написа:Като ще скача в калта - най-малкото зло сякаш е Рено Лагуна. Много масови коли са. Казват, че имали хубава возия (надявам се не като при Пежо 406, не съм се возил в Лагуна досега), на ниска цена са като цяло - може и под 2 бона да се вземе кола с клима. Инжекциите им са с метален всмукателен колектор, имам познат с такова на обикновена газова и е доволен като цяло. Отзад са с торсион обаче - който иска обгрижване и отстраняване на износванията навреме, щото после си е занимавка търсенето на читав мост :th_up За тоя модел може да ти даде най-много инфо zfa159 от нашия форум. Той е запознат, дето се казва, с ремонт и поддръжка на тая марка като цяло :th_up

Въобще не се бях сещал за нея, Лагуната има хубава возия.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 01 юни 2014 8:25

http://www.cars.bg/c375390
Ето му обява на твоя човек, от личен опит казвам че Карината е "чук без дръжка"

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 01 юни 2014 8:35

forski написа:http://www.cars.bg/c375390
Ето му обява на твоя човек, от личен опит казвам че Карината е "чук без дръжка"

Карина търсихме първо, тази стои от доста време а и мисля лично че цената и е безумно висока, на 20 години кола е.Иначе Карината е желязна кола.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Нед 01 юни 2014 12:37

Пасат Б4 1.8 90к.с. е колата за него. На мен лично ми допада много на външен вид, а и двигателя е прост, върви добре с обикновена газова, и не би трябвало да гори повече от 9-10л/100км извън града.
Ако спести още някой лев, може да се ориентира към Толедо като моето.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”