Здравейте колеги, приятел си търси кола до въпросния бюджет, да няма ръжди и да има климатик да е бензин.Проблема , е че всеки ден ще минава средно между 80-100км извънградско и се гледа максимално комфортното за тази цена при ниски цени за обслужване и поддръжка.Моя съвет към него е за Голф 3 с газ 1,8 моно, но му бил малък.Другото за което се сещам е Мазда 626 но добрите екземпляри (сравнително) за без регистрация и отделно ще трябва да им се монтира ГИ, което са си още 1500 лв. отгоре.Основно се гледат немски и японски коли.Напоследък чувам добри отзиви за Фиат Мареа 1,6 мотора 103 к.с. но там незнам въобще как са като качество и стават ли въобще да разчиташ на тях за всеки ден.
Дизела не го долюбва, така че само газ/бензин/метан.
P.S.Бях препоръчал Ауди Б4 - за тия пари има пукалки , че и с климатроник - били стари.

Избор на кола до 2500 лв
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Избор на кола до 2500 лв
Голф 3 малък, Ауди Б4 - старо...
Труден ще е изборът на твоя приятел ако иска немска кола. Може да опита с Форд - ще си намери по-нова година със сигурност. 

- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Огледай те се и за друго освен немско и японско , за тези пари е доста трудно . Наскоро един колега взе за баща си Пежо 406 с 1.8 с ГИ ( в гаранция още ) за 2500 лв. Колата е 98 год. с работещ климатик , ел. стъкла . Не съм се качвал да я карам , но на външен вид интериор ми хареса . За парите си колата е супер има добра возия и евтина поддръжка .
За возията съм съгласен, въпреки, че на мен лично ми е малко лигава.Незнам обаче как стои въпроса с цените на частите, преди време биалета за Пежо 305 на Мууг беше с 12 лева по скъпа от биалета за Ауди Б4 пак на същата фирма, а разликата между двете коли е от земята до небето.
- stefan4o
- Контакти:
Цените на частите според мен не са нещото, което би отказало човек от тая кола. Можеш да провериш в drive.bg цените. Аз лично не ги харесвам, като цяло френските автомобили са ми в последните позиции. Ако попиташ някой който кара 406 ще ти каже - хубава возия, хубав дизел и т.н. Качвах се в такова, не беше ХДИ, нито возията ми се видя прекрасна, нито купето е обезшумено добре, нито дизелът му е кой знае какво - орехотрошачка отвсякъде
За бензините нямам мнение - никога не съм се качвал на бензинова. Отзад са с независимо (нямат торсион като предшественика си 405) - което значи носачи от двете страни със съответните тампони.

stefan4o написа:Цените на частите според мен не са нещото, което би отказало човек от тая кола. Можеш да провериш в drive.bg цените. Аз лично не ги харесвам, като цяло френските автомобили са ми в последните позиции
Лично и аз ги подминавам франсетата, но пък идеята на колегата по-горе е добра и ще погледна във въпросния сайт за какво иде реч.
Ако взимах аз за тия пари директно Б4 с климатроник и АГУ - е няма да има возията на Пежото, но е доказана кола.
P.S Сега погледнах и Волво С40 държат много ниска цена, някой знае ли как са там бензиновите двигатели и дали не са на Рено случайно?
- stefan4o
- Контакти:
Като ще скача в калта - най-малкото зло сякаш е Рено Лагуна. Много масови коли са. Казват, че имали хубава возия (надявам се не като при Пежо 406, не съм се возил в Лагуна досега), на ниска цена са като цяло - може и под 2 бона да се вземе кола с клима. Инжекциите им са с метален всмукателен колектор, имам познат с такова на обикновена газова и е доволен като цяло. Отзад са с торсион обаче - който иска обгрижване и отстраняване на износванията навреме, щото после си е занимавка търсенето на читав мост
За тоя модел може да ти даде най-много инфо zfa159 от нашия форум. Той е запознат, дето се казва, с ремонт и поддръжка на тая марка като цяло 

stefan4o написа:Като ще скача в калта - най-малкото зло сякаш е Рено Лагуна. Много масови коли са. Казват, че имали хубава возия (надявам се не като при Пежо 406, не съм се возил в Лагуна досега), на ниска цена са като цяло - може и под 2 бона да се вземе кола с клима. Инжекциите им са с метален всмукателен колектор, имам познат с такова на обикновена газова и е доволен като цяло. Отзад са с торсион обаче - който иска обгрижване и отстраняване на износванията навреме, щото после си е занимавка търсенето на читав мостЗа тоя модел може да ти даде най-много инфо zfa159 от нашия форум. Той е запознат, дето се казва, с ремонт и поддръжка на тая марка като цяло
Въобще не се бях сещал за нея, Лагуната има хубава возия.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
http://www.cars.bg/c375390
Ето му обява на твоя човек, от личен опит казвам че Карината е "чук без дръжка"
forski написа:http://www.cars.bg/c375390
Карина търсихме първо, тази стои от доста време а и мисля лично че цената и е безумно висока, на 20 години кола е.Иначе Карината е желязна кола.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Пасат Б4 1.8 90к.с. е колата за него. На мен лично ми допада много на външен вид, а и двигателя е прост, върви добре с обикновена газова, и не би трябвало да гори повече от 9-10л/100км извън града.
Ако спести още някой лев, може да се ориентира към Толедо като моето.
Ако спести още някой лев, може да се ориентира към Толедо като моето.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”