Golf, като за 1-ва кола :)
С мои пари и помощ от родителите разбира се вече имам един малък бюджет от 2000 лева. Баща ми ме ориентира към VW Vento, приятелите към BMW, а пък мен лично повече ме влече Golf 3. Разгледах обявите в Mobile и CarsBG, харесах си няколко и утре ще обикалям с бащата, а може и да се отбием до някоя автокъща. Надявах се на някои съвети относно интериор,купе,двигател. Най-много ми хареса http://www.cars.bg/c769667 от досега разгледаните.
Последна промяна от Aqua на Съб 12 юли 2014 17:37, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: vw polo
- Двигател: ATD 2003
Re: Golf, като за 1-ва кола :)
Ако не държиш да е бензинова ТДИ-тата са много приятни за каране а и икономични
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз бих ти препоръчал ако ще търсиш голф 3 да НЕ е внос от Австрия или Германия.Като им знам защита срещу гниене на какво ниво е
Вече бензин/дизел ти си избираш.

- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Колега аз наскоро си взех голфче 1.9 TDI 90 коня 1Z, е вярно бартер от сеат GTI ABF 150 кс 16v. Основната причина беше, че всички части и обслужвания на един GTI са по-скъпи от дори на моя турбо дизеляк. Данъка при мен сега 30 лв, преди 170 лв на 150коня... Разхода също го смятай, освен ако не караш по 10км на седмица. Сега си наливам рафинирано олио от 1.69 и си пея :D
Благодаря за всички отзиви
. Разгледах още теми в този форум и в другите автомобилни форуми касаещи Golf 3. Прочетох доста позитивни мнения за 1.8 моно отнасящи се за разхода на горивото. Лятото ще се джитка колата
,но като почна даскало няма да се кара много (освен до даскало и обратно и от време на време по 1-2 кръгчета из квартала
). Затова да ми харчи едно 9-10/100км. градско няма да ми е проблем. Плюс това, мисля лятото да заработя някои лев за глезотийки по интериора/екстериора евентуално ако си купя някои Golf :D.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Вземай смело австрийската кошница. Така ще натрупаш опит как да не си купуваш кола.
golf 3 1.8
eдин приятел имаше такъв,сега си взе Сеат Толедо със същия двигател

eдин приятел имаше такъв,сега си взе Сеат Толедо със същия двигател

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
според мен си купи 1.4 мотора на Голф. Като начинаещ не ти трябват много коне, дори напротив. Научи се да караш по-слаба кола, вервай ми - полезно ще ти е в живота. Освен това 1.4 мотора на Голф 3 е адски икономичен и се газифицира елементарно. Бягай далче от мощните голфове.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Аз пък съм против това да се взима заводски скопена кола .
Ако си идиот и с кола 40 к.с може да се претрепеш.
Какъв е смисълът да си взима 1.4 60 к.с,като ще му гори същото като 1.8 90 к.с ,с разликата,че когато се налага да изпреварва,няма да се кръсти?
Отделно,че на това 1.4 ако му пуснеш климатика ще умре тотално.
Ако си идиот и с кола 40 к.с може да се претрепеш.
Какъв е смисълът да си взима 1.4 60 к.с,като ще му гори същото като 1.8 90 к.с ,с разликата,че когато се налага да изпреварва,няма да се кръсти?
Отделно,че на това 1.4 ако му пуснеш климатика ще умре тотално.
- TUISTERa
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател: AZM 2001
Mihailov78 написа:според мен си купи 1.4 мотора на Голф. Като начинаещ не ти трябват много коне, дори напротив. Научи се да караш по-слаба кола, вервай ми - полезно ще ти е в живота. Освен това 1.4 мотора на Голф 3 е адски икономичен и се газифицира елементарно. Бягай далче от мощните голфове.
Коментар който е далече от истината според мен(като човек по-скоро от неразбиращите) Какво им има на мощните голфове? И какво му пречи да свиква на мощна кола? 1.4 икономичен точно колкото 1.8 с тая разлика че е по капризен. В живота трябва да се кефиш на колата особено на първата. Да се ядосваш после що си купил 1.4, като си можел да си вземеш 1.8 или 1.9...
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Ако беше вярно това че 1.8 е икономичен колкото 1.4, последните въобще нямаше да се произвеждат. ABD е най-икономичният мотор на Голф 3, мога да споделя от личен опит. Ако се шофира икономично пада до 6-7 литра дори и в градски условия. На дълго до 5 литра. 1.8 няма в никой случай да постигне такъв разход. Като цяло в дългосрочен план се спестяват немалко пари. Освен това за начинаещ винаги е по-добре да шофира по-слаб автомобил. Нещата са много комплексни - мощната кола предразполага към скорости, като младият водач няма още навици да контролира машината. Освен това по-слабият мотор учи на правилно шофиране и преценка, когато разполагаш с по-малък ресурс се учиш да го използваш пълноценно. Даже кола 1000 кубика е идеалният вариант за начинаещ шофьор.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
За много фенове голфа си остава и първа и последна, в тоя ред на мисли той е винаги подходящ
за всичко.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мармот ли го кара или ти?Mihailov78 написа:... ABD ... Ако се шофира икономично пада до 6-7 литра дори и в градски условия ,,,
Сега сериозно - не виждам разумна причина да се мъчи който и е да е шофьор с 60кс кола, при положение, че може да кара 90-100кс с подобен или същия разход на гориво и разходи по купуване и поддръжка ... и даже да може да си позволи да си пусне климатик ... че и да не го спира при изпреварване.

Моята основна препоръка при избора на първа кола е да е такава, че всички ожулвания и "жертви" по окачването да са пренебрежими или евтини за ремонт. Дали ще е 60кс или 150кс, според мен няма голямо значение - важното е този, който тепърва ще се учи да кара, да има желание и да използва пълнежа между ушите. Едно от най-изправящите косата преживявания ми беше с втория ми голф 2-ка 1.3 бензин - за малко да изправя един завой - причината беше липсата на опит и неправилан преценка на ситуацията.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Като знам 1.8 90к.с. с газова какъв скопен кон е, не мога да си представя 1.4 60к.с. как ще е
Само ще кажа че Дачия Логан 1.4 75к.с. върви доста повече от прочутия 1.8 90к.с. в каквото и да е купе.

Само ще кажа че Дачия Логан 1.4 75к.с. върви доста повече от прочутия 1.8 90к.с. в каквото и да е купе.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Аз няма да се изказвам за конкретен модел и двигател, това не е най-важното, според мен. Като за първа кола обаче, и липсата на какъвто и да е опит, бих ти препоръчал нещо по-семпло, та като стане някоя беля, да не те е яд толкова. Може и никога да не стане такава, но винаги имай едно наум! Винаги трябва да имаш нагласата, като се качваш на кола, че не само ти ще пазиш другите от себе си, но и сам да се пазиш от тях!
А колкото до конкретната кола, винаги си е до късмет, да уцелиш, що-годе читава! Аз лично, не бих тръгнал за този голф от обявата, по ред причини! Първо, имам много, ама много дълбоки резерви, към коли "нов" внос! Второ, посочените километри, в никакъв случай не са реални. Трето, може да ти настръхне косата, какви маймунджулуци са правени по тия коли, с цел да се позакърпят и продадат! Тъй че, ако ще вземаш, търси от тукашен собственик, по имаш шанс, да намериш поддържана!
А колкото до конкретната кола, винаги си е до късмет, да уцелиш, що-годе читава! Аз лично, не бих тръгнал за този голф от обявата, по ред причини! Първо, имам много, ама много дълбоки резерви, към коли "нов" внос! Второ, посочените километри, в никакъв случай не са реални. Трето, може да ти настръхне косата, какви маймунджулуци са правени по тия коли, с цел да се позакърпят и продадат! Тъй че, ако ще вземаш, търси от тукашен собственик, по имаш шанс, да намериш поддържана!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”