Привет на всички!
Нов съм във форума и предварително се извинявам ако не съм се ориентирал правилно с въпроса си. След месец се женя и с бъдещата ми съпруга решихме да си купим втори автомобил, който да се кара основно от нея. Спряхме се на Голф 5. Колата няма да се кара повече от 10000 километра годишно, затова съм се насочил към бензинов двигател, по-точно към 1.6 FSI. Досега не съм имал Фолксваген и за мен това е напълно непознат автомобил. От това, което съм чел, впечатленията ми са, че Голф 5 е солиден и надежден автомобил. Вие какво бихте ме посъветвали? Как е поддръжката? Този мотор добър ли е?
Предварително благодаря!

Съвет при покупка на Голф 5
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Съвет при покупка на Голф 5
За бензиновия двигател конкретно не мога да ти дам много информация. Не е особено пъргав, но пък и едва ли това ще е проблем. При 10 000 км на година и разходът няма да е проблем, но имай предвид, че със сигурност не подлежи на газифициране, не и за малко пари.
Автомобилът е стабилен, с добра изработка. Маневрен, удобен както за градски условия, така и извън града. Приличен багажник. Поддръжката за мен не е скъпа (естествено зависи от гледната точка). Окачването е независимо отзад и макферсон отпред. Тампони на макферсона са около 50-60 лева, на същата цена са и задните тампони на предния носач. Биалетки около 30-на лева. Амортисьори около 60-70 лева задни, предните са малко по-скъпи. Като цяло сравнително лесен за обслужване.
Цената му е малко над средната за подобен тип автомобили от този клас, според мен има защо.
Автомобилът е стабилен, с добра изработка. Маневрен, удобен както за градски условия, така и извън града. Приличен багажник. Поддръжката за мен не е скъпа (естествено зависи от гледната точка). Окачването е независимо отзад и макферсон отпред. Тампони на макферсона са около 50-60 лева, на същата цена са и задните тампони на предния носач. Биалетки около 30-на лева. Амортисьори около 60-70 лева задни, предните са малко по-скъпи. Като цяло сравнително лесен за обслужване.
Цената му е малко над средната за подобен тип автомобили от този клас, според мен има защо.
-
- Автомобил: Nissan Navara
- Двигател: yd25ddti
Re: Съвет при покупка на Голф 5
Прочети малко за FSI технологията
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”