Здравейте колеги, понеделник пътувам до Франкфурт, никога до сега не съм ходил за кола до Германия, но знам немски и след дълго ровене из форума относно стъпки при внос от там и модели се спрях на Пасат 1.9 ТДИ 105 к.с. след 2006г. Моля за вашето мнение относно кой да избера измежду тези, на които съм се спрял:
1. Този ми допада най-много заради мулти волана, 06.2007 както и климатроник, това което ме притеснява е че не съм наясно блу моушън по-добър ли е от не-блу моушън както и моторът на този от обявата е мит. Обява1
2.Този е малко по-стар, без климатроник, но е само един собственик и е поддържана само във Фолксваген, но моторът пак е мит. Обява 2
3. И този, при който само годината ме блазни, пише че е комфортлайн а седалките не са, може и да се бъркам. Обява 3
Благодаря предварително!
Моля за съвет, пътувам до Франкфурт в понеделник.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Моля за съвет, пътувам до Франкфурт в понеделник.
Набързо ги прегледах , първата ми хвана оче , не съм запознат в какво точно е разликата на блу моъшън 1,9 105 коня, спрямо "нормален" , предполагам само в по-дългите предавки , другите знам , че имаха някаква старт/стоп автоматика . Успех в покупката и да се похвалиш 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1. Едната кола е в Бамберг, другата в Нюрнберг, третата близо до Улм...ако тръгнеш от Франкфурт си е доста път.
2. На номер 2 има забележка NOCKENWELLE leicht eingelaufen и липсва преглед, нея бих я пропуснал.
P.S. Да не пускам нов пост, но и при първата недей да очакваш всичко да е хептен ОК, доколкото се продава im Kundenauftrag. Тоест не поемат отговорност за каквото и да било, излезеш ли от портала на автокъщата.
2. На номер 2 има забележка NOCKENWELLE leicht eingelaufen и липсва преглед, нея бих я пропуснал.
P.S. Да не пускам нов пост, но и при първата недей да очакваш всичко да е хептен ОК, доколкото се продава im Kundenauftrag. Тоест не поемат отговорност за каквото и да било, излезеш ли от портала на автокъщата.

Последна промяна от icoico на Чет 03 юли 2014 11:00, променено общо 2 пъти.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първата естествено по ред причини. Единственото, което не ми допада в нея, е липсата на шеста предавка. Другите даже не бих ходил да ги гледам. Като отидеш там, можеш да разгледаш и други оферти.
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Третата на снимки е много зле - което означава че на живо най-вероятно ще е още по-зле - мръсна, очукана и неподдържана изглежда.
Третата наистина егати мърлявата кола.Даже не са я изчистили а пък какви петна има на седалките...
Много са прости прасета някои Немци не е истина направо.Първата наистина изглежда добре.Има леки драскотинки на предната броня но ще излязат с паста.Не знам дали е нормално кола такава година със манивели на задните прозорци....
Иначе е голям плюс новият ангр ремък плюс филтри сменени преди няколко месеца.Мен друго би ме подразнило.....като махнеш това допотопие на стоика за жи си ем дупките ще ме дразнят толкова че чак да не я купя колата...Такъв съм си...

- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
И аз съм за първата обява.
До колегата Вълчан , това там ни и допотопен телефон, а стойка за Bluetooth модул. Моля недей да заблуждаваш.
До колегата Вълчан , това там ни и допотопен телефон, а стойка за Bluetooth модул. Моля недей да заблуждаваш.
Каквото и да е няма да го ползва...ще остане само лепилото като гледам.Не виждам чак в каква заблуда съм го вкарал колегата.Успех му желая със колата.
Благодаря на всички колеги за отговорите!
Последно реших да гледам тази кола веднага след кацането, въпреки че изглежда зле е само един собственик с нов ТЮФ, без удари и поддържна само във Фолксваген, автокъща но немец и е много любезен но без климатроник и с ръчки отзад http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw-passat-variant-1-9-tdi-dpf-gaildorf/189074668.html?lang=de&pageNumber=2&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=25&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&maxPowerAsArray=86&maxPowerAsArray=KW&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2006-01-01&maxPrice=7000&ambitCountry=DE&zipcode=70173&zipcodeRadius=200&negativeFeatures=EXPORT
Във вторник сутринта отивам веднага да гледам тази, но е без ТЮФ, което ме притеснява и са нелюбезни, но ми харесва много повече. http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw-passat-variant-comfortline-lahr/196221662.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=25&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&maxPowerAsArray=86&maxPowerAsArray=KW&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2006-01-01&maxPrice=7000&ambitCountry=DE&zipcode=70173&zipcodeRadius=200&negativeFeatures=EXPORT
Толкова ли е голям проблем, че колата е без ТЮФ, не може ли да се изкара като отида там и след това да пътувам на обратно?
Последно реших да гледам тази кола веднага след кацането, въпреки че изглежда зле е само един собственик с нов ТЮФ, без удари и поддържна само във Фолксваген, автокъща но немец и е много любезен но без климатроник и с ръчки отзад http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw-passat-variant-1-9-tdi-dpf-gaildorf/189074668.html?lang=de&pageNumber=2&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=25&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&maxPowerAsArray=86&maxPowerAsArray=KW&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2006-01-01&maxPrice=7000&ambitCountry=DE&zipcode=70173&zipcodeRadius=200&negativeFeatures=EXPORT
Във вторник сутринта отивам веднага да гледам тази, но е без ТЮФ, което ме притеснява и са нелюбезни, но ми харесва много повече. http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw-passat-variant-comfortline-lahr/196221662.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=25&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&maxPowerAsArray=86&maxPowerAsArray=KW&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2006-01-01&maxPrice=7000&ambitCountry=DE&zipcode=70173&zipcodeRadius=200&negativeFeatures=EXPORT
Толкова ли е голям проблем, че колата е без ТЮФ, не може ли да се изкара като отида там и след това да пътувам на обратно?
ТЮВ-а,както все още му казват в БГ, струва пари.Отделно не се знае какво може да излезе по колата като причина да не ти дадат техническа годност.За информация-миналата седмица на четири годишно Х5 не му дадоха да мине преглед заради лека пукнатина отвътрешната страна на едната задна джанта-ха върви търси джанта като си на зор........
отделно от всичко ти си показал една доста голяма територия като гледам различните обяви и къде се намират.постнал си най най най -евтините коли а не те знам как мислиш да обикаляш,с рентакар ли,с влак ли ...... имай предвид че и ако летиш с нискобюджетна компания летището на Франкфурт както го пишат те всъщност е доооста далеч от същинския Франкфурт.
По принцип кола от чужбина се взима ако вече твой доверен човек е пообиколил и видял кое как е.Ти само да идеш да видиш вече лично набелязаните коли и за два три дни да купиш нещо.Ти си знаеш но пазаруването на единична кола от Германия от години не е каквото беше и може да ти създаде само главоболия.
Успех защото ще се нуждаеш много от него.
p.s.
отделно от всичко ти си показал една доста голяма територия като гледам различните обяви и къде се намират.постнал си най най най -евтините коли а не те знам как мислиш да обикаляш,с рентакар ли,с влак ли ...... имай предвид че и ако летиш с нискобюджетна компания летището на Франкфурт както го пишат те всъщност е доооста далеч от същинския Франкфурт.
По принцип кола от чужбина се взима ако вече твой доверен човек е пообиколил и видял кое как е.Ти само да идеш да видиш вече лично набелязаните коли и за два три дни да купиш нещо.Ти си знаеш но пазаруването на единична кола от Германия от години не е каквото беше и може да ти създаде само главоболия.
p.s.
- тази кола ти е на два часа път с влак а билета само в едната посока ти е между 48 и 72 евро.Това само за пример какви разходи още би могъл да имаш заради недобре организирано пътуване.Ако ползваш обществени транспорти ползвай сайта им http://www.bahn.de/ за да придобиеш представа кое как и защо.....fiashkata написа:Благодаря на всички колеги за отговорите!
.....Последно реших да гледам тази кола веднага след кацането, въпреки че изглежда зле е само един собственик с нов.....
Последна промяна от jordanpar на Пет 04 юли 2014 13:54, променено общо 1 път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Без ТЮВ кофти , Само дето не забелязах в обявата да е посочено , че няма ( или аз не го виждам ) по тел-а ли ти казаха , че няма или изтича ? Ако няма, ще е проблем при транзитен номер за износ ( с червена ивица) . Без кола, да се търси друга кола и то на доста километри отдалеюени един от друг е проблем ,защоне огледаш предложенията в даден раѝон , нищо , че ще е да кажем с някоя стотаюка по-скъпо , само и само да се избегнат евентуални разходи , които не са малко ако колата от обявата е на 400км примерно и се каже шит . Успех .
jordanpar написа:ТЮВ-а,както все още му казват в БГ, струва пари.Отделно не се знае какво може да излезе по колата като причина да не ти дадат техническа годност.За информация-миналата седмица на четири годишно Х5 не му дадоха да мине преглед заради лека пукнатина отвътрешната страна на едната задна джанта-ха върви търси джанта като си на зор........
На тези километри, трендлайн, 2006 с ръчки отзад колко да струва колега??? С кола под наем, която си взимам директно от летището с навигация ще пътувам и ще гледам коли на 150-200 км от Щутгарт, не виждам проблем в разстоянието.
samo_pechka написа:Без ТЮВ кофти , Само дето не забелязах в обявата да е посочено , че няма ( или аз не го виждам ) по тел-а ли ти казаха , че няма или изтича ? Ако няма, ще е проблем при транзитен номер за износ ( с червена ивица) . Без кола, да се търси друга кола и то на доста километри отдалеюени един от друг е проблем ,защоне огледаш предложенията в даден раѝон , нищо , че ще е да кажем с някоя стотаюка по-скъпо , само и само да се избегнат евентуални разходи , които не са малко ако колата от обявата е на 400км примерно и се каже шит . Успех .
Да по телефона ми казаха.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jordanpar написа:... имай предвид че и ако летиш с нискобюджетна компания летището на Франкфурт както го пишат те всъщност е доооста далеч от същинския Франкфурт...
Даммм...тъй нареченото летище Франкфурт-Хан се намира 125 км. на запад от Франкфурт

Ходих до Германия да закупим 2 буса.Бяха договорени предварително по телефона,с подробности беше описано техническото им състояние,богат снимков материал....всичко.
Бусовете не бяха от един и същ търговец.Когато стигнахме се оказа че нито единия нито другия отговарят на очакванията ни.Бяха премълчани доста скрити нередности,някой от тях дори добре маскирани.Единия бус дори го платихме и тръгнахме когато след 30 км угасна.Върнахме се,наложи се да намесваме дори полицията.
Та вместо да свършим работа за 3 дена,както предполагахме в началото,обикаляхме Германия надлъж и нашир повече от 2 седмици,докато най накрая намерихме точно тва което ни трябваше.
Искам да ви кажа,че единия от бусовете спече мотора само след няма и 10 000 км.въпреки че го платихме близо 20000 евра.И то от Германец.
Бусовете не бяха от един и същ търговец.Когато стигнахме се оказа че нито единия нито другия отговарят на очакванията ни.Бяха премълчани доста скрити нередности,някой от тях дори добре маскирани.Единия бус дори го платихме и тръгнахме когато след 30 км угасна.Върнахме се,наложи се да намесваме дори полицията.
Та вместо да свършим работа за 3 дена,както предполагахме в началото,обикаляхме Германия надлъж и нашир повече от 2 седмици,докато най накрая намерихме точно тва което ни трябваше.
Искам да ви кажа,че единия от бусовете спече мотора само след няма и 10 000 км.въпреки че го платихме близо 20000 евра.И то от Германец.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”