Малко помощ при покупка. Голф 4 1.9тди 110хп

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
yum4eto
Автомобил:
Двигател:

Малко помощ при покупка. Голф 4 1.9тди 110хп

Мнениеот yum4eto » Сря 30 юли 2014 18:56

Здравейте колеги,

Имам едно питане.Предстои ми покупка на Голф 4 1.9тди 110хп, след като уверих от форума, че са били със стабилни двигатели ( и ми се кара дизел :biggrin ). Не съм много наясно с двигатели и подобни ( ще ми е първата колица), та въпросът ми е - На какво мога да обърна внимание при разглеждането на двигатела (като звук, тракане и др. например) като цяло какво да направя?

Благодаря, Поздрави! :icon_razz

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Re: Малко помощ при покупка. Голф 4 1.9тди 110хп

Мнениеот Dagestan » Сря 30 юли 2014 20:14

да свали капака на двигателят и да погледне гарнитурата на главата, има една част от нея която стои откъм помпата , ако не е оргиналната гарнитура(каквато трябва да бъден а читава кола на 176к км) ще е без квадратни дупки и само една кръгла , ако е отваряна ще има1,2 или 3 дупки квадратни освен кръглата , според това кой ремонтен комплект е - с 1 е най-тънката гарнитура с 3 е най-дебелата. Това значи ,че главата е сваляна и е пилена и според това колко е пилена се слага различна по дебелина гарнитура , за да не се стигнат клапана с буталото.

1. При запален двигател има ли индикации, лампички по таблото, които светят, грешки, проблеми и т.н. (Лампата за водата и други)

2. ... като поработи 10-15минути да не са твърди маркучите на водата. Да не ги надува.

3. Докато работи колата, извади щеката за нивото на маслото при запален двигател, и да провериш дали духа от дупката за щеката. Трябва да не духа изобщо..

Ако може да се повозиш, обърни внимание на вървежа, съединителя да не буксува и окачването.

От Сеат-форума, относно същия двигател.

yum4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yum4eto » Сря 30 юли 2014 20:33

Доста полезна информация, Благодаря колега :th_up

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 31 юли 2014 9:03

Теми за избор на такъв автомобил има поне 10 icon_idea Моля, направи си труда да потърсиш и попрочетеш малко, преди да пускаш нови теми. Ако има въпроси - допълни някоя от съществуващите теми при търсене на "AHF" в този раздел

:lock

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”