Ще си взимам кола и реших да е ГОЛФ 4. При огледите обаче ми допадна и БОРА поради по-голямото купе и повечето място.. И сега се двоумя..
Прочетох доста от темите тук, така че моля преди да ме наливате, че има такива теми, все пак да прочетете въпросите ми :)
Това ще ми е първа кола и нямам голям опит с карането.
Големият данък не ме плаши, тъй като колата ще е на член от семейството с инвалидност и няма да се плаща данъка

Спрях се на БЕНЗИН.. ще се слага НАЙ-ВЕРОЯТНО и ГАЗ след това.
Разглеждах 1,6 8V и 1,6 16V.. както и 2,0 115 к.с.
Въпрос 1. Сигурно ли е вече (тъй като темите по тези въпроси са вече стари), че използваните скоростни кутии DUU /или друга с D../ на 1,6 8V след 07.2001г. вече са с оправен проблем - 11мм нитове - така както са на 16V.
Въпрос 2. От друга страна 1,6, 16V преди 07.2001г. дали са с ЕRF кутии и дали те са ок преди 2001.
Тук ще кажа, че като цяло - поне в мобиле.бг, няма много 8V след 2001г. и явно те са заменени с 16V /съответно почти няма 16V преди 2001/. Но все пак има някои бройки и от нетипичния за тях период... Да кажем при Бора се среща 16V преди 2001г., та затова питам.
Въпрос 3. Да избягвам двигател AKL преди 07.2001г или въобще и тази модификация само на 1,6 8V ли е или и на 16V.
Въпрос 4. Green Cap се среща само при DUU скоростни кутии или и при други.. ERT??
Въпрос 5. На тази лепенка,

Въпрос 6. При двигателите 2.0 - 115 к.с. /които са най-често на Бора, но ги има и на Голф/.. там отново ли трябва да следя каква е скоростната кутия, коя година е произведена колата, какъв е двигателя като модификация и т.н. Тук някакви "дефекти" или чести проблеми??
Въпрос 7. Кой двигател ще върви най-добре с ГАЗОВА УРЕДБА. Как ще горят? Като цяло 2-ката много ли повече от 1,6 16V/8V гори??
2000 кубика е с метални колектори и може да е с обикновена газова. Но дали от по-скъпите все пак не би била по-добре (не че ми се дават пари).
Въпрос 8. 1,6 16V с метални колектори ли е и съответно може ли да се сложи евтината газова.. срещнах различни мнения за колекторите на този двигател.
Въпрос 9. С еднакви двигатели Бора харчи ли повече от ГолФ заради по-големите си размери и по-тежко купе. Съмнявам се.. мисля, че разликата е малка.. ?? И като цяло някакви +/- на единия/другия модел??
Въпрос 10. В т.нар. сервизна книжка каква информация точно има и до колко може да й се вярва. Да кажем километри, прегледи, смяна на масла и т.н. Ако е попълвана в чужбина не би ли трябвало да е достоверна???
Въпрос 11. Този "ДЕБЕЛОМЕР", за който говори често Haralampi къде мога да го намеря, за да се види удряна/боядисвана ли е?
Доста въпроси станаха, но пробвах поне да са по-конкретни.. Възможно е някои да са глупави или да се самоизключват

Благодаря предварително.