Покупка на първа кола (конкретна обява)

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
eeeshar
Автомобил:
Двигател:

Покупка на първа кола (конкретна обява)

Мнениеот eeeshar » Съб 16 авг 2014 14:51

Здравейте. Спрял съм се да купувам Golf 4 1.9 TDI 110/131 к.с. Натъкнах се на тази обява и ми изглежда прилична колата. На вас как ви се струва. И ако може да ми препоръчате добър сервиз в София за преглед като отивам да я гледам. Благодаря.

П.С. http://www.cars.bg/c809641

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: Покупка на първа кола (конкретна обява)

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 16 авг 2014 18:10

Не вярвай,че е обслужена.

Евентуалното наличие на сервизни документи и писанията в тях,хич не са гаранция че е обслужена.
Никой няма да си продаде обслужената кола на стойност 500+ евро обслужването на бг джамбазин.

Считай,че обслужване,каско,гуми,някой лек ремонт +регистрация и данък и отиваш на 7000

Това табло не е ли архаично за 09.2003?

Според мен търси регистрирана кола,най-добре форумна и поддържана,тоя дизел с тия реални 170 000км направо не го приближавай,поне аз не бих.

reroll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reroll » Съб 16 авг 2014 19:10

Vidol Nikolov написа:Според мен търси регистрирана кола,най-добре форумна и поддържана,тоя дизел с тия реални 170 000км направо не го приближавай,поне аз не бих.

А пък те щото останалите,които се продават за на реални 170 000 - купена чисто нова втора употреба от автовоза направо на реални 100к или от бабата в Италия директно.Освен това над 50% от оунърите в БГ си купуват нещо,което не могат да поддържат и започват с някакви правеняци и преправяния,които после и конструкторите на колата не могат да разберат как къде защо,камо ли да бъде оправено.После по форумите все теми за проблеми.

Колега виж колата как е наживо и в сервиз,все може ако излезне нещо различно да се коментира цената,нищо че уж е "без коментар".Гумите не е 100%,че са за кофата,ремонт не е сигурно дали ще излезне,но за останалото цитираният колега е почти точен:
около 700 - 750 лв масла,ремъци,ролки,филтри,антифриз,термостат,водна помпа
данък годишен 190лв София,до края на годината 1/2 понеже я взимаш сега
регистрация около 330лв -талони,номера,Еко такса,но като бонус имаш ГТП в тази цена
ГО + Каско около 850лв,като можеш да си на разсрочено плащане

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 16 авг 2014 19:51

На мен колата ми харесва. И изглежда запазена.
За сервиз - не вярвам тези да ти позволят да я караш, но ако го направят - Никси в Герман.
Ако не ги устройва - иди в оторизиран сервиз. Там за една идея повече пари ще кажат всичко, което е проблемно на колата.
Но по външен вид и салон изглежда доста добре :th_up

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”