Пoкупка на VW, моля за съвет.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пoкупка на VW, моля за съвет.
Здравейте колеги,
Последните 1-2 години не съм много активен във форум и не следя "развитието на автмобилите", понеже от 2 години карам служебна кола, но сега назрява момента за лична.
Под развитие имам предвид какво да се избягва като пукупка и какво има "големи кусури" и т.н.
Затова моля хората, който са в течение с нещата да дадът съвет.
Насочил съм се към пасат, защото искам голяма кола, но съм отворен и за други предложения.
Въпросът е дали да е дизелов двигател или безнзинов/гас?
Спрял съм се на 1,9 ТДИ след 2000 или 1,8Т, също така съм отворен за други предложения.
Орентировъчно бюджета е около 5000 лв, предвид факта че идва зима и т.н. ще има и други разходи.
Сърдечно благодаря за отговорите.
Поздрави.
Последните 1-2 години не съм много активен във форум и не следя "развитието на автмобилите", понеже от 2 години карам служебна кола, но сега назрява момента за лична.
Под развитие имам предвид какво да се избягва като пукупка и какво има "големи кусури" и т.н.
Затова моля хората, който са в течение с нещата да дадът съвет.
Насочил съм се към пасат, защото искам голяма кола, но съм отворен и за други предложения.
Въпросът е дали да е дизелов двигател или безнзинов/гас?
Спрял съм се на 1,9 ТДИ след 2000 или 1,8Т, също така съм отворен за други предложения.
Орентировъчно бюджета е около 5000 лв, предвид факта че идва зима и т.н. ще има и други разходи.
Сърдечно благодаря за отговорите.
Поздрави.
Последна промяна от iron4o10 на Сря 24 сеп 2014 12:59, променено общо 1 път.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: Пукупка на VW, моля за съвет.
В случай,че разход от 8,5-9градско нафта не те плаши,скачай на помпа дюза 131,ако ли не 1.8Т на газ .
Стари коли са,но с повече търсене може и да намериш дизел под 500 000 и бензин под 350.
Разбира се по табло ще са между 145 и 170 000км.
Стари коли са,но с повече търсене може и да намериш дизел под 500 000 и бензин под 350.
Разбира се по табло ще са между 145 и 170 000км.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Пoкупка на VW, моля за съвет.
От TDI-то нямам никакви виждания, но 1 приятел има 1.8T комби и е много доволен (99г). Карал съм го и е доста приятно, като в лодка
, но пък му липсва тягата според мен, уж е 150к.с., а пък лично аз не ги усетих. Инак до морето и обратно му излиза към 100лв, даже по негови думи по-малко.

- danielstoqnov
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 110 +
http://www.cars.bg/c850386 това пасатче не изглежда зле :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, пасата изглежда добре.
Ами аз 5 години карах голф 3-ка на гас а от 2 години карам все нафтови коли(служебни).
И мисля дизелова кола ще е по подходяща.
Какво може да кажете за "косурите" на 1,9 тди?
Ами аз 5 години карах голф 3-ка на гас а от 2 години карам все нафтови коли(служебни).
И мисля дизелова кола ще е по подходяща.
Какво може да кажете за "косурите" на 1,9 тди?
- danielstoqnov
Аз карам голф 4 1.9 тди АХФ мотор 110 коня ...изключително съм доволен от вървеж,разход и евтина поддръжка ...сега съм го ремапнал и е +-140 коня..разхода ми се вдигна от 6.5-7 градско на 7.5 със стъпка ако го карам нормално си пада както без чипа..няма да съжаляваш ако вземеш такъв голф читав :)
- danielstoqnov
Косурите.. калпав интериор скърцащи пластмаси лесно надраскващи,при дизелите много нисък картер..ЕГР-а е хубаво да се затапи от екологичната система зацапва яко...кутиите съединителите за това можеш да се притесняваш,двигателите са много здрави...има части които трябва да ги сменяш с оригинални,а с не не оригинални такива няма ефект например тампони на стаб. щанга,тампоните на макферсон,тампони на носачите аз например съм сложил плътни от ТТ...има си кусурите,но коя кола няма :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Евтина подръжка-колега прочетох колко струва смяната на съединител и така като гледам е повече от половината цена на кола...
А шанс-а на тези коли "тинейджъри" да се наложи смяна на съединител, смяна/профилактика на турбина, дюзи и още изненади е голям.
Затова може би ще се насоча към бензинов двигател(без турбина) на гас, това мисля е оптималният вариант или греша?
Иначе ми се кара дизелова кола, но всичките които карах бяха нови под 50к колометри на по 4-5 години, няма база за сравнение с един "дизелов тийнейджър" на 14-15 години било то и VW...
А шанс-а на тези коли "тинейджъри" да се наложи смяна на съединител, смяна/профилактика на турбина, дюзи и още изненади е голям.
Затова може би ще се насоча към бензинов двигател(без турбина) на гас, това мисля е оптималният вариант или греша?
Иначе ми се кара дизелова кола, но всичките които карах бяха нови под 50к колометри на по 4-5 години, няма база за сравнение с един "дизелов тийнейджър" на 14-15 години било то и VW...
danielstoqnov написа:Аз карам голф 4 1.9 тди АХФ мотор 110 коня ...изключително съм доволен от вървеж,разход и евтина поддръжка ...сега съм го ремапнал и е +-140 коня..разхода ми се вдигна от 6.5-7 градско на 7.5 със стъпка ако го карам нормално си пада както без чипа..няма да съжаляваш ако вземеш такъв голф читав :)
- danielstoqnov
Така е прав си..в крайна сметка вземи това което на теб ти се кара 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля за това примерно
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11402683541705838&slink=7niw35
Вие какво ще кажете?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11402683541705838&slink=7niw35
Вие какво ще кажете?
- RO$$KO
- Автомобил: VW MK6 GTI
- Двигател: TSI EA888 2009
Тази кола върви колкото голф 4 ТДИ 101 кс. ако си решил бензин 1,8 Т или 2,8 нищо друго не си заслужава
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, но като гледам и 2.8 като 2.3 са само 4x4.
А аз ако взимам автомобил 4x4, предпочитам да е джип(по висок) а не лека кола.
Така като гледам нещата отиват на 1.8Т газифициран.
Главно ме притеснява турбината, на тези години дали ще намеря добре работеща...
А аз ако взимам автомобил 4x4, предпочитам да е джип(по висок) а не лека кола.
Така като гледам нещата отиват на 1.8Т газифициран.
Главно ме притеснява турбината, на тези години дали ще намеря добре работеща...
- RO$$KO
- Автомобил: VW MK6 GTI
- Двигател: TSI EA888 2009
600 лв е рециклирането какво толкова се стряскате с тея турбини незнам това не е като преди 10 години да няма майстори и цените да са безумни
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре в такъв случай може ли да ме насочите към добър майстор, при който мога да заведа новата си кола на оглед преди да я купя а и след това.
Става въпрос за София.
Аз имам кабел и софтуер, мога да я прегледам и сам за грешки, но за останалото ще трябва професионалист.
Става въпрос за София.
Аз имам кабел и софтуер, мога да я прегледам и сам за грешки, но за останалото ще трябва професионалист.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”