Здравейте, бъдещи колеги.
Дойде време да се замисля за смяна на стария автомобил с нещо по-голямо като за семейство с дете. От доста време насам съм се загледал по WV Passat B6 седан. Като алтернативи гледах и Audi A4 и BMW 320d модели 2006-2008, но нещо не могат да ме спечелят. В тази връзка имам нужда от малко съвети.
Към момента съм се спрял на модела с двигател 2.0 FSI (150 к.с.) с идеята да сложа газов инжекцион (евентуално на BRC), но все повече се замислям за 2.0 TDI (140 к.с.) и чип тунинг. Как бихте ме посъветвали, кой двигател е по-надежден и по-икономичен. За дизелите съм чул, че трябва да се гледа помпата и дюзите да са на Bosch, а не на Siemens. Има ли други особености, за които трябва да знам?
Относно скоростната кутия съм класик и гледам да е ръчна по възможност. Но ако все пак харесам кола, която да е с автоматик съм чул, че трябва да е DSG или да бягам.
Към момента гледам предимно обяви от частни лица, но и от автокъщи. Зная, че масовата практика е да връщат километражите назад, но има ли начин да се проверят реалните километри на автомобила?
Ще съм благодарен и ако напишете какви са слабите места на модела, за да ме насочите какво още да гледам освен стандартните неща.
Благодаря предварително на всички, включили се в дискусията. Слагам и една бърза анкетка за двигателя и скоростите.

Съвети за избор на Passat B6
Re: Съвети за избор на Passat B6
преди 1 г. АГУ за FSI струваше 3 торби с пари, монтажа и настройка не можеше да го прави всеки, колата продължава да харчи 10-15% бензин, и цялостния му ефект беше много на кантар. Сега не знам как е, но провери със сигурност дали са те разбрали газаджийте, че питаш за FSI, защото това не е просто газов инжекцион за 1000 лева.
Аз винаги бих предпочел DSG скорости, просто няма такъв кеф. Типтроник при б6 май няма, а и да има трябва да ти е краен избор, не че са по-чупливи, но са тромави и вдигат много разхода.
Седан+дете+АГУ ... виж колко реално място ти остава в багажника :)
Аз винаги бих предпочел DSG скорости, просто няма такъв кеф. Типтроник при б6 май няма, а и да има трябва да ти е краен избор, не че са по-чупливи, но са тромави и вдигат много разхода.
Седан+дете+АГУ ... виж колко реално място ти остава в багажника :)
Благодаря за информацията. До колкото съм разпитвал АГУ-то струва около 2300 лв. на BRC и да, впръсква и бензин при работа. А относно багажника, пасат 6 е с един от най-големите багажници като за седан. На 320d изглежда смешен в сравнение с неговия. Не съм обаче сигурен колко ще е изгодно с газ понеже кракът ми е малко тежък, а за тези двигатели чета, че си искат своето... :)
Последна промяна от radotom на Нед 28 сеп 2014 23:50, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутона 'Цитат' има и бутон 'Нов отговор', Използвайте го
Причина: Освен бутона 'Цитат' има и бутон 'Нов отговор', Използвайте го
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Според мен ако искаш бензин по-добре търси 2.0тфси тоест 200к.с гори същото, а върви доста повече щом и крачето е тежко. 

Карах една такава и много ми хареса, ама много данъци, много нещо за тия 200 коня... :)
Правилно си се ориентирал, колега. За километрите ако е от частно лице с някаква серв. история, с vin-a отиваш в представителството на vw за твоя град и сверявате кога са правени обслужванията в официалния сервиз- ако съответстват с написаните в книжката шансът километражът да не е пипан е повече в твоя полза :)
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
Ще използвам темата на колегата за да се ориентирам и аз защото съм в търсене и аз на такъв модел.Не съм наясно с няколко неща:
1.Също съм раздвоен относно DSG или ръчка! Кои са по издръжливи - плюсове и минуси?
2.Гледам също и че някой модели са с голямата навигация, но не мога да разбера има ли някаква зависимост - след определена година ли е с нея или просто от това дали е highline и т н.?? Освен това май някъде видях че има и ТВ тунер ?
3. тук там виждам по обяви 2.0 170 коня, има ли такъв двигател или са с чип от 140 стават 170?
Благодаря
1.Също съм раздвоен относно DSG или ръчка! Кои са по издръжливи - плюсове и минуси?
2.Гледам също и че някой модели са с голямата навигация, но не мога да разбера има ли някаква зависимост - след определена година ли е с нея или просто от това дали е highline и т н.?? Освен това май някъде видях че има и ТВ тунер ?
3. тук там виждам по обяви 2.0 170 коня, има ли такъв двигател или са с чип от 140 стават 170?
Благодаря
1. Ръчката би трябвало да е по-издръжлива.
2. До колкото знам навигацията е опция и може да се сложи на нормалните модели или дори да я няма на Highline модел.
3. Да, има и фабрични 170 коня двигатели. Тук може да ги видиш всичките:
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Passat_(B6)
2. До колкото знам навигацията е опция и може да се сложи на нормалните модели или дори да я няма на Highline модел.
3. Да, има и фабрични 170 коня двигатели. Тук може да ги видиш всичките:
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Passat_(B6)
- Engine Code...Engine Type.............................................................................Power@rpm.................................Torque@rpm...............................Years
BMR...........I4 DOHC 16V turbo with piezoelectric PD injectors and DPF.................170 PS (125 kW; 168 hp) @ 4200.....350 N·m (258 lb·ft) @ 1800-2500....2005–2008
CBBB..........I4 DOHC 16V turbo with piezoelectric common rail injection and DPF....170 PS (125 kW; 168 hp) @ 4200.....350 N·m (258 lb·ft) @ 1750-2500....2008-2010
2. само опция е, за който е имал едни +6000 лева независимо от оборудването. То не е само навигация, а инфо дисплей, показва климатроник, парк сензори и др инфорамция. Има коли на които е слагана допълнително (извън завода), така че провери дали е вързана в цялата си функционалност, щото ако не е, ще трябва да подменяш някой друг модул, ако искаш да ти показва всичко.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”