Mazda 1.6 дизел (седан) 2005 г.
Mazda 1.6 дизел (седан) 2005 г.
Здравейте колеги, харесах си въпросният модел на мазда 1.6 дизел (седан) от 2004/5 година.. Изчетох доста,но някак се двоумя, някой ако има наблюдения върху самият автомобил или е собственик на такъв, би било полезно всяка една информация.. Като цяло няма нещо конкретно което да ме интересува, просто всичко ще ми е от полза... Благодаря Ви, предварително 

Re: Mazda 1.6 дизел (седан) 2005 г.
1.6 дизела по принцип е разработка на компанията Пежо-Ситроен.Изключително издържлив мотор.Всяка една френска баничарка от тези години е със такъв.Проблем понякога създава турбината.Колата задължително са кара със пълна синтетика 5w30.Проблем създава задръстения маслопровод за турбината поради наличието на цедка (след време дори и при редовна смяна на маслото тя се задръства и намалява дебита) в болта който се завива към маслената помпа.Много маистори дори не знаят че има такава.Маха се без проблем и всичко се нарежда.Приятна и комфортна кола.Като цени на окачване и обслужване е на много приемлива.Предлага се обикновено със доста стандартни екстри.Има и доста орязани коли обаче ..явно служебни...задни стъкла на манивела...без диск за музика...без мулти волан дори...
Благодаря за информацията
, наистина от изчетеното до сега от разни форуми, сайтове и т.н. и аз останах с такова впечатление от към проблемите на колата, като мисля, че нямат и защита от корозия...

Да....корозията си е кофти но само за коли от Германия и Австрия.Италианките са добре.Задният мост обикновено си е ръждав на цвят но не е опасно там.Задните вежди ...вратите вътрешната част отдолу където са изводите за изтичане на водата..праговете...това се гледа обикновено.След 2005-2006год уж са със подобрена защита.Но тук знаеш какви влизат....Като цяло обаче читавите екземпляри се купуват доста бързо.Определено има интерес към Мазда 6 и Мазда 3 2002-2006год.Доста добре се котират и модела 626 2000-2002год феислифта седан..За тези пари са чудесен избор.А и това за цените на частите са митове от преди 10год...
Благодаря, за изчерпателната информация, мисля, че ще се откажа от модела :) Просто минусите са доста, а и цифрата никак не е малка... Благодаря за помоща 

- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
DRAJEV написа:Благодаря, за изчерпателната информация, мисля, че ще се откажа от модела :) Просто минусите са доста, а и цифрата никак не е малка... Благодаря за помоща
Ако търсиш кола без минуси , само положителни мнения да четеш из форумите това означава , че ще си ходиш пеш дълги години . Какви толкова негативни мнения прочете , че се отказа ? Имам един приятел който като реши да сменя стара кола , точно си хареса някоя кола и като прочете в нета нещо и се отказва , така в продължение на повече от година .
Реално тази кола почти няма минуси.Но тази ръжда и носи лоша слава...Малко със лека ръка се отказа от наистина много стабилен автомобил.Но таи си знае какво предпочита и търси. 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Преди година и нещо един приятел от Сф си хареса една такава Мазда от автокъща във Варна, и ми се обади са отидем да я видим с един познат, който разбира от дизели. Колата беше на около 100000км, и май наистина бяха реални, защото нямаше просто за какво да се хванем. Интериор и експериор, всичко беше като ново, педали, волан, табло. Нямаше грам пушек като я запалиха. Но цената и беше 10000лв. Моя приятел дойде и я купи, и е много доволен, само консумативи и смени, няма никакви проблеми. Майстора, който му смени консумативите в Сф също потвърди, че и няма нищо. Та мисълта ми е, че има и доста качествени коли, но струват пари.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”