Покупка на пасат 6

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
filipkz
Автомобил:
Двигател:

Покупка на пасат 6

Мнениеот filipkz » Съб 29 ное 2014 19:52

здр-те колеги :)
Мисля да сменям колата и съм се насочил към пасат 6 . И днес даже ходих да гледам 1 http://www.cars.bg/c924051 та мисълта ми е собственика ми каза че е карал колата в стара загора в порше и са сменили всички дюзи ,но не са му дали документ за това . Та мисълта ми е мога ли да проверя това .. Сега като гледам е май е трябвало да зема номера на двигателя и да проверя историята на колата ? И някой съвет друг какво да гледам . предварително благодаря

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на пасат 6

Мнениеот fena_vd » Съб 29 ное 2014 20:34

Здрасти колега, от познати знам че при смяна на дюзите не дават документ и вземат старите. Предполагам си прочел за проблемите с маслена помпа, тракащите клапи на климатроника, ръчната спирачка. Иначе колата изглежда добре. Успех с покупката и безаварийни километри

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Съб 29 ное 2014 20:42

Официалния сервиз в Стара Загора е Autohit, а не порше.Когато се извършва някаква сервизна дейност винаги се издава документ.Преди няколко месеца сменяхме масло на автоматична скоростна кутия в този сервиз и беше издаден документ, а какво остава за дюзи.Може да се провери дали са сменяли наистина нещо по номера на рамата.

filipkz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот filipkz » Съб 29 ное 2014 20:47

Ами да ти кажа честно нищо не съм чел искам да зема някаква по нова и надеждна кола че сега съм с голф3 1.6ми от няма и 1 седмица съм в бг и не съм се интересувал много просто знам че на аудита шкоди и vw са все такива мотори та си мислех че са надеждни понеже са масови коли . И затова пиша тука и питам за мнения или да се насочвам към нещо различно

filipkz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот filipkz » Съб 29 ное 2014 20:48

Rosenirs написа:Официалния сервиз в Стара Загора е Autohit, а не порше.Когато се извършва някаква сервизна дейност винаги се издава документ.Преди няколко месеца сменяхме масло на автоматична скоростна кутия в този сервиз и беше издаден документ, а какво остава за дюзи.Може да се провери дали са сменяли наистина нещо по номера на рамата.

Благодаря

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Съб 29 ное 2014 21:01

Тези двигатели казват че имат проблем с главите.Погледни тази тема в нея е писано за това, а има и много теми за пасат 6 които могат да те насочат за предимства и недостатъци.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Съб 29 ное 2014 21:39

И в тази тема, ще го напиша, няма лошо коли има лоши собственици!
Сменил съм няколко модела на пасат, ако четем всичко, то ще си караме старите модели!
Всеки сам си решава!
Но по темата, ако са смени дюзите, ще имаш залепена лепенка над резервата гума, в дъното на багажника.
Двигателя явно е BKP.
Твърде възможно е да е на 195 000 км, обикновено ги продават на 120 000!, но си провери.
Успех

filipkz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот filipkz » Съб 29 ное 2014 22:16

Значи пробвах го добре върви няма или поне аз не чух никакви шумове и по черен път го карах малко препуши като за запалих студен ама мисля че е нормално за дизел . Та незнам какво да правя гледах и тая машина http://www.cars.bg/c932508 и така нз ще помисля и утре . А щях да попитам трябва ли да викна някой да го закачи на комп да го прегледа дава ли важна информация там . Още 1 път благодаря

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Нед 30 ное 2014 13:13

Да най добре го закачи и виж за грешки.
Ходовата част е най малкият проблем, тук имат проблеми В5.
Обърни повече внимание на двигател и скостна кутия.
Провери съединителя, ръчна спирачка,климатроник.
Ако имаш възможност го изкарай на магистрала, без проблем и шум трябва да върви с 140 км..., пасат е роден за там...
Успех

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”