Здравейте, наскоро се разделих с последният си автомобил и започвам сортирането измежду производителите за друг, отговарящ на моите нужди. Досега с моят скромен 7г. шофьорски стаж съм бил собственик на VW Golf mk3 1.9SD, Honda Civic 6th gen 1.4 iS 90hp и доскоро на VW Passat B5 1.9 TDI AFN.
Като цяло изискванията към следващият ми автомобил са да е задължително с бензинов двигател (просто нямам вяра на по-новите дизели, а и поддръжката им е по-скъпа), 4 врати, предпочитам да е комби или хечбек, двигателя да е подходящ за газификация, също така вътре в автомобила да се чувствам комфортно (1.90м съм висок). Колата ще се кара 50/50 градско/извънградско. Бюджета ми ще се простира в рамките на 6-7k, без да включвам евентуалния ГИ, също така да спомена, че мисля да купувам автомобила през амрт-април догодина.
Лично аз съм се спрял на няколко модела и вариации. Ще ги подредя според приоритетите си :
- Mazda 6 1.8 или 2.0 бензин, комби или хечбек
- Mazda 3 1.6 или 2.0 бензин, хечбек
- Honda Civic 7th gen 1.6vtec, фейслифта след 2004-та, хечбек, 4 врати
- Toyota Corolla тук единствено бих направил изключение за дизел 1.4 d4d, иначе 1.6 бензин
- Golf mk5 При голфа най-вероятно няма да ми стигнат парите, а и не ми се рискува с противоречивия 1.6 FSI
- Opel Astra H
Очаквам да се оформи полезна за мен дискусия. Отворен съм и към предложения за други марки и модели, стига да се вписват в бюджета и изискванията ми. Благодаря за вниманието !

Помогнете за избор измежду няколко модела и марки
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помогнете за избор измежду няколко модела и марки
Щом ще го купуваш, догодина защо бързаш да пускаш тема? Разбирам, ако го взимаш след 1-2 месеца ок , но ти ще го взимаш след 7-8 месеца. Дотогава можеш да си промениш мнението.
Иска да помечтае човекът - половин година. Само че при такъв разнообразен избор на мен ми се струва, че е по-трудно да се избере нещо. Лично аз от изброените бих хванал мазда 6, само че дизел. Не знам какви са тия страхове от "новите" дизели - представи си, че имаш да правиш Ремонт за 300-400лв - не са прекалено много, нали? Ами сега си представи, че освен 300-400лв имаш и още 800-900лв резерв (парите, които иначе би дал за ГИ). В крайна сметка можеш да си позволиш ремонт за 1200-1300лв. Не съм монтьор, но да каже някой запознат колко е голям шансът да имаш такъв проблем с дизела на мазда 6, че 1300лв да се окажат доста малко.
Голф или Астра. По евтини части имат от японските. Вземи си дизел помпа-дюза.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Королата, особено ако е хечбек.
Не че седана е лош, просто на външен вид хечбека ми харесва повече (специално за Корола става дума).
А може и комби.
Компактна кола, ще ти гори малко. А за здравината на Тойота мисля няма какво да коментираме.

Компактна кола, ще ти гори малко. А за здравината на Тойота мисля няма какво да коментираме.
Последна промяна от НарКол на Пон 08 сеп 2014 7:02, променено общо 1 път.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Точно с дизелова Мазда 6 така хубаво ще се нашие.
Ако пък е и от първите години на производство,ръждясва и по стъклата.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Дизеловите мазди леко правят коляновия вал на малки валчета
По нашите морги тоя мотор струва 2000 лева и го няма,понеже е първата част която се купува веднага.Има яко търсене.
Тойотата е колата

По нашите морги тоя мотор струва 2000 лева и го няма,понеже е първата част която се купува веднага.Има яко търсене.
Тойотата е колата

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Zdravko Zankov написа:Точно с дизелова Мазда 6 така хубаво ще се нашие.
Цялата първа генерация на Мазда 6 има проблем с ръждата, като добавим и бензиновите двигатели на Форд работата става много тънка и хлъзгава

Аз бих заложил на Сивик с 1.6vtec, проблема е че няма почти никакво предлагане на Хонди с този двигател в посочената от автора година на производство!
Нямат проблем с корозията, японски двигател, здрава ходова част, безпеоблемна ел.инсталация, няма информация за някакви сериозни и скъпоструващи дефектиращи елементи, хората които ги карат са доволни и оценката им за автомобила е в положителна насока.
Ако се насочиш към дизела, аз бих заложил на D4D
Off/
Колега автор, след 7-8 месеца, дали ще се сетиш да отвориш тази тема? Много се съмнявам. А колегите се трудят да ти изберат кола. Ти знаеш ли какво ще стане след 7-8 месеца с теб, с парите ти? Щото аз за себе си не знам. Сори за off-a, но хайде малко по-сериозно и по в сегашно време.
Колега автор, след 7-8 месеца, дали ще се сетиш да отвориш тази тема? Много се съмнявам. А колегите се трудят да ти изберат кола. Ти знаеш ли какво ще стане след 7-8 месеца с теб, с парите ти? Щото аз за себе си не знам. Сори за off-a, но хайде малко по-сериозно и по в сегашно време.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В крайна сметка си закупих Мазда 3 седан, 1.6 бензин, септември 2005г. от първи собственик. Може да заключвате темата. Благодаря за отговорите.
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
Pirogov написа:Вземи си дизел помпа-дюза.
И защо така реши?
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Честито, добър избор 

Zdravko Zankov написа:Точно с дизелова Мазда 6 така хубаво ще се нашие.
Шшшшттттт....чул не дочул мнение даваш.Ръждясва даже и волана.....

Другият пък ....правели коляновият вал на незнам си какво....да....10-15бр на 1000 може и да имат този проблем...

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Вълчан написа:Zdravko Zankov написа:
Сигурно.
Ако не виждах "новия внос" на какво прилича...
И още нещо,съдейки по повечето ти мнения си фен на Мазда,но си остани фен,без да натрапваш мнението си на целия форум,че колите им са страхотни и неразрушими.
С уважение!
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Не са нито страхотни, нито неразрушими, но са една много добра алтернатива на фона на останалите прехвалени кочини на пазара 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”