Здравейте колеги,
Гледам да закупя един VW Sharan синхро автомат 2.8 VR6 - 1997 година от Варна. Обявен е за 5000 лв.
Гледах го няколко пъти с хора разбиращи и засега заключението е:
1. Мотора е добре, няма грешки, държи тихи обороти, няма шумове от веригата, има газов инжекцион БРЦ с бутилка отдолу под купето.
2. Купето е в прилично за годините си състояние, няма ръжди никъде, удари не се забелязват.
3. Централното работи само за шофьорската врата и затваря прозорците ако са отворени - имало някакъв модул под седалката който сигурно е изгорял. Сигурно този ремонт няма да е евтин но може и да изчака във времето.
4. Автомата на ход няма придърпвания и превключва добре. Има проблем като включиш от Р на D понякога се замисля 2-3 секунди преди да поеме а понякога поема веднага. Говорих с Доц. Стефанов от МЕИ (местно величие за автоматиците) и само по телефона ми каза че имало едно буталце което заяждало - може би ремонт около 800 лв, но това е без той да диагностицира колата (може да му я заведа все пак).
5. Синхрото работи, виско муфата на сух асфалт и завиване не затяга, качена на подемник колата си върти всички гуми и напред и назад, висящия лагер не е зле.
Човека ми падна леко от цената (600 лв.).
Дилемата ми сега е дали да скачам в тъмното или да се озъртам още.
Принципно нещо като Шарана ми е идеално в смисъл че е 4 х 4, има истински 7 места и е автомат. Клирънса не е много, но пък и не е по малко от някои паркетници. Предполагам може да се вдигне леекинко с гуми и малко боди лифт.
Всякакви мнения и съвети са добре дошли.
Поздрави,

VW Sharan синхро автомат 2.8 VR6 - заслужава ли си?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Sharan синхро автомат 2.8 VR6 - заслужава ли си?
Закарай колата на човека с автоматиците, да я диагностицира. Ако се окаже, че трябва да се прави автомата (което не ме съмнява) направо не се занимавай с нея! Той ако ти заяви ремонт на автомата 1к лева, а тоя ти сваля 600 лева, ти си на загуби още при покупката. Да всяка кола си има проблеми, но да я купиш с проблем и да я правиш за мен не си струва. Разбирам да не знаеш за проблема да, ама не и така да я купиш.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Колега имаш съобщение
А относно доцента закарай му я да я види наистина много ги разбира 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
лично аз не бих дал такива пари -почти 2015г стана
навремето преди 8години имах такова животно и не останах очарован от вървене за сметка на горене
други проблеми не съм имал но бях втори собственик и колата я познавах много по от рано-подръжката с оригинални части не е от най евтината
успех
навремето преди 8години имах такова животно и не останах очарован от вървене за сметка на горене

други проблеми не съм имал но бях втори собственик и колата я познавах много по от рано-подръжката с оригинални части не е от най евтината
успех