Покупка на Audi A6 2.5tdi 150 к.с. ?
Покупка на Audi A6 2.5tdi 150 к.с. ?
Колеги предстой ми покупка на автомобил.Спрял съм се на Ауди А6 2.5тди 2000г. 6 скорости комби.
Всеки обаче ми казва да бягам далече от този двигател...а 1.9 е рядък при А6-тиците,а дори и да намера 1.9 са доста скъпи.
Та какво му е толкова лошото на 2.5?Толкова ли е огромна разликата в обслужването и разхода на гориво спрямо 1.9 или...?
Всеки обаче ми казва да бягам далече от този двигател...а 1.9 е рядък при А6-тиците,а дори и да намера 1.9 са доста скъпи.
Та какво му е толкова лошото на 2.5?Толкова ли е огромна разликата в обслужването и разхода на гориво спрямо 1.9 или...?
Последна промяна от Anavar на Пон 06 авг 2012 11:59, променено общо 1 път.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Audi A6 2.5tdi 150 к.с.
Душегуб му викат. Потърси с търсачката в ауди форума, че и тук и ще ти стане ясно що за демоничен мотор е 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Audi A6 2.5tdi 150 к.с.
Търси след 2000-та с код на мотора AYM 155кс, при него детските болести на тези мотори са поизчистени. Проблема, е че ги има само с предно.
Първите 2.5 V6 TDI с кодове AKN/AFB имат заводски дефект в разпределителните валове. Управляващия блок на нафтовата помпа също дава ядове. На моя кола ми се наложи да го сменям, после като се зачетох видях, че е често срещан проблем.
Не случайно са го кръстили "Душегуб" тоя мотор.
Ако парите не стигат за новия мотор винаги има вариант да вземеш нещо като това от гаража ми. Аз моята я взех много евтино и имаше доста работа по нея, но е кеф като направиш нещо да знаеш, че там повече няма да пипаш. Отделно окачването на A6 C4 е много по-просто и по-евтино за поддръжка от това на А6 C5.
Първите 2.5 V6 TDI с кодове AKN/AFB имат заводски дефект в разпределителните валове. Управляващия блок на нафтовата помпа също дава ядове. На моя кола ми се наложи да го сменям, после като се зачетох видях, че е често срещан проблем.
Не случайно са го кръстили "Душегуб" тоя мотор.
Ако парите не стигат за новия мотор винаги има вариант да вземеш нещо като това от гаража ми. Аз моята я взех много евтино и имаше доста работа по нея, но е кеф като направиш нещо да знаеш, че там повече няма да пипаш. Отделно окачването на A6 C4 е много по-просто и по-евтино за поддръжка от това на А6 C5.
Re: Покупка на Audi A6 2.5tdi 150 к.с. ?
Аха...валове и ГНП.
Среден разход на гориво при нормално каране?
И да търся кола 2000-2001г. предно,но навсякъде си пишат коне каквито им е кеф а никой не пише кода на мотора/по-голяма част от продавачите не го знаят даже/.
И да търся кола 2000-2001г. предно,но навсякъде си пишат коне каквито им е кеф а никой не пише кода на мотора/по-голяма част от продавачите не го знаят даже/.
Последна промяна от Anavar на Пон 06 авг 2012 12:06, променено общо 1 път.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Anavar написа:Аха...валове и ГНП.
8-11л градско, зависи от сезона и маршрута. 6-7л извънградско.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Карам А6 Ц5 1.9 ТДИ . Спрях се определено на този агрегат ,въпреки ,че не е разпространен, като двигател при А6 . Не е лъжа , че минаха 2 седмици в търсене и доста км. Не ти препоръчвам 2.5 V6 - проблемен и със скъпи консумативи мотор ( четири вала и ел.блок на помпата ), май и точно на тези мотори си е е...о и родата смяната на термостат примерно
( много затруднен достъп ) Ако държиш на 2.5 ТДИ - спри се на Ц4 модела със стоманените носачи ( предно поколение) - в пъти по-добра и безпроблемна кола .Мотора му, няма нищо общо с на V6 при Ц5. П.п. Тъкмо ей сега прочетох ,че Ради е изказал подобно мнение за А6 Ц4

radi_nrj написа:..
Държа на Ц5 комби с предно.Може и да е бензин.
2.4 V6 добър мотор ли е?
2.4 V6 добър мотор ли е?
- radi_nrj
Anavar написа:Аха...валове и ГНП.
AYM го има само на фейслифтовата, там имат разлика в бронята и лесно ще го познаеш. Отделно само с ръчна скоростна кутия го има та и това може да зададеш като параметър. По-често срещан е на Skoda Superb, което на практика е същата кола.
А имаш ли нещо против Passat B5.5 или Superb с 1.9TDI 131кс (има го и при A6 C5 ам никой не го е виждал на живо

Сега като загледах цените май ако ще се взима 131кс PD най-добрия вариант е Passat Б5.5 На Шкодата и аудото цените са малоумни

Последна промяна от radi_nrj на Пон 06 авг 2012 13:15, променено общо 1 път.
Нямам нищо против към който и да е автомобил,но искам да си взема А6 Ц5.
Както казах може и бензин с изключение на 1.8Т.
Нямам наблюдения в-у бензиновите мотори на тази кола,ако някой е запознат по-от близо с 2.4 нека сподели впечатленията си.
Както казах може и бензин с изключение на 1.8Т.
Нямам наблюдения в-у бензиновите мотори на тази кола,ако някой е запознат по-от близо с 2.4 нека сподели впечатленията си.
- radi_nrj
Аз Superb и Passat ги предложих защото са на една и съща база с A6 C5 и почти нямат разлика. Купе, окачване, двигатели 1:1.
Екстериор,интериор,не съвсем
+ това шкодите са от 7000 лв. нагоре.

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се,че ползвам темата на колегата,но само да попитам: този 2,5 V6 TDI който се монтира на първите А4 същия Душегуб ли е за който пита колегата в А6?
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Да същия душеяд е 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Matematiks написа:Да същия душеяд е
тенкю

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”