Комбинация Passat B5/5.5+4motion+automatic?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
theilko
Автомобил: Audi A6 C4 2.0 16V+LPG
Двигател: ACE

Комбинация Passat B5/5.5+4motion+automatic?

Мнениеот theilko » Чет 25 апр 2013 16:38

Здравейте колеги,
днес се регистрирах във VW-форума, защото ми се иска скоро и аз да се снабдя с един екземпляр от марката. Настоящият ми автомобил е AUDI A6(C4) лимузина, а вече искам нещо семейно и по- ново. В началото се бях ориентирал към Ауди C5 или B5 Avant, но от изчетеното по форумите останах с впечатление, че поддръжката на Passat B5(B5.5) комби ще е по- евтина, като цяло. Насочил съм се към дизелов двигател въпреки, че до сега съм бил на бензин/газ. Въпросът ми е дали изобщо съществува комбинацията от заглавието (Passat B5/5.5+1.9tdi+4motion+автоматична скоростна кутия). Питам, защото нито в mobile.de, нито в autoscout24, нито в БГ-сайт не успях да намеря такава комбинация. Попаднах на стара тема, в която колега питаше подобен въпрос, но така и нямаше конкретен отговор. Та... ако някой е наясно ще съм благодарен да сподели. Другият ми въпрос е, ако такава комбинация не съществува, кой от бензиновите двигатели е най- безпроблемен за газифициране. Питам, защото ако не е 1.9TDI, предпочитам бензин+газ (от изчетеното до сега за проблеми с 2.5TDI). Другото, което ме интересува е дали окачването на B5 е идентично с това на B5.5.
Благодаря предварително!

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Re: Комбинация Passat B5/5.5+1.9tdi+4motion+automatic?

Мнениеот dqvola_91 » Чет 25 апр 2013 16:59

Добре дошъл и във vwclub, не искам да те разочаровам, но такова животно мисля,че няма 101%. Има 1,9 4motion с ръчни скорости, и 1,9 тди автомат.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 25 апр 2013 18:01

окачването е идентично , за бензиновите двигатели незнам , 1,9 131 коня тди върви доволно и е доста икономично като цяло .

Потребителски аватар
theilko

Мнениеот theilko » Чет 25 апр 2013 18:35

Благодаря много за бързите отговори! Не съм карал автоматик, но всеки казва "Който веднъж кара, няма да слезе", та ми се искаше да опитам. Ще продължа да търся та да видим коя комбинация ще е най- добре. Благодаря пак и ако реша да вземам нещо или да питам пак ще пиша.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 25 апр 2013 20:43

е точно на този пасат (а и не само) автомата не е безпроблемен. прочети повече, преди да решиш!

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Чет 25 апр 2013 21:42

Всеизвестно е че скоростните кутий на VAG не са им силна страна още по-малко автоматичните.
Ако говорехме за Мерцедес гласувам с 2 ръце за автомат но VW .... :thumb_down

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 26 апр 2013 5:29

Хора, защо си мислите, че Фолксваген е производител на автоматици? Автоматичните кутии се произвеждат от няколко големи фирми като ЗФ, Айсин и др., какъвто модел се слага на ФВ и Ауди, се слага сигурно и на още 20 коли от други марки. Та в тази връзка е несериозно изказването "Всеизвестно е че скоростните кутиЙ на VAG не са им силна страна още по-малко автоматичните."
Извинявам се ако кутиЙ е някой римски пълководец, а не множествено число на кутия! :mhihi

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пет 26 апр 2013 7:24

w_smith написа:.......

Независимо от това "римските пълководци" на VW не ги бива.

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Мнениеот Eunos » Пет 26 апр 2013 7:49

Що да не ги бива? - Мултитроника си е върха :mhihi
Иначе аз автоматик от тези години на 1.9тди не бих взел. Спъва колата жестоко, а пък ако е и с 4моушън още повече. Кола с автоматична скоростна кутия от 90-те или началото на новото хилядолетие - около 200к.с. или нагоре, иначе не става.

Потребителски аватар
theilko

Мнениеот theilko » Пет 26 апр 2013 8:16

И аз бях на това мнение за автоматиците, особено след изчетеното във Ауди-форума за кутиите ZF(докато още бях на вълна Ауди) и имаше и негативни мнения, но пък някои казват, че недобрите кутии на ZF просто не били добре поддържани и ако и направиш пълна профилактика след закупуването на автомобила, нямало да има проблеми. Всъщност това се говори и за лейката 2,5TDI, но явно и двете неща са се доказали, като ненадеждни. Искаше ми се да опитам автомата, но ако трябва да избирам между 4x4 и автомат (сигурност за семейството или комфорт за мен), естествено, че ще избера първото(поне за мен е естествено). Иначе оглеждах и разни Outback-ове, но от изчетеното оставам с впечатление, че при тях пък комфорта куца. Като цяло си изградих мнение от форумите, че при ауди надеждността не е на ниво, при субару- комфорта и най- добрата комбинация комфорт/надеждност/качество и не на последно място поддръжка остава VW. Все пак ако някой има безпроблемна кола (дори бенз+газ) с комбинация автоматик+4x4, ще съм му благодарен да сподели.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 26 апр 2013 9:34

Volkswagen Passat 3BG (B5.5) 2.8 V6 4Motion, 193 ps, 5 speed sequential automatic

Става идеално за газифициране, колегата Чудомир има такъв, може да ти говори и пише много за него. Има го и във вариант седан и с ръчна скоростна кутия, но теб те интересува автоматик комби.

Ето един такъв, много лачен, естествено има и по-евтини, има и по-скъпи на пазара.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 26 апр 2013 9:44

theilko написа:... Иначе оглеждах и разни Outback-ове, но от изчетеното оставам с впечатление, че при тях пък комфорта куца. Като цяло си изградих мнение от форумите, че при ауди надеждността не е на ниво, при субару- комфорта и най- добрата комбинация комфорт/надеждност/качество и не на последно място поддръжка остава VW. ...

:horror Добре, че си добавил последните няколко думи ...

Потребителски аватар
theilko

Мнениеот theilko » Пет 26 апр 2013 9:56

Благодаря, колега, за отговора. Тази обява си я спомням. Беше ме грабнал правописа от описанието :-) Не знаех, че е ОК с газифицирането този мотор, а и има малко неприятен данък, за това не съм му обърнал особено внимание. Колкото до автоматиците- един приятел имаше едно време от старите астрички '95 автоматик (не знам от къде я беше намерил) и никога не е имал проблем с него. После си беше взел Touran от магазина с TSI двигателя (компресор+турбина) и като мина гаранцията се смля да се разваля- турбина, компресор, някаква помпа, скоростна кутия. След като мина известно време всички започнаха да говорят за "качеството" на тези двигатели, но беше късно. Скоростната не знам каква марка беше, но по негови думи принципът и бил все едно вътре има две ръчни ск. кутии (тя беше автомат). Същият този приятел ми казва, че и самолет да му давали евтино, нямало да го вземе ако не е автомат. От там си направих извода, че явно наистина е огромно удобство. Та мисълта ми е, че явно има някои стари автомати, които са по- безпроблемни от новите и може би е въпрос и на късмет до някъде. Малко се отклоних от темата. Благодаря ви за отзивите.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 26 апр 2013 11:43

Хубаво е да се знае че такъв Пасат няма преди да се мисли дали са здрави скоростите

Потребителски аватар
theilko

Мнениеот theilko » Пет 26 апр 2013 12:30

Да, разбрах вече, че не съществува тази комбинация. Идеята ми беше за скоростните кутии на Passat B5/B5.5, като цяло, които се плюят, че може би пак е въпрос на късмет.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”