Ауди А3
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Ауди А3
Колеги,предстои покупка на кола за щерката. За сега тя се интересува от по-екзотични автомобили,но аз клоня към ауди а3 около2004г. По точно ме интересува мотора 101/ 102 к.с.- 1,6i. ,тъй като тя е сравнително нов шофьор и не и трябва мощна кола. Мотора не е FSI.Интересува ме и ск.кутия. За дизел не мисля,поради ред причини( не заради еко нормите).
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Ауди А3
Баш на тебе ли!
Евтин за обслужване двигател.
За евентуален харч на масло си наясно.

Евтин за обслужване двигател.
За евентуален харч на масло си наясно.
-
- Автомобил: Passat B8-5
- Двигател: 150 TDI 7DSG
Навсякъде се пише че мотора харчи масло и явно е истина щом хората се оплакват.Аз пък да споделя че закупихме Бора 1.6(101к.с SR) през далечната 2006г.от Горубляне.Уникален автомобил.Навъртяни са му около 120 хил.км.до сега без никакви грижи.Никога не е доливано масло.Същото се сменя всяка година между 10 и 15хил.км.Върви прилично.Не мога да повярвам че съм бил такъв късметлия с кола от Горубляне.Звучи като шега.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Тая Бора 2006 година е била най-много на 8 години,и малък пробег.
Та това обяснява нещата,донякъде.
Та това обяснява нещата,донякъде.
-
- Автомобил: Passat B8-5
- Двигател: 150 TDI 7DSG
Бората беше произв.2001г. на 98 хил км.(италианка), но не мисля че е била на по-малко от 150хил.(реални)Та до 260-270 хил.не е пипвала масло.
- Водния дух1
Абе,кво да ви кажа-дъщерята е хвърлила око на пежо 307 сс ,ама аз не съм фен на кабриото,щото после всичко ще се убие на моята глава...Единствената друга кола,по която се заглежда е ауди а3.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
в хардуер.бг има 1 тема точно за 307 -хвърли 1 поглед.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
1.6 лични наблюдения минус около 200-300гр масло на 1000, много вероятно е в последствие да има проблем с кутията.
Плюсове тамън за първа кола и разход на газ средно 8 в октавиа комби.
Имам позната с 307 бензинка с газ четвърта година го кара пътува по 100км всеки ден сериозни проблеми не е имало.
П. П. Беше 2007 нейното.
Плюсове тамън за първа кола и разход на газ средно 8 в октавиа комби.
Имам позната с 307 бензинка с газ четвърта година го кара пътува по 100км всеки ден сериозни проблеми не е имало.
П. П. Беше 2007 нейното.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Ако темата е за ауди а3 8р (тоест втора генерация) то стъпва на съвсем небезизвестната платформа PQ35.
Здраво и евтино окачване с обикновени носачи и независимо задно,което уж трябва да спомага за по-добрата возия и устойчивост.
Единствения минус, за който мога да се сетя е, че задните колела много често имат склонност да се разкрачват подобно на кола с торсион отзад(примерно пежо206).
На същата платформа разчитат и още една карамара ваговици:голф 5/6,октавиа,леон/алтеа/толедо плюс тигуан/йети/q3,което само по себе си доказчва че това е една успешна "вагова" платформа.
Относно агрегата нещото което веднага прави впечатление е, че за едно конче влизаш в големия данък.Иначе според моето скромно мнение двигатела спада по-скоро към по-малко проблемните така да го кажем.Би трябвало да може да се газифицира лесно и да не създава особени главоболия, каквито може да ти предложи дизела.(дюзи,маховик,геометрия,турбо)
Идеална колица за градско,въпреки че според мен идва малко скъпа за първа кола на жена.
Здраво и евтино окачване с обикновени носачи и независимо задно,което уж трябва да спомага за по-добрата возия и устойчивост.
Единствения минус, за който мога да се сетя е, че задните колела много често имат склонност да се разкрачват подобно на кола с торсион отзад(примерно пежо206).
На същата платформа разчитат и още една карамара ваговици:голф 5/6,октавиа,леон/алтеа/толедо плюс тигуан/йети/q3,което само по себе си доказчва че това е една успешна "вагова" платформа.
Относно агрегата нещото което веднага прави впечатление е, че за едно конче влизаш в големия данък.Иначе според моето скромно мнение двигатела спада по-скоро към по-малко проблемните така да го кажем.Би трябвало да може да се газифицира лесно и да не създава особени главоболия, каквито може да ти предложи дизела.(дюзи,маховик,геометрия,турбо)
Идеална колица за градско,въпреки че според мен идва малко скъпа за първа кола на жена.
- Водния дух1
Не,не и е първа кола. Сега кара ланчия Y ,НО италиянчето си отива-гори масло-много,чак цапа свещи .Губи антифриз,вие скор.кутия. Пълна тоталка. Не ми се правят всичките тези ремонти....Но,не се отказва от 307сс и това е. Казва,че вече работи и ще си бере гайлето...Поживьом-увидим...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Това пежо както казва един приятел, като влезеш вътре и запалиш, всичко скача на бой. Понеже съм се нагледал последните 3 години на френски курници, не мога да кажа нищо добро за нито един двигател.
Ще има и как да бъда оборен сигурно, но за мен си остават боклуци
Ще има и как да бъда оборен сигурно, но за мен си остават боклуци
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Колега, кой ще плаща колата - ти, или тя? Ако си ти, вземай каквото ти намериш за добре. Като можеш да приложиш малък психологически трик - уж я вземаш за тебе или за жената и пр., но я даваш на щерката да я пробва и... тя сама ще я пожелае. Един комшия така си поръча от Италия да му докарат кола (от зет си), без да има претенции каква, изискването беше да е икономична и не много придирчива. Е, докараха му Фиат Браво 2 с 1.9 дизел мултиджет... и сега човека не може да се дореди до нея - ту щерка му, ту внука му... кой от където я докопа я кара. Даже сега, дъщеря му го моли да я остави за нея, а той да си поръча друга... щели да му възстановят парите... Та те така!
-
- Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
- Двигател: 1600 126 hp 2010 year
И аз съветвам колегата да се загледа и да почете малко повече за Fiat Bravo 2. Понеже явно се търси Бензин , двигателите на Fiat от тези години в сравнение с ВАГ , са много по добре като здравина ,надежност , възможности за газифициране и т.н. Това не са ония гадните Туин Спаркове от Алфа 147. Двигателя , който бих препоръчал е 1.4 (90 к.с.). Сравнимо слаб като динамика с 1.6(102 к.с.) на ВАГ, но малко по- икономичен , по- нисък данък , няма оплаквания ,че харчи масло ( супер тегаво е една млада да и се изгради навик ,че трябва често да отваря капака , да ръчка щеката с маникюра и да си цапа пръстите), здрав, прост, надежден двигател. Окачването на тези Фиати се води ок , като здравина и със сигурност е много евтино... Под здравина нямам предвид ,чак като на Toyota , но е ок. Другия аргумент , жените харесват коли по външен вид и до някъде по екстри-те. Определено по тази колица доста дами се заглеждат. Екстрите , които има и няма да ги срещне в Ауди- то са , сити режим на шофиране , вграден в таблото вход за флашка , хладиълна жабка за бутилка , удобен мултиволан с копчалъци(това го има и в Ауда а3 , но е рядкост и се отразява на цената) и други екстри. Колата се обслужва евтино , даже и да е в Ауто Италия цените там нямат общо с представителството на Ауди.Фиатчето е по-евтино за закупуване, въпреки,че е на по- малко години. Като минус на Фиата в сравнение с Ауди-то е ,че на мен лично Аудито ми дава повече премиум усещане , чувствам я по – солидна кола , въпреки ,че е по- стара.
- Водния дух1
Благодаря,на всички,но... Колата ще е пежо 307сс и това е. Щерката не слуша какво и се приказва ...Парите са от мама и тате,от нейните си и така. Започва се обикалянето из страната сега...
-
- Автомобил: Passat B2 _ Passat B5 _ Octavia 2
- Двигател: JN _ ACK _ BMM
Добре си е избрала. Колата е доста женска, няма слаби места като техника, ако вземете нещо на малко километри ще се отвози. Тъй като е кабрио, сигурно не са правени околосветски пътешествия с нея. 2.0 хди е доста здрав мотор, но и бензиновите стават. За същата цена, ще вземете по-нова кола и няма да се притеснява да не я откраднат.
Мисли позитивно
Мисли позитивно

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”