Нова кола
Нова кола
Колеги, не знам дали е правилната тема, но реших да пиша тук. Искам да сменя стария голф мк3 с нова кола, но не мога да се спра на нещо конкретно. Колата ще е volkswagen, няма спор, но не мога да се спра на модел. Колебая се между Бора, Голф мк5, Корадо и Голф мк4 (въпреки, че мк4 не ми харесва особенно, но е доста по-евтин от останалите. Помагайте! 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Нова кола
Прочетох първо "Нова" кола,а то било само като покупка!
Изборът може да бъде само твой! На един му харесва едно,на друг друго...То и за това има толкова много модели!
Успех с откриването на твоята "нова" кола! 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Колебая се между Бора, Голф мк5, Корадо и Голф мк4
Ти сам се колебаеш между 4 различни автомобила,във форума има регистрирани над 100 000 потребителя.
Всеки един да напише по два реда....
И ще направим нов рекорд по брой страници в раздела.

Ти сам се колебаеш между 4 различни автомобила,във форума има регистрирани над 100 000 потребителя.
Всеки един да напише по два реда....
И ще направим нов рекорд по брой страници в раздела.

- KKamenov
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI
Аз карам Mk5 1.6FSI и много меко вози а в същия момент го има и спортния дух... така, че както колегата ти каза избора е твой... мой съвет е да си вземеш TDI....
-
- Автомобил: MB w202 VW Passat b5
- Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi
Колега мен,ако питаш си вземи запазена 4-ка с 1.8Т
-
- Автомобил:
- Двигател:
То определено ще сменяш стария голф мк3 отново със стар автомобил. От това , което си изброил като колебание според мен единствения модел върху, който можеш да се замислиш остава голф мк5. Защото иначе от 3-ка на 4-ка не виждам голям смисъл , то не си заслужава хамалогия по покупко-продажби , талони ,кат , прехвърляне , регистрации ако е необходимо...В крайна сметка при такова стечение на обстоятелствата най-вероятно твоя голф просто ти е омръзнал. Но ако наистина сменяш колата поне я смени с нещо наистина по-ново и различно , което да му се радваш по-дълго, за да не се налага и него да го сменяш след има няма 3,4 години.Аз бих се замислил върху пасат б5
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Мк4 е коренно нов автомобил спрямо мк3. Същото важи и за мк5. Така че смисъл има, но иначе темата е рядко безсмислена 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Още едно нещо , което според мен не е без значение - преглеждах темата за откраднати автомобили , едно от супер гадните неща , които обаче се случват не много рядко за съжаление. От това , което е писано в тази тема аз си направих собствен извод като разгледах доста страници там ,оказва се за 2012 - 2014 от Фолксваген най-много се крадат мк4 , мк5 , пасат б5 - така, че помисли добре и затова и мерките за сигурност.
KKamenov: Определено ще е TDI. Бензина е твърде скъп за мен. golf_td: Баща ми си взе пасат Б5 1999, но за мен е прекалено голяма кола, предпочитам хечбеци. Определено това с кражбите ме притеснява много, но трябва да се рискува. Ввсе си мисля, че най-добрият вариант ще е голф мк5 2.0 TDI. Въпреки, че корадото ми е слабост от много, много дълго време. 2.9 VR6 190 HP...
, но ще е в някои друг живот. Благодаря на всички за мненията, разбирам, че темата може би не е от най-интересните, но имах нужда от съвет. 

- hooligan_sk
- Модератор
Кражби та кражби... ъмммм пълно Каско? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пълното каско да не би да е без пари - не съм сигурен точно за мк 5 как стоят нещата по каското , но определено подобна застраховка коства не малко пари , може би това си е още един сериозен харч - тези колеги , които плащат такива застраховки могат да кажат колко кожи им свалят от гърба на година, а да не говорим че имаше и не малко случаи на откраднати застраховани автомобили... Нека да е наясно автора и да си знае рисковете и евентуално харчовете ако прави застраховка. Това не го пиша, за да отказвам колегата от покупка , а просто като едно на ум 

- hooligan_sk
- Модератор
Всяка кола от сорта на Мк5 се кара задължително с пълно Каско. Всеки има право да е тъп и да кара кола за 8-12 000лв без да прави каско, но тогава и проблема си е негов. Иначе в зависимост от възрастта на автомобила, годишната вноска е 4-8% от главницата. 

- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Колега, позволявам си и аз да се включа в темата. Освен парите за бъдещата ти покупка на "нова" кола направи си добра сметка какви са главните ти критерии. Ако аз бях на твое място бих съобразил следните неща:
- тип на купето - хечбек, седан или комби. Важен ли е обема на багажника за теб? Какъв тип купе харесваш. Из лично съм фен на седаните.
- гориво/икономия/ускорение. Карал съм и бензин, бензин с газ и дизел. Смятам, че за мен най-добрата комбинация от гориво/икономия/ускорение е TDI.
- обслужване и ремонти. Тук във форума има много писано по този въпрос за всички посочени от теб модификации.
- "Колкото купувачи, толкова различни критерии за покупка". Един мой познат беше ги свел до 2 - Да е фолксваген и да е зелен.
Успех с покупката!
- тип на купето - хечбек, седан или комби. Важен ли е обема на багажника за теб? Какъв тип купе харесваш. Из лично съм фен на седаните.
- гориво/икономия/ускорение. Карал съм и бензин, бензин с газ и дизел. Смятам, че за мен най-добрата комбинация от гориво/икономия/ускорение е TDI.
- обслужване и ремонти. Тук във форума има много писано по този въпрос за всички посочени от теб модификации.
- "Колкото купувачи, толкова различни критерии за покупка". Един мой познат беше ги свел до 2 - Да е фолксваген и да е зелен.

Успех с покупката!
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Колега, под "нова кола" разбирам МК7. Другото е "кола на старо", ако трябва да сме точни. А там зависи от конкретния автомобил на който ще попаднеш. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”