Дилема между няколко модела автомобили
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дилема между няколко модела автомобили
Колеги в случая няма да си купувам автомобил, но все пак искам малко мнения, най-добре базирани на някакви конкретни и обективни наблюдения върху няколко автомобила и техните различни видове двигатели. Купих си преди няколко години ауди 80 б4, 2000 кубика , 90 коня, АБТ. 1992 година. Доволен съм като цяло - нямат корозия (много важно за човек без гараж , който иска дълго време да има автомобил), голяма ,комфортна кола, качествена (все пак е от ВАГ Групата и от по-добрите времена) , като цяло поддръжката и не вече много скъпа , единствено разхода е малко по-висок , но все пак поносим предвид километрите, които изминавам( няма и газово). Няма горене на масло и т.н., купих я много евтино за 2000 лв , с някои ремонти и консумативи да ми е стъпнала на 3. Но след време се замислих , че щом този разход е поносим за мен - защо всъщност не избрах Мерцедес 124 или 190. По-стари са като концепция (започват още от началото на 80-те да ги произвеждат) , но има и модели до средата на 90-те.Въпроса и дилемата тук е дали можех с тези пари да си купя 124-ка и поддръжката дали би била като на аудито , както и документи - данък, застраховки, разходи по гориво и т.н. В крайна сметка тогава избрах Ауди и го взех от познат човек, но дали Мерцедеса не беше по-доброто решение? В момента имам ли шанс да поправя това като продам аудито и го заменя с дизелова 124-ка примерно ? Има ли шанс в днешно време да се намерят читави. Общо взето чувам , че при тези модели Мерцедес всичко е перфектно , нищо не сменят , само карат и нямат никакви проблеми , освен с разхода ,но той според мен няма да е по-голям от на Аудито. Знам , че не са пъргави коли, но аз и не търся това, просто като че ли салона им е по-спретнат от на ауди б4 , по-широк, по-просторен... а и половината от шофьорския курс го карах на мерцедес 190 и някакси още имам приятни спомени от този автомобил. Заслужава ли си такъв бартер ауди б4 за мерцедес 124 или 190 от същите години или ще си създам главоболия ?
Re: Дилема между няколко модела автомобили
190-ката е по-тясна от аудито, и ако това ти представлява проблем остава 124-ка. Читава 124-ка, която да не е поне на 1млн.км. и която да няма ръжда или 10кг кит по нея и за тия пари няма как да се намери. Не казвам, че няма, а по-скоро е химера.
124-ката не е чак толкова евтина за поддържка, имам приятел с такава и от време на време говорим кое колко пари е и т.н. и ми се струва, че си е скъпичка. Само, че неговата е бензин, на метан, на около 600хил.на километраж - дали са реални кой знае.
124-ката не е чак толкова евтина за поддържка, имам приятел с такава и от време на време говорим кое колко пари е и т.н. и ми се струва, че си е скъпичка. Само, че неговата е бензин, на метан, на около 600хил.на километраж - дали са реални кой знае.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
На пръсти се броят останалите читави 124-ки. И или им търсят 7-8х или не искат да чуят за продажба
Говоря за коли поддържани почти в заводски вид.

-
- Автомобил: Nissan Navara
- Двигател: yd25ddti
Намери си занимание стига мисли щуротии.Преди 3 месеца знам че се продаваше много читава 124 2.5 чист дизел, кожен салон (стария автомобил на един бизнесмен) защото не я кара, взел си е нови автомобили. Искаше и цифра около 3000 лева. Така че намират се и запазени 124. А по принцип така зададен въпроса е глупав, в дългосрочен план дали ще те вози 20 годишно ауди или 20 годишен мерцедес и двете със слаби двг си е все тая, няма разлика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз винаги съм изпитвал симпатия към тези три немски автомобила - Фолксваген, Ауди и Мерцедес (за моделите до 90-те години).Дори съм фен на още по-стари Мерцедеси , но това вече е са екзотики за хоби със стабилни финанси, гараж и т.н. Не ми остана голям избор , тъй като преди 10-тина и повече години коли като Ауди 80 б4 , Мерцедес 124 , 190 бяха доста скъпи автомобили за мен - около 8000 - 10 000 лв, да не говорим за поддръжката.. Затова и се насочих към голф 2 , но нямах представа , че ще излезе толкова здрав автомобил.Сега го уважавам доста, за кола от своя клас е почти най-доброто.Но минаха години и колите поевтиняха и някогашните мечти вече изглеждаха реално осъществими. Тогава вече едва към 2011 година си взех въпросното Ауди и съм доволен - затова не ми се рискува с Мерцедес, исках да чуя мнения относно проблеми с двигател , ходова част , корозия, разходи. То всеки умен човек първо това трябва да гледа , екстрите са последното нещо, което ме вълнува. Но все пак тъй като става чисто и просто, за да си угодя без да имам някаква нужда от тази кола (признавам си
) - та затова се чудя дали си заслужава да махаш "питомно" и да гониш "дивото" ...Аз съм човек , който не е от типа хора - карам 2,3 години, махам, купувам пак карам 2,3 години , махам , само и само да сменям и да пробвам и да казвам колко коли и модели съм карал, защото това е възможно най-голямото набутване.Мисълта ми е че този род коли ги карат улегнали хора в повечето случаи , всички знаем как се карат БМВ , така че и това има значение също , това че са милионници обаче не ми харесва , а и поддръжката ако си е все така скъпа.. май няма смисъл, а и въпреки че е Мерцедес - май от към защита против корозия Ауди са далеч по напред ?

-
- Автомобил:
- Двигател:
а и има някакво недоразумение - толкова хвалени и прехвалени тези 124-ки и дуракоустойчиви , а нямало читави ? По принцип в самосъзнанието на хората е кола от по-висок клас да се поддържа повече с оригинални части и т.н. - все пак хората , които са си позволявали такива коли едва ли са пестили от поддръжка
... знам ли ... кое не им е читавото - избелялата боя или протритата шофьорска седалка ? или захабения волан ? Според мен ако е нямала някакъв прикрит сериозен удар - едва ли би имало големи проблеми , но не знам де , просто логически така мисля.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
2000лв 2011 за това Ауди въобще не е ниска цена, особено с този скопен и горящ много двигател
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега всеки двигател има своите фенове и замисъл като купуваш колата - че е скопен , скопен е. Но е направен така , че да не може да се издухва лесно - няма пълно щастие! Вкарали са 90 коня в 2000 кубика - много трудно можеш да го издухаш това нещо.... та по-добре скопен двигател , отколкото изнасилен в 1,6 да вкараш цяло стадо коне, ама както и да е , не е там работата , мен не ме кефи да се дърпам на светофарите и да се залепям на седалката. На извънградско каране при нормална експлоатация си гори съвсем нормално , градско също не е кой знае каква ламя - даже бих казал, че е икономична спрямо тези кубици! Темата я пуснах по-скоро да се кажат слаби и силни страни на въпросните видове мерцедеси и ако кажете , че повечето вече не са читави - кажете нещо конкретно , а не просто ей така общо... - примерно често срещан проблем със това , това и това... - "предимството на МВ-то пред твоето Ауди е такова , такова и такова " .... нещо от този сорт , иначе само си чешем езиците.Писах тук , тъй като в Мерцедес форума ще са пристрастни ествествено :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
какво бихте казали за тази обява ? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11414664014841317&slink=87jybl
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
И все пак не разбирам каква е файдата да купиш толкова стар автомобил(модел излязъл средата на 80-те), с голям тромав дизелов двигател, който дори не е и икономичен. Този разход от обявата 8-9л/100км градско ще е някакъв мираж, или по-скоро реалния извънградски разход. Нито имат някакви екстри, нито са евтини тези 124-ки. За до 3000лв. можеш да си вземеш по-съвременен автомобил, с по-добра пасивна безопасност и поне някакви ел.системи като активна такава.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Бих казал че е доста добре , струва си огледаgolf_td написа:какво бихте казали за тази обява ? ..

Dagestan написа:И все пак не разбирам каква е файдата да купиш толкова стар автомобил....
Корави, непретенциозни, няма дебитомери , МАП, комп и други ел.карантии

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако искаш 124, търси бензинов - по-малко са изтормозени. И започни огледа от заден мост и диференциал.
Еми да....този модел има навика да се разчеква отзад...визуално веднага си личи...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Защо не си сложиш една газова на аудито,ами се впускаш в приключения с разни милионници
На 1 лв литъра не знам какво чакаш.

На 1 лв литъра не знам какво чакаш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мислил съм и за газово, но пък не съм голям фен на газта,а и тия преправяния там после може и да се скапе нещо,а в момента е пушка и не ми се занимава да пипам нещо, което работи добре (а и ако се продава в последствие е предимство да не е имала газово никога!- това държи цена!) .Може нещо като бартер да предвия понататък , макар че се съмнявам някой от стар мерцедес, да се качи в старо ауди. Иначе да - предпочитам автомобил изчистен от към електроника , не знам дали съм късметлия, но от 2 стари коли - нямам лошо попадение , както казах едната е голф 2, другата е аудито.Наистина не знам дали просто аз имам късмет или наистина се оказват читави коли,проблемите ми са доста дребни и евтини за оправяне , но от всичките теми, по които е писано тук и рисковете , че старите коли като минели 20 години и почвали проблем след проблем и не знам си кво - е при мен го няма това. Та затова все към по-старички се насочвам , но определено изпитани и доказали се марки.А и забелязвам че самите монтьори и а и хората, които като цяло се занимават с автомобили много ги хвалят тези 124-ки - собственици на автоморги , бояджии, тенекиджии ,еладжии дори - всички, с които съм говорил са единодушни и мнението им за този модел е много добро, та и това ме кара да се замисля върху оферта за един такъв автомобил...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”