Пасат Б5.5 или Форд Мондео Мк3

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5.5 или Форд Мондео Мк3

Мнениеот Jetman » Пет 28 яну 2011 12:36

Здравейте, бих искал да хвърлим малко светлина по тази дилема. Интересувам се от тези конкретни модели:
VW Passat B5.5 2002 1.6 102к.с. или евентуално 2.0 115к.с.
Ford Mondeo 2003 1.8 125к.с.

Принципно е ясно че VW има по-високо качество и особено, ако става дума за дизели той бил верния избор. Но при слабите бензинови двигатели не блести толкова пред Мондео, които след 2000 година имат доста добро качество на изработка, а според статистиката на TUV са надеждни колкото и въпросния Пасат. Мондеото е със здраво стоманено окачване, което е голям плюс, мотора е по-динамичен и икономичен от споменатите на VAG. Но при Форд имаме по-бързо обезценяване и по-трудна поддръжка и обслужване, ако се стигне до ходене в Мото-Пфое.

Да се абстрахираме, че съм фен на VW и да ги сравним обективно :D Вие кое бихте избрали в случая?

One
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5.5 или Форд Мондео Мк3

Мнениеот One » Пет 28 яну 2011 13:02

да се абстрахираме, че сме VW форум

ама има една народна приказка дето хич не е случайна

най-добрия форд е продадения !!!

ти го гледай колко е лъскаяв, динамичен-икономичен натъпкан с екстри и евтин, после да не се чудиш в коя глава да си го блъскаш точно!

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 28 яну 2011 13:08

Точно такъв Форд хвърли съединител на 30 и няколко хиляди километра. Каран от 1 човек и то не душмански. Знам, че бързо последва и продажбата му.

Върху останалото нямам наблюдения.

rnayden
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rnayden » Пет 28 яну 2011 15:45

1.6 102кс не си заслужава за пасата, 2.0 115 е по-добре

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 28 яну 2011 16:35

Мисля, че по никакъв начин не мога да ги сравня. Само Пасат-а със 102 коня ще е мъртвец...

П.П Ц*****н и Форд през зимата не бачкат mhihi

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пет 28 яну 2011 18:08

След 2000-та година Форд преодоляха проблемите с ръждата и правят доста здрави коли. Това показват множество тестове. Ако си намериш добре оборудвано Ghia изпълнение не е по-лошо от Пасат. Отделно че специално Пасат от тия години се представя доста зле пред TUV:
http://ams.bg/index.php?act=modelscatalog&rec=153
Ето и за Форда малко:
http://ams.bg/index.php?act=modelscatalog&rec=125

Edit
Карам един служебен Transit Connect TDCI и е прекрасен.

Потребителски аватар
masiven
Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
Двигател:

Мнениеот masiven » Пет 28 яну 2011 18:31

Ако е запазен САМО ФОРДА. Тук се изказват само хора които са слушали митове и легенди или са на тезата "моето гардже си е най-хубаво".
Три години съм карал ФОРД, по-надеждна кола несъм имал и още щях да си карам Форда с кеф ако един посерко с голф 3 не ме беше тотализирал. Преди да купя пасата Б5.5, търсех само ФОРД Мондео но поради факта че 2 месеца неможах да открия читави екземпляри дори и в Германия, Австрия и Швейцария взех Пасата. Мото Пфое е най-евтиния оторизиран сервиз. Само за справка: диагностика на двигател и ходова част, Мото Пфое 52лв= Порше Изток 96лв. Термостат Форд=35лв; VW=68лв. Обслужване масла и филтри: МотоПфое=162лв Порше Изток=309 лв.
Това е мнение на човек изминаващ по около 50 000 км. годишно, с преки впечатления и от двете марки (демек Аз)

PS. Хората изказващи негативни мнения за Форд или са слушали такива или са карали бангии.
PS2. Колега препоръчвам ти Форда защото не отстъпва по нищо на Пасата а е по евтин за подръжка.
PS3. за Пасат с 1.6 мотор забрави, имам голф 4 с такъв двигател и е мъка, представям си го на Пасат.
Важното:Мондео или Пасат, избери най-запазената

Последна промяна от masiven на Пет 28 яну 2011 19:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 28 яну 2011 18:38

"а според статистиката на TUV са надеждни колкото и въпросния Пасат. Мондеото е със здраво стоманено окачване, което е голям плюс, мотора е по-динамичен и икономичен от споменатите на VAG. Но при Форд имаме по-бързо обезценяване и по-трудна поддръжка и обслужване, ако се стигне до ходене в Мото-Пфое."
Ако се абстрахирам че и аз съм по-голям фен на вау ве отколкото на форд , бих избрал Мондеото.Именно и аз тези статистики гледам и се оказва че Форд наистина са вдигнали рязко качеството, дизелите им също не са за подценяване, макар че аз бих взел дизел на фау ве.Отделно си мисля че окачването му е по-здраво от на пасата.Но като цяло ако обръщаш внимание на материалите вътре пасата е с по-качествени материали и мисля че вози малко по комфортно от форда.И се обезценява по-слабо от него.Но колкото и да не ми се иска да го кажа си мисля че Форда като цяло е по-надежден от Пасата, без да имам за цел да правя спорове и препирни-просто ако искма евтино и здраво бих взел Форда.Ако имам повече парици за поддръжка и малко имидж - Пасата.

Потребителски аватар
masiven
Двигател:

Мнениеот masiven » Пет 28 яну 2011 18:54

.Но като цяло ако обръщаш внимание на материалите вътре пасата е с по-качествени материали

И кое по-точно от материалите вътре е по качествено: Лющещите се пластмаси на Пасата, тракащите седалки заради пластмасови водачи или протриващата се кожа на скоростния лост.

Пасата вози малко по комфортно от форда.И се обезценява по-слабо от него.

ДА, тук съм съгласен напълно.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 28 яну 2011 19:03

По-евтино, но безлично - Форда
По-скъпо, но престижно и лично за мен по-голяма емоция - Пасата

И двата са еднакво надеждни, като Форда води една идея, може би.

Високото оборудване на Пасата води едни гърди пред това на Форда. Качеството е по-голямо при Пасата, но дали си струва цената всеки сам преценя за себе си.

Имам наблюдения и над двата модела.
За не фенове и хора, които не са маниаци и просто искат да се движат от А до Б евтино - препоръчвам Форда

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 28 яну 2011 19:11

masiven написа:
.Но като цяло ако обръщаш внимание на материалите вътре пасата е с по-качествени материали

И кое по-точно от материалите вътре е по качествено: Лющещите се пластмаси на Пасата, тракащите седалки заради пластмасови водачи или протриващата се кожа на скоростния лост.

Колега самата сглобка вътре при форда е доста по-посредствена, както и материалите вътре-това че се лющят ОК, не е за подминаване разбира се.Освен това пасата е доста по-обезшумен вътре, да оставим настрана че тди-то е по-шумно от тдци-то -според мен.

Потребителски аватар
masiven
Двигател:

Мнениеот masiven » Пет 28 яну 2011 19:26

Да, всеки има право на гледна точка и е прав за себе си :beer . Аз изказвам мнение на потребител имащ опит и с двете марки които се дискутират в темата, и както колегата group@ споменава е за фенове. Аз нито съм фен на Форд нито на VW( въпреки че сме трима шофьори в семеиството с 3 VW-та). За мен колите носещи престиж и емоция и на които съм фен са Ауди и Мерцедес.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пет 28 яну 2011 20:00

И Ford и VW са коли за народа. И като класове и като марка са сходни! Мерцедес, Бентли.. това са друга класа коли.. :Mr Green Fun Гледай, пробвай, внимавай - ако е здрава колата и ти харесва я взимай!

Има една приказка: не човек си намира колата, а тя него! Така, че обиколи, погледай, тя ще те намери!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 28 яну 2011 20:11

Я да ползвам темата да попитам нещо:
каква е фордовата система 4х4?
За мондео МК2 знам, че има.
МК3 не знам дали има?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 28 яну 2011 20:27

http://www.cars.bg/u195153
Имам съсед с такъв :D Пътува с него Бг./Италия постоянно :D Сега взе от Мото Пфое новото мондео и S-max казва че е ултра доволен от колите :wink:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”