мнения за 4motion?
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
мнения за 4motion?
Здравейте. Замислил съм се да си взема,читав пасат ,или А4 куатро от Германия директно. Майсторите ме разубеждават, че не са надеждни,голям разход имали... да съм си вземел Нисан Хтрейл ,или Тойота РАВ4, като искам комби 4по4.Бихте ли споделили ,мнения или наблюдения.
- danielstoqnov
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 110 +
Re: мнения за 4motion?
Аз съм на мнение,че такъв тип коли 4х4 е хубаво да си вземеш,ако наистина имаш нужда,тоест караш по такива терени където друга кола с едно предаване няма да се справи или ще се справи трудно.Лично мое мнение е,че е скъпа екстра и всичко по ходова част е х2...раздатъчната кутия си е скъпичка ,кардан допълнително карета и т.н. Но ако за теб тези неща не са проблем съм за и то да е пасат!
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Освен завишения разход, по малък багажник и нуждата да се кара с еднакви гуми друг "недостатък" не мисля, че има. Дори цяла година да влачиш излишен заден мост и кардан един заледен баир осмисля покупката и те кара да се усмихваш.
Аз съм "ЗА"! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Само хората, които не са карали 4x4 казват, че е скъпа и ненужна екстра.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

И да не съм офф - голямо предимство е . Дори и на лек автомобил от класа на А4 !
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
myrshavija написа:Само хората, които не са карали 4x4 казват, че е скъпа и ненужна екстра.
По-добре няма как да бъде казано!
Веднъж ще ти потрябва и може да ти спаси живота!След близо 4 години с 4х4,сега съм само на предно!И определено в много скоро време ще се разделя със сегашният ми автомобил и пак ще "яхна" 4х4!Сигурността преди всичко!
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
На кантар са нещата между Ауди и Пасат. Ако ти трябва семейна кола за 4-5 човека Пасата, ако е за 2-ма твърдо за А4-ката.
Определно за. Разликата е огромна. Качиш ли се веднъж на 4х4 кола няма да искаш да караш такава с друго предаване. Единствения недостатък е ако решиш да взимаш някога чисто нова кола ще искаш да е пак 4х4 което си е доста $$$$. Успех!
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:myrshavija написа:Само хората, които не са карали 4x4 казват, че е скъпа и ненужна екстра.
По-добре няма как да бъде казано!
Веднъж ще ти потрябва и може да ти спаси живота!След близо 4 години с 4х4,сега съм само на предно!И определено в много скоро време ще се разделя със сегашният ми автомобил и пак ще "яхна" 4х4!Сигурността преди всичко!
Не забравяй иронията на съдбата. Утре ще ти падне саксия на главата и язък ти за сигурността.
-
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: asz 1.9TDI 131
И аз съм за 4х4, завишения разход при 1.9 дизел например няма да е повече от литър. Но дори и на сух път при по-екстремно каране усещането е съвсе друго на quattro-to :)
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
myrshavija написа:Само хората, които не са карали 4x4 казват, че е скъпа и ненужна екстра.

K22 написа:Майсторите ме разубеждават, че не са надеждни,голям разход имали...
Прати много поздрави на майсторите от мен

-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това клипче и аз го гледах и ми е много чудно как така пасата дърпа камиона. От клипа разбрах че пасата помага на камиона да излезе, защото е закъсал. Малко нереално ми се вижда, но иначе се получава страхотна реклама на пасат.
Дали тия дет са прайли клипа и дето карат камиона и пасата са българи това се питам, защото само ние бихме подложили на такогва мъчение немската техника за да видим "колко е здрава". 

- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
що ве напълно реално е,на камиона му треа малко,но пък не го направиха както требва,трябва на тласъци,като превъртят гуметата натискаш амбреажа отива назад и пак напред. Не са българи,немци може би.Това май бе автомат
Аз карам дърто 4 моушън /синхро/ ама си е добре,байри,дърпане нема грижи,качвал съм се на ски в Чумерна над Елена,качих до полвината и спрях при 2 джипа,че се бех уплашил,1 бе с вериги само от 1 страна и той ме пита как се качи,аз му викам лесно ама как ше слеза,мн.се стресирах и 1 мъгла ужас. Слизането беше лесно язък за барута
Аз карам дърто 4 моушън /синхро/ ама си е добре,байри,дърпане нема грижи,качвал съм се на ски в Чумерна над Елена,качих до полвината и спрях при 2 джипа,че се бех уплашил,1 бе с вериги само от 1 страна и той ме пита как се качи,аз му викам лесно ама как ше слеза,мн.се стресирах и 1 мъгла ужас. Слизането беше лесно язък за барута

- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
x trail ако става дума за дизела ДЦИ-то бягай далеч
Дюзите като при свеки дизел не я ли усетиш в началото криви или чупи биела
Турбото същатата работа разбие ли оста пак криви биела или я чупи и излиза през блока
Верига на мотора разтяга се/ скъпа смяна. Някой хора си мислят ,че коли с верига са вечни. на 200х се разтяга
Демпфер като на всеки дизел често тропа
DCI и като сяло комън реилите не са коли за нас. Тези майстори искат да изкарат пари от теб. Какво значи от Германия? Наясно ли сте че в Германия има и чужденци, не я ли купиш от Курт (оригинален немец) по добре потърси италианка. Истинската немска кола която всички познаваме като много здрава... май вече не съществува. Колите вече не са това което бяха през 90-те.
Дюзите като при свеки дизел не я ли усетиш в началото криви или чупи биела
Турбото същатата работа разбие ли оста пак криви биела или я чупи и излиза през блока
Верига на мотора разтяга се/ скъпа смяна. Някой хора си мислят ,че коли с верига са вечни. на 200х се разтяга
Демпфер като на всеки дизел често тропа
DCI и като сяло комън реилите не са коли за нас. Тези майстори искат да изкарат пари от теб. Какво значи от Германия? Наясно ли сте че в Германия има и чужденци, не я ли купиш от Курт (оригинален немец) по добре потърси италианка. Истинската немска кола която всички познаваме като много здрава... май вече не съществува. Колите вече не са това което бяха през 90-те.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”