Привет. Решил съм да купувам нов-стар автомобил, дилемата основно е между VW Bora или A4 B5. Горната граница на бюджета е около 5700лв. Въпреки, че съм технически неук щом се опре до автомобили - изчетох немалко по темата, сондирах и мнения на познати майстори, съответно отзивите са противоречиви :). Известно ми е, че окачването на а4-ката е златно, както и като цяло поддръжката й в добро техническо състояние. За сметка на последното е считан за надежден, комфортен и стабилен автомобил. Бората изглежда значително по-евтина за поддръжка и като цяло не знам за минуси по модела. И в 2-та случая съм се насочил на 4х4 и при двата модела, където май-май куатрото води отново (за сметка на разходите). А4 двигателите съм се насочил основно към 1.9TDI и 1.8Т, при Бората съм на кантар между 1.9TDI и 2.0i. Колебанието в избора идва основно от факта, че на външен дизайн и вътрешен интериор А4-ката ме грабва повече.
Интересуват ме отзиви от единия и другия автомобил като цяло, ако може такива за посочените модификации още по-добре. Паралелно с казаното и: разход градско /Софийско/ и извънградско; приблизителна цена на консумативи при смяна; доколко е удачно поставянето на газов инж. при бензиновите модели?
Съзнавам, че запитването е общо, за което съжалявам, но такава е дилемата :). Приоритет в случая са ми Вашите преки/не впечатления с посочените двигатели.
Мерси, поздрави.
VW Bora или A4 B5
Re: VW Bora или A4 B5
Аудито си е Ауди.Една класа над Фолксваген.Влез вътре във купето и сам ще усетиш разликата.Трудно се намират читави 1.8т още повече 1.9 ...Предницата отдавна не е толкова златна като цена.
Качвал съм се в 2 а4-ки, едната от които куатро. По возията забележки няма как да има. До бора съм припарвал само от разстояние, преки/косвени впечатления нямам за жалост. Да разбирам, че а4-ката 1.9 е по-читава?
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Разбирай, че е по-висок клас. Кое колко е читаво е друг въпрос.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Малка особеност е че няма да си ги поръчваш в магазина. Ще трябва да се съобразиш от кой модел ще намериш по-свеж екземпляр. 

- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
heckatorn написа:... дилемата основно е между VW Bora или A4 B5.
Имаш предвид между Бора, Ауди А4 и Пасат Б5 ли? Ако не се лъжа Бората си е чист Голф от вътре, т.е тесничко в сравнение с Пасат Б5. Зависи какво точно търсиш. Скъпото окачване действително вече е мит. В смисъл, че пак си е по-скъпо от това на Бората, но не чак пък толкова, колкото е било преди няколко години. Съпоставено с комфорта и возията си заслужава определено. Много важно е това, което казва колегата над мен - гледай по запазеното. Ако намериш еднакво запазени от двете, за които се чудиш, според мен взимай Аудито. Ако пък намериш еднакво запазени Бора, Ауди и Пасат, вземай Пасата

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Бората е Голф 4 седан, щом търсиш Бора спокойно можеш да се оглеждаш и за Г4 всичко им е 1/1, oкачване тип лагерна количка, просто, здраво и евтино.
Благодаря.
Известно ми е, че бора=а3=голф - като окачване и консумативи ... кажи-речи. Въпреки последното четох, че возията на бората е по-комфортна от останалите 2. Естествено не си правя устата да я сравнявам с а4. Имаше и Пасат по едно време в уравнението, елиминирах го главно, 'щото ми изглежда повече като автомобил за хора на средна възраст. По тази причина не ми допада особено и идеята за Голф 4, вече чувствам че не е за мен. В тази връзка да отбележа - бях собственик на голф 3 1.9 TDI допреди няколко месеца, поне докато скоростната кутия не ме предаде безвъзвратно.
За 1.9 мотора колебанията са ми, че нафтовата печка /поне на гореспоменатия голф/ работи калпаво, поне докато загрее. Друга не особено приятна емоция при дизела беше паленето сутрин с молби и обещания на -15 градуса.
Днес разбрах, че приятел на приятел внася автомобили от Италия, с оглед на което има вероятност да поръчам нещо с доставка ... при все трябва да се ориентирам към нещо по-конкретно. Ако инструкцията е "нещо запазено" между бора 1.9тди и 2.0и или а4 1.9тди и 1.8т. някак имам усещането, че мятам боб.
Известно ми е, че бора=а3=голф - като окачване и консумативи ... кажи-речи. Въпреки последното четох, че возията на бората е по-комфортна от останалите 2. Естествено не си правя устата да я сравнявам с а4. Имаше и Пасат по едно време в уравнението, елиминирах го главно, 'щото ми изглежда повече като автомобил за хора на средна възраст. По тази причина не ми допада особено и идеята за Голф 4, вече чувствам че не е за мен. В тази връзка да отбележа - бях собственик на голф 3 1.9 TDI допреди няколко месеца, поне докато скоростната кутия не ме предаде безвъзвратно.
За 1.9 мотора колебанията са ми, че нафтовата печка /поне на гореспоменатия голф/ работи калпаво, поне докато загрее. Друга не особено приятна емоция при дизела беше паленето сутрин с молби и обещания на -15 градуса.
Днес разбрах, че приятел на приятел внася автомобили от Италия, с оглед на което има вероятност да поръчам нещо с доставка ... при все трябва да се ориентирам към нещо по-конкретно. Ако инструкцията е "нещо запазено" между бора 1.9тди и 2.0и или а4 1.9тди и 1.8т. някак имам усещането, че мятам боб.
Кво значи Пасата изглежда за хора на средна възраст? Кво му придава това изглеждане?
Да ти кажа конкретни детайли от купето ли :). Просто поддържа такава визия в моите очи. 'Тва естествено е лично, субективно мнение и не претендирам да е миродавно, да няма обидени. Още повече близък приятел има пасатор - не помня двигателя, 150к.с. 4х4 ... ставаме малко "по калъп". За момент приоритет са ми а4, бора или евентуално а3, пример за който е http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11415804102048166
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Тази А3ка е интересна да се види, въпреки че пробега е поне двоен. А4 Б5 е много хубав модел, но има навика да е на адски пробег. 

- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
А4 и Голф 4 са долу-горе с еднакви размери вътре, отпред място бол, отзад не чак толкова, метър и 82-3 съм и говоря от моя гледна точка. Карал съм и двете коли, в момента съм с А4 и се чувствам по-комфортно и сигурно. 1,8 бензин с или без турбо и 1,9 дизел с роторна помпа са здрави мотори, 2,0 в голф4 не бих казал, капризен е и не оправдава цените на ремонтите и поддръжката си. 1,8 се справя чудесно с добре настроен газов инжекцион, но не очаквай икономия, все пак е 20 клапана, 12 всмукателни. Качи се в двете коли, покарай ги и виж в коя ще се чувстваш по-комфортно, и естествено избери по-запазената.
- Fearless
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AZD
Тая А3-ка стои от лятото,т.е и има нещо на 100% :) Между тези,които се чудиш бих избрал а4-ката,но в днешно време са доста кът читавите.
-
- Автомобил: Seat Toledo GT
- Двигател: 2.0 2E 1994
И А3 и А4 са ми много красиви на външен вид... И Бората също между другото...
Само дето от много "четене" тука и "питане" насам-натам - се поотказах от тях...
Откъм двигатели - и то бензиновите...
Само дето от много "четене" тука и "питане" насам-натам - се поотказах от тях...
Откъм двигатели - и то бензиновите...
Ти от много четене (особено по такива форуми) и до самоубийство можеш да стигнеш ..
"Специалисти" дал Бог
"Специалисти" дал Бог

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”