Покупка на първа кола.Моля за съвет?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
simona9602
Автомобил:
Двигател:

Покупка на първа кола.Моля за съвет?

Мнениеот simona9602 » Пон 12 яну 2015 17:58

Здравейте.Скоро взех книжка и сега се оглеждаме с баща ми за първата ми кола.Шофьорския курс го карах на голф 4. Той гледа главно голфове,но аз много харесвам New Beetle.Баща ми кара Пасат и е фен на фолксваген.За бийтъла се дърпа,защото бил с 2 врати и било неудобно.На мен обаче много ми харесва и май ще го навия накрая.Въпроса ми към вас е с какъв двигател да търсим.Аз нищо не разбирам.Моля помагайте.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Покупка на първа кола.Моля за съвет?

Мнениеот samo_pechka » Пон 12 яну 2015 20:39

Привет колежке ( да не бъркам нещо ) като за начинаещ водач , препоръчвам автомобил с добър обзор да е , както встрани , така и назад , със сравнително добра позиция на водача ( разбирай леко висока ако може ) . Важно е не само да ти харесва външно , но и ти самата с лекота да се справяш с паркиране и с добра преценка за габаритите на автомобила . От поста ти съдя , че цената не е най-важният критерии . За жалост обаче Бийтъла е "неудобен" за млад шофьор , за жена- още повече , нека тук ме извинят колежките :redface препоръки не мога да дам много за кой точно автомобил , въпрос за финанси и лична преценка си е . Може би нещо от рода на Мерива на Опел . Приятен автомобил с леко висока позиция на седеш и с малко тренинг , ще си създадеш лесно представа за габарити и т.н. Колата не е по-голяма от Г4 , но вътре разполага с доста добро пространство . Това е като пример разбира се , има и на други марки коли подобен клас . Успех .

simona9602
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simona9602 » Сря 21 яну 2015 17:41

И аз да се похваля,вече съм горда собственичка на Голф 5 2.0 дизел.
Много исках да вземем бийтълче,но тази я взехме от познат на татко и била хубава уж.

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Чет 22 яну 2015 17:04

Честито!Със здраве да си я караш и много безаварийни!Добър избор.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Чет 22 яну 2015 20:10

Радваме се за избора, много безавариини километри и сега ако може и ти да ни зарадваш със снимки на колата разбира се :mhihi

simona9602
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simona9602 » Пет 23 яну 2015 17:50

Благодаря за пожеланията.Днес карах сама без татко.Количката е много добра.Може да дойда на някоя сбирка да я видите на живо и да ми дадете някои напътствия.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Съб 24 яну 2015 10:21

Взели си изключително правилно решение.Честито и от мен. :th_up

simona9602
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simona9602 » Вто 27 яну 2015 17:52

Количката е екстра,горе долу и свикнах.Пък и шофьорския курс го карах на голф 4 само че бензин и горе долу са еднакви.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 27 яну 2015 18:17

Браво ! Само безаварийни километри :th_up

cekal
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1997

Мнениеот cekal » Сря 28 яну 2015 0:15

Честито и от мен! Не мисля, че двулитров дизел е най - подходящ вариант за 18 - годишен млад шофьор, но явно баща ти е печен :bowdown
Приятни и безаварийни преходи!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 28 яну 2015 9:40

Малко е късно за съвети каква да е колата, ама няма значение :)
Да ти е честит автомобила и да си го караш със здраве. Имайте предвид с баща ти, че Голф 5 и то дизел, е най-апетитната кола за кражба в момента и няколко човека около мен останаха без такива автомобили. Т.е. винаги си имайте каско и помислете за някаква допълнителна защита срещу кражба - допълнителен имобилайзер и т.н. , има доста теми по въпроса :) . Крадат ги за части, защото 2-ра употреба частите им са по маса пари и печалбата им от тези коли, е голяма т.е. ако я откраднат, ще бъде разглобена и полицията няма да я намери.
Иначе избора на кола е добър, на двигател не чак толкова - по-добър е 1.9 дизел 105к.с. и върви също много прилично. По-евтин е за поддръжка и по-рядко му се налагат някакви ремонти, но няма значение, дано твоят да те слуша и да нямаш ядове :)
:beer

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 28 яну 2015 16:33

Според мен 2.0ТДИ е перфектен за пръв автомобил.Умерена мощност, стабилност, нисък разход, маневрен. Карай внимателно и не поемaй излишни рискове. Успех и happy driving!

Иначе избора на кола е добър, на двигател не чак толкова - по-добър е 1.9 дизел 105к.с. и върви също много прилично. По-евтин е за поддръжка и по-рядко му се налагат някакви ремонти, но няма значение, дано твоят да те слуша и да нямаш ядове :)

Не съм съгласен.. 1.9 ручи като трактор и ти разбърква всички чакри докато си вътре, 2.0 е много по балансиран и приятен за каране. Също така 1.9 / 105 има доста инфорамация из мрежата че хвърля биели през блока (а това вече си е тотална щета)... ако ти се търси напиши 1.9 TDI conrod issue и ще ти побелее косата.

simona9602
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simona9602 » Сря 28 яну 2015 19:11

Ми да ви кажа аз не разбирам въобще от двигатели.Баща ми го намери.Аз карам лекичко и без това ме е страх още.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 28 яну 2015 23:46

simona9602 написа:Ми да ви кажа аз не разбирам въобще от двигатели.Баща ми го намери.Аз карам лекичко и без това ме е страх още.

Изобщо не ти трябва да разбираш от двигатели :) Карай си внимателно, поддържай си колата, радвай и се и тя ще те слуша :) . Ако сте попаднали на запазена бройка, няма да имате кой знае какви проблеми но както вече казах - помислете за някаква защита от кражба. Каското и заводската аларма въобще не са достатъчни.

Иначе спора кой е по-добр двигател, не е за тази тема, а и вече е късно, защото колежката си е взела автомобил :) . Аз не чета за проблемите, ами ги гледам всеки ден пред себе си, защото това ми е работата. Поддържаме сигурно 80, ако не и повече, автомобили с 1.9 тди 105к.с. агрегати и за последните 5 години няма нито 1, на който да са му излезнали биелите. Да, може би ако им сипвахме масло от Куфланд и го сменяхме прези 30 000км, шяха наистина да имат такъв проблем и да ми се е случвал и на мен :mhihi . За сметка на това имам много трагичен поглед над 2.0 ТДИ не от 1, 2 или 5 коли, а от доста, все с еднотипни сериозни проблеми. Хубавите 2.0 ТДИ са или 8-клапановите или 16V след 2007-ма година. За проблемите при 16V от първите години, е изписано много информация и няма за какво да я засягам и тук отново.
:beer

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 10 фев 2015 7:08

Само за протокола:
И аз искам такъв татко. :11
Жива и здрава,безаварийно и безинцидентно шофиране.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”