Препоръка за Хонда Сивик 6ген Фастбек
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
Препоръка за Хонда Сивик 6ген Фастбек
Въпреки пристрастията ми към Фолксваген, мисля да купя за 2ра кола Хонда Сивик от далечната 1997-8 година, но нямам много инфо относно модела, на който съм се спрял, а именно Сивик Фастбек 6 генерация с двигател 1,6 113кс. Моля, ако някой има/е имал/ този модел/двигател, да удари едно рамо - как са цените по обслужването и като цяло за поддръжка? Мит ли е скъпото поддържане на Хонда? Към подходящ двигател ли съм се насочил, имайки предвид, че ще е с климатик и газ, т.е. мисля, че 1,4 90кс ще ми е малко слабичка? Какви болежки имат най-често и скъпо ли е лечението им?
- JoroHondata
- Автомобил: Honda Legend KB1 V6
- Двигател: J35A8 от 2007
- Контакти:
Re: Препоръка за Хонда Сивик 6ген Фастбек
Здравей
Колега, потърси 6 генерация Седан- има някакви бройки (по принцип са много по- редки). Двигателя 1,4- 90 к.с. според мен не може да се нарече слаб и се газифицира без проблеми (не е с пластмасов колектор).
Въпроса с частите е следният: ако си купуваш OEM- части от официалният вносител- излизат скъпи (намират се и по- евтини разбира се); но се предлагат и неоригинални части (които са и 2-3 пъти по- евтини от оригиналните).
Не е проблем да се купуват OEM- части (някои разбира се), защото просто не се налага да се сменят кой знае какви части през годините.
Поздрави
Колега, потърси 6 генерация Седан- има някакви бройки (по принцип са много по- редки). Двигателя 1,4- 90 к.с. според мен не може да се нарече слаб и се газифицира без проблеми (не е с пластмасов колектор).
Въпроса с частите е следният: ако си купуваш OEM- части от официалният вносител- излизат скъпи (намират се и по- евтини разбира се); но се предлагат и неоригинални части (които са и 2-3 пъти по- евтини от оригиналните).
Не е проблем да се купуват OEM- части (някои разбира се), защото просто не се налага да се сменят кой знае какви части през годините.
Поздрави
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Аз имам такава но седан 1.5 115 коня,върви почти колкото 1.8турбо,лесна и евтина поддръжка,независимо окачване отзад и страхотно такова отпред,точно такова каквото се използва в спортните автомобили,умопомрачителен двигател и скоростна кутия и 1.5 мотора vtec-e харчи 6.5 градско. Търси 1.5 мотора d15z6. Предупреждавам те,че ако колата е читава няма да се отлепиш от нея. Ще ти стане любима.
Е чак пък почти като 1.8т да върви.....Имам наблюдения върху 1.4 седа и хеч доста прилични колици,добър разход,здрави ако намериш читава си заслужава :)lion_heart002 написа:Аз имам такава но седан 1.5 115 коня,върви почти колкото 1.8турбо,лесна и евтина поддръжка,независимо окачване отзад и страхотно такова отпред,точно такова каквото се използва в спортните автомобили,умопомрачителен двигател и скоростна кутия и 1.5 мотора vtec-e харчи 6.5 градско. Търси 1.5 мотора d15z6. Предупреждавам те,че ако колата е читава няма да се отлепиш от нея. Ще ти стане любима.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Гледаш три неща, да няма ръжда, да не е удряна и да не гори масло, ако и при трите колата е ОК купуваш и се радваш на живота 

-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
Аз мисля, че една кола дори и 2л/8000км да гори, при оглед/тест пак ще си върви по нормален начин. Каква е формулата да се разбере дали харчи масло и евентуално при огледа за какво да внимавам. Ръждата не е за подценяване и е един от няколкото фактора при покупка 

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Хри100в написа:Аз мисля, че една кола дори и 2л/8000км да гори, при оглед/тест пак ще си върви по нормален начин.
Като си купиш Хонда със здрав двигател, въпреки че двигателите са пословично здрави, и трябва да е попаднала в ръцете на някой абсолютен варварин за да има проблеми с мотора, ще видиш че има автомобили на които не се долива масло от смяна до смяна.
А инъче на Гоуфу може и повече да му доливаш м/у смените, за него е нормално да си возиш тубата с маслото в багажника

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
От хондите които съм притежавал и/или експлоатирал, единствено d13b2 не ми е горяла масло. Всички останали - на поразия. D16Z5 между другото ми се разтропа като на биелен лагер на реален пробег от 195 000км. Като последните 1/4 от тях е била в ръцете на внимателен собственик. Разхода на масло беше около и над 1л на 1000км при нея.
Оспех!
Оспех!

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Ти го опрай ... купи си Мазда 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”