Питане за Дачия Логан MCV или Доккер
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Питане за Дачия Логан MCV или Доккер
Питането ми е основно свързано с разхода на интересният според мен 0.9-литров турбомотор с 90 к.с. Нека започна малко по-отдалеч... Вече 8ма година (навъртяни около 200 000км само от нас) майка ми ползува Пасат Б5.5 1.9 ТДИ 130к.с. като личен и служебен автомобил (има малък бизнес). Обаче някак взе да й дотяга поддръжката и започна да се чуди дали чисто нова Дачия няма да е по-добър избор пред това да стягаш постоянно 13-годишен ТДИ. Както и да е. В задачата се търси автомобил с подобен багажен обем на ниска цена, нов или до 3-годишен (примерно върнат от лизинг). Разгледах офертите на Дачия - конкретно моделите посочени в заглавието. Понеже в нашата фирма караме служебни 1.5 Дци, 1.2 16В и 1.4 8В над тях имам някакви наблюдения - карал съм ги всичките и то доста. Интересен ми се стори и варианта с 1.6 със заводски ЛПГ с 85к.с. Ако има колеги от форума, каращи Логан МЦВ или Доккер с тези два мотора - бих бил благодарен да споделят как са като цяло, но най-вече като разход (за другите неща ще питаме дилъра - цени на обслужване, условия на лизинг с и без придобиване и т.н.), понеже за малкия турбиниран цифрите за впечатляващо ниски, ако дори и на 80 процента отговарят на реалността, то този мотор си заслужава доста. Стар Фолксваген (визирам 5-7 годишен автомобил) според мен не е оферта, щото ако се наложи и него да стягаме и да му купуваме части, секирата ще е по-дебела от на Б5.5 със сигурност.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Питане за Дачия Логан MCV или Доккер
Вече и коли, тип средно голяма баничарка, с по-малки двигатели от на мотоциклети ли взеха да правят ?! Сори за офф-а , просто се записвам за темата , любопитно ми е за този 900cc мотор 

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Интересно... преди няколко месеца имаше статия в Автобилд -Нова дачия или 5 годишен голф комби. И дачията беше комби, но не помня модела и броя на списанието. Ставаше дума за цена на автомобилите около 20 000лв. И накрая се оказа, че голфа е по добрата инвестиция. Ще ровна сега из нета да видя мога ли да намеря статията и с интерес ще следя темата.
а, ето я http://autobild.bg/%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-dacia-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD-vw/a11074
а, ето я http://autobild.bg/%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-dacia-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD-vw/a11074
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Не е зле и това да се отчете като фактор, особенно ако се кара много междуградско:
http://euroncap.com/results/dacia/logan_mcv/588.aspx
http://euroncap.com/tests/vw_golf_2004/196.aspx
http://euroncap.com/tests/vw_passat_2005/219.aspx
То дори 16 годищен Голф, ако му работят всички системи за защита илиза по сигурен:
http://euroncap.com/tests/vw_golf_1998/46.aspx
и 13 годишен Пасат
http://euroncap.com/tests/vw_passat_2001/92.aspx
За Голф 6 и Пасат Б7, първия от които е точно колкото нова Дачия, дори няма да споменавам.
Не казвам, че това е най - важния критерий, но според мен и това е важно.
http://euroncap.com/results/dacia/logan_mcv/588.aspx
http://euroncap.com/tests/vw_golf_2004/196.aspx
http://euroncap.com/tests/vw_passat_2005/219.aspx
То дори 16 годищен Голф, ако му работят всички системи за защита илиза по сигурен:
http://euroncap.com/tests/vw_golf_1998/46.aspx
и 13 годишен Пасат
http://euroncap.com/tests/vw_passat_2001/92.aspx
За Голф 6 и Пасат Б7, първия от които е точно колкото нова Дачия, дори няма да споменавам.
Не казвам, че това е най - важния критерий, но според мен и това е важно.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Стефчо поогледал се за пиаснията за дизелов двигател на Неудачия , проблеми с масла. Има доста писано и как двигатели са се окотили на 95 000 км и то обслужен в фирмен сервиз с масло не по спецификация за икономия. Имаш гаранционно обслужване с цени по 2и3 , непризнаващо дефектирали дюзи/ поради хубавата ни нафта/
Защо ти е таралеж в гащите
п.П. майка ти , а ти да се ориентирате към 1 Кади, ако има мъни кади макси 0- хиляди пъти по-добър и правилен избор
Защо ти е таралеж в гащите

п.П. майка ти , а ти да се ориентирате към 1 Кади, ако има мъни кади макси 0- хиляди пъти по-добър и правилен избор
- stefan4o
- Контакти:
Не е на 100% сигурно каква кола ще се купи, може на тоя етап да си останат и с тази, аз просто питах за информация. Кофти моментът при другите марки - примерно Фолксваген е, че няма автомобили с конвенционални бензинови мотори вече - повечето са с директно впръскване, което не дава търсената икономия км/пари дори и да му се сложи газова. Иначе окотили мотори предполагам има при доста марки, а че се пести в сервизите (или просто не работят съвестно) - това е факт, мога да дам доста примери с нашите служебни коли. Ще осмислим нещата пък ще видим. Може да се окаже, че кола на 3 години е по-добра като оферта от нова такава, специално за Дачия говоря (гледам има достатъчно нов внос коли 2011-2013 модели, вероятно е в тамошните сервизи да е обслужвана както си му е редът).
На майка ми като й сметна нафтата изгорена за тези 200 000км и я съпоставя с разхода на кола 1100кг. с мотор подобен на 1.5 ДЦИ може да й прилошее (щото например една чисто нова Дачия на същите пари като 5-годишен Пасат щеше да върши същата работа)...
На майка ми като й сметна нафтата изгорена за тези 200 000км и я съпоставя с разхода на кола 1100кг. с мотор подобен на 1.5 ДЦИ може да й прилошее (щото например една чисто нова Дачия на същите пари като 5-годишен Пасат щеше да върши същата работа)...
- silven-VW FOREVER
- Автомобил: Audi A6 Audi A1
- Двигател: FSI TFSI
Ежедневно карам Dokker 1.5dCi. Като цяло съм с много добри впечатления от него. Върви приятно, градски разход 6/100, дълго пада до 4.5/100 с каране 110-130. Здрав е и евтин за поддръжка. Спира добре и е сравнително устойчив на пътя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ежедневно карам Dokker 1.5dCi / 75 коня /30000 км/ а 3 години/70000км/ карах и Logan MCV.Dokкera е по нестабилен от логана а също и зимата се държи с една идея по зле от логана.Предимството на Докера според мен е вътрешното пространство и багажника.
Градски разход 6 - 6,3/100 на дълго пада до 5-5,5/100 с равномерно каране и до 110 км/ч , около 140 стига до 7/100 явно за лошата аеродинамика.
Градски разход 6 - 6,3/100 на дълго пада до 5-5,5/100 с равномерно каране и до 110 км/ч , около 140 стига до 7/100 явно за лошата аеродинамика.
- vasko_bulgaria
- Автомобил: VW Passat B8 Variant_Polo 6R
- Двигател:
Карах до преди 1 год. Логан 1.5 dCi 85 коня и мога да кажа,че писаното по-горе за мотора е "чух,един пряител ми каза" за 100000км по-колата освен масло,накладки, веднъж ангренажен комплект друго не е пипано не беше и мръднало. Имам няколко познати с Дачии на различни пробези от 60000-300000 км всичките с дизели и никой от тях не е имал проблем с дюзи, мотор или ходова част, както и съм сигурен,че гаранционно няма проблем да се подмени каквото и да е поне тук в София.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
В подкрепа на положителните отзиви бих казал,че не е въпросът в марката на автомобила,а в начина на каране и поддържане....просто има "по-дуракоустойчиви" и по-капризни автомобили.За доказателство...някога в миналия век карах "Алеко"...всички пищяха от трошенето на каретата на полуоските...ами никой не следеше за скъсани маншони...аз сложих още в началото силиконови маншони и продадох колата на 200 000 км без проблем с каретата...Всяка кола си има слаби места и щом се кара съобразявайки се това тя ще ти служи предано.
Виж за т.н. "гаранционно поддържане"...твърдо против!Бих се лишил от гаранцията,но не бих дал да ми пипат колата без мое присъствие ....особено като знам нивото на квалификация във "фирмените сервизи"...всъщност това е и една от главните причини,поради които никога не бих си купил нов автомобил!
Виж за т.н. "гаранционно поддържане"...твърдо против!Бих се лишил от гаранцията,но не бих дал да ми пипат колата без мое присъствие ....особено като знам нивото на квалификация във "фирмените сервизи"...всъщност това е и една от главните причини,поради които никога не бих си купил нов автомобил!
- Polo6R
- Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
- Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010
Доколкото си спомням в друга тема ме нападаше относно закупуването на нов автомобил, а ти сега се оглеждаш за такъв. Малко не ми се връзват нещата. И все пак се радвам, че си разбрал- старият ковчег винаги излиза по-скъпо от чисто нов. И за да не съм тотално офф: разгледай офертите на КИА- дали бензин/дизел, 10 годишната гаранция си е 10 годишна, та ако ще и на капачките на вентилите.
- stefan4o
- Контакти:
Поправям те - става въпрос за майка ми. Аз почти 10 години не живея при нея
Имам си семейство, заедно с жена ми притежаваме 3 недвижими имота, СТАРА кола (с която НЕ СЪМ И ПОМИСЛЯЛ ДА СЕ РАЗДЕЛЯ при каквито и да е обстоятелства, освен ако не стане тотална щета като предната ми)...
Решението не е взето все още окончателно. Почти е сигурно, че Пасатът ще го замени, но не се знае с какво. Според мен е безпредметно да смениш 12-13 годишна кола с 8-10 годишна такава, затова вариантите са нещо докъм 3 години. Засега нещата се обмислят дали си струва или не - просто питах за информация колегите с такива машинки за разхода. Относно КИА - цените на кола, която ще й върши работа СТАРТИРАТ от 32 бона за базова версия (тук се търси кола с големината около тази на Пасат, а не Поло)... които според мен няма нужда, все пак говорим за служебна кола през по-голямата част от времето
Няма ли някой с 0.9-литров мотор с турбо, за него ми е интересно да науча дали цифрите по каталог са що-годе достоверни?

Решението не е взето все още окончателно. Почти е сигурно, че Пасатът ще го замени, но не се знае с какво. Според мен е безпредметно да смениш 12-13 годишна кола с 8-10 годишна такава, затова вариантите са нещо докъм 3 години. Засега нещата се обмислят дали си струва или не - просто питах за информация колегите с такива машинки за разхода. Относно КИА - цените на кола, която ще й върши работа СТАРТИРАТ от 32 бона за базова версия (тук се търси кола с големината около тази на Пасат, а не Поло)... които според мен няма нужда, все пак говорим за служебна кола през по-голямата част от времето

Няма ли някой с 0.9-литров мотор с турбо, за него ми е интересно да науча дали цифрите по каталог са що-годе достоверни?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Имам съсед, който язди едно служебно Duster-че с този мотор, ще го питам как е като разход и вървеж.
- gogata1982
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1995 - 101
- Контакти:
Един много близък приятел кара служебен Дъстер и да ви кажа като поддръжка не се е чупил обаче като здравина на купето думи нямам . Кара си младежа по главна улица и един герой му излиза на задна от паркоместо удара е много лек ,обаче Дъстера го влачиха с пътна помощ поради забележете счупен съединител от направо смешен удар ! При моя познат в фирмата имат 20-тина Дъстера и се молят да не ги подпрат някъде защото се мачкат като масло .
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
А защо не проучиш този въпрос в Дачия форума? Не очаквай в този форум някои да се изкаже особено ласкателно за Френско-Румънските возила.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”